Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Няколко въпроса за GRANDE PUNTO 1.4 Turbo 120кс

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Няколко въпроса за GRANDE PUNTO 1.4 Turbo 120кс

Привет колеги имам няколко въпроса Разглеждам последно време фиат гранде пунто 1.4 120 кс турбо бензин
    Самия мотор като стария ли е ? Слаби места ?Можете ли да ми кажете ориентировъчно скъпа ли е за поддръжка

Как са от към ходова част , скъпи ли са,окачването , първоначалните ремонти ролки , ремъци или верига примерно , масла филтри, РАЗХОД на гориво също ми е важен какъв е на този мотор ?? Може ли да се обуе примерно на 14 -ка джанта примерно за зимата ?? Бензиновия мотор с турбо има ли ДПФ ?
    Приемам всякакви съвети относно този автомобил . При евентуален оглед какво да гледам , за какво да слушам и ако има човек от София със диагностика на място(да видим какво ще покаже километри и т.н.) да доиде ще си платя евентуално за оглед на един автомобил
    ( Страх ме е да го покажа да не ме изпреварите )

Приемам съвети и за 1.9 жтд 90 / 120 , но бенза е за предпочитане защото ми се кара бензинка ....

Грешен раздел-> Преместена
    Модераторски екип на fiatforum.bg
    Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
    Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Карам Grande Punto EVO 2010, което е фейслифт. Моето е 1.4 77 коня без турбина така че за разход нищо не мога да кажа.
    Колата я взех на <30к, сега е на 108к и това е за няма 4 години. Сменил съм 2 биалетки и 3 (да, три) алтернатора. CITY е голям гъзобрък на тази кола. Не съм сигурен дали тази която гледаш е като на моята, но при мен на 7 от 8 паления свети червения волан на таблото, пищи и ми казва да ходя да го проверяват. След известно каране из града (трябва да се завива, не става да се кара само на право) спира да пищи и свети. Не е сериозен проблем, преебано е датчика за ъгъл на волана (не светят халогените при завиване). Не може да се оправи или поне аз не знам как защото целия електроусилвател е пломбиран.

От колата съм много доволен, но има дребни неща които дразнят. Като примери се сещам че няма как да отвориш багажника без да се изцапаш ако вали, жабката е много малка и в барчето не можеш да събереш почти никаква бутилка без да се наклони и да дразни на лоста.
    ПП. Не съм сигурен за последните неща колко са различни на Гранде Пунто и Гранде Пунто Ево.
    FIAT Nuova Punto 1.2 8V
    FIAT Grande Punto EVO 1.4 8V
    ...and justice for all

Коментар

Този ел.усилвател ще вземе да ме откаже от тази готина количка.... :Х още от по старото пунто си е болка и на по новите пак продължава деба жабарите не се ли усетиха...... А какво се случва със тези алтернатори ако не е тайна ? как така ти със маслото по един алтернатор буквално сменяш ?? от ел.усилвателя ли ги разваля
      Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

Честно казано подозирам че е от фаровете. Не съм с оригиналните, а с едни с лед дневни светлини и при включени габариви или къси те светят по-слабо и има някакви чудесии вътре да лъжат електрониката. Според мен това товари алтернатора и от там ми идват проблемие, но не ми остава време да го проверя.
        FIAT Nuova Punto 1.2 8V
        ...and justice for all

Коментар

Аз сити-то не го ползвам изобщо. И без него воланът ми е безумно лек. Съответно, проблеми с електроусилвателя не съм забелязал.
          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

на моето пунто и при включено и изключено грешката си седи. както отбелязах е един датчик за ъгъл на волана, който няма отношение дали работи city или не, просто е вътре капсулован.
            FIAT Nuova Punto 1.2 8V
            ...and justice for all

Коментар

slonikon написа: Преглед на мнението
              Аз сити-то не го ползвам изобщо. И без него воланът ми е безумно лек. Съответно, проблеми с електроусилвателя не съм забелязал.
              При пускане на ситито имаш двойно усилване на ел. усилвателя, тоест ел. усилвателя работи винаги независимо на какъв режим си караш колата, разликата ще я усетиш ако ел. усилвателя се прецака, за няколко дни ще направиш сериозни мускули на раменния пояс или ако си карал на времето ВАЗ ще ти се върнат спомените много бързо.
              punto HGT

Коментар

Та никои не сподели нищо за самия двигател ? същия ли е като старото пунто 1.4 Т ?? как е окачването им здраво ли е слабо ли е ?? хлопат ли тропат ли ?? пластмасите дрънчат ли ? Как са от към возия ? багажника много ли е малък на живо не съм го виждал от снимки не мога да преценя ? мисля ,че е колкото на браво двуврато ?
                Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

Двигателят няма нищо общо с този от Punto GT. Окачването е достатъчно здраво. При моето не хлопат пластмаси, като цяло е доста по-добре от към сглобка от старите.
                  Возията си е сравнително твърдичка, но там си е до предпочитание. На мен си ми е добре, хем съм с Eibach пружини. Багажникът не от големите, не е и от най-малките.
                  Grande Punto 1.9 JTD Sport '06
                  Punto GT 1.4 Turbo '99
                  Punto Sporting 1.2 16v '01 - ex

Коментар

За двигателя нищо не мога да кажа, моя е 1.4 без турбина и имам дребни критики към него.
                    Окачването е здраво. За почти 4 години 2 биалентки и евентуално имам още една за смяна.
                    Багажника е за 3ма души да си съберат багажа, повече е тегаво но и 5 сме успявали.
                    FIAT Nuova Punto 1.2 8V
                    ...and justice for all

Коментар

Тези дни ще ходя да го гледам на живо за какво става дума и ако се спразариме понеже му иска доста може да се похваля :D евентуално със снимки
                      Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

Здравей, двигателя е идентичен с 95 к.с., просто има турбина. Нямал съм проблеми за 4 години с него, взех го на 19000 и го продадох на 120000 ,а съм сменял само консумативите и алтернатора. Проблема при него е, че се намира зад двигателя и има проблем с охлаждането и от там идват и проблемите му. Лично при мен започна да ми свири при влажно време после присветваше лампата и накрая просто блокира. Багажника е по малък от на Бравото и определено заради корите е и по неудобен и тесен от на МК2 Пунто. Успех с колата!
                        Последна редакция от malkiq1985; 30.08.2016, 00:47.
                        ex.FIAT REGATA 70S 1.3 -84г. , ex.FIAT TEMPRA 1.6 i.e -94г , ex.FIAT PUNTO MK2 1.2 16V 2000г.ex.FIAT GRANDE PUNTO 1.4 16V s-jet-2007г.
                        ex.Fiat Croma 1.9 8V m--jet 2007
                        Fiat Croma 1.9 16V 2008г.

Коментар

Working...
                        X