Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Крома - разскърца се като каруца като загрее

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Крома - разскърца се като каруца като загрее

Колеги, проблемът е, че като позагрее добре колата - особено след продължително каране по планински път със завои, по-резки спирания и т.н. започва при ниска скорост, като въртя волана или минавам през неравности (като спящи полицаи) да скърца зверски - като несмазана панта на врата. Тъпото е, че го прави само като се покара повечко и загрее добре. В по-хладно и влажно време не скърца. Даже я бях оставил във Вентура гараж 3 дена и нещя да скърца там, качвали са я на подемника и нищо не се е обадило, обаче покарам ли я повечко и започва симфонията. Качвам видео да се чуе...
    https://youtu.be/WgWIDCx27jI

ПП. На живо се чува доста по-зловещо, на клипа ми се струва слабичко
    Последна редакция от noriaga; 05.09.2016, 20:19.
    Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

По звук от клипче бих предположил усукващи се пружини заради проблемни лагери на предните амортисьори. Пробвай когато го прави някой да върти волана а ти с ръка да пипаш предните пружини,ако там най-силно усещаш вибрацията най-вероятно проблема е в лагерите на амортисьорите.
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Ще пробвам колега... а ако предположението ти е вярно, опасно ли е това? Може ли да има неприятни последствия ако се кара така до като не е станало перманентно и на студена кола?
      Забравих да спомена, че това се получи буквално 1 ден след смяна на биалета - не знам има ли някаква връзка...

Коментар

Една или две биалетки смени? Ако са сбъркали и сега си с две различно дълги биалетки е възможно да скърца.
        Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
        Chevrolet Aveo

Коментар

Само едната е сменена...

Коментар

Не се занимавай с глупости, ами отиди да смениш два тампона комплект с лагерите на макферсона и всичко ще заспи. Това е звук от усукваща се пружина, която се усуква заради запекъл лагер на макферсона. Не е опасно да караш, но не карай така следващите 50к км. +1 за мнението на Пича с Бравото

Коментар

Хм до сега който съм питал все ми разправя за шарнири....

Коментар

Аз не съм много убеден, че е от усукваща се пружина.
                Аз го ядох тоя и сменях спекалият се лагер на макферсона.
                Звукът обаче беше съвсем друг. Не се чуваше подобно скърцане, а при определено завъртане на волана направо се чуваше "Тънннн" (като удар). Еднократно в едната посока, и като върна обратно волана - пак.
                Но както ти е предложил Пича-с-бравото - някой да върти волана, а ти гледай или още по-добре - дръж пружината - ще видиш или усетиш вибрацията, ако е от това.

Коментар

Когато преди 3 г. и половина купих волвото, с настъпването на лятото се получи точно това, което описваш. Направо ще си копирам мнението от форума на волво: "От 2-3 дни (може би откакто се затопли) започна да се чува скърцане отпред вляво. Засега не съм хванал закономерност, но се появява или след изминаване на 15-ина километра, или след като колата е престояла на слънце. Особено силно се чува на павирана улица.
                  Днес бях в един сервиз, хората я поогледаха, инжектираха масло в шарнира..."
                  И взе че се оправи няколко дни след инжектиране на маслото.

Във форума на волво получих горе-долу същите съвети и предположения за скърцането, каквито виждам в тази тема, а така също великодушно се изсмяха на инжектирането на масло. Но се оправи. Оттогава минаха 3 г. и колата не е скърцала. А беше направо зловещо скърцане.
                  Последна редакция от snake; 09.09.2016, 09:11.
                  Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Working...
                  X