до събота като пусна фаровете / не че съм ги спирал от 01.11. / все едно две свещи съм запалил....кво ли не правих.... даже в петък като се прибирах от работа карах на дълги и никой не ми присветна - толкова слаби бяха!!!смених крушките с нови - пак с 50 вата и о чудо - това пунто имало фарове!!!та който няма фарове - да пробва тоя номер!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
крушки за светлините...
Collapse
X
-
просто смених старите крушки, които светеха, но като свещи, с нови, 50 ватови, неупотребявани крушки и ефекта беше поразителен....дълго се чудих дали да пусна този пост тук в консултации или в общи приказки, ама модовете да преценятFiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
марката ще я проверя като се прибирам / нали съм стара каща и малко плюшкин, старите крушки дето мъждукажа и ме мъчиха досега не ги хвърлих, а ги прибрах в кутийките на новите - за зор заман /. нямам спомен какви бяха новите...утре ще напиша, ама не са кой-знай какво...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Коментар
-
rustson написа:Да обобщим,ако не ви светят хубаво крушките сменете ги!Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Коментар
-
pinko168 написа:rustson написа:Да обобщим,ако не ви светят хубаво крушките сменете ги!VW Bora Variant 1.6 16V '01
Коментар
-
По принцип, всяка крушка с нажежаема жичка си намалява светоотделянето като поработи повечко и то доста преди да изгори. Работата е там, че част от жичката се изпарява и полепва по вътрешната страна на балона - от една страна се намалява прозрачността на стъклото, а от друга се увеличава съпротивлението на жичката с което мощността на крушката намалява. Така че има логика да се сменят крушките с нови, дори и да не са изгорели, когато силата им на светене намалее. (Което ми напомня, че и аз не е зле да я проведа тази процедура... :D )Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
те точно туй имах пред вид - всяка крушка с нажежаема жичка си намалява светоотделянето като поработи повечко и то доста преди да изгориама нали нямам грам техническо образование и не знаех как точно да го напиша... благодаря на johnfoundFiat Punto 1.1-Синята птица
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар