Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тракане и пукане в купето

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тракане и пукане в купето

Здравейте,имам Фиат Мареа Уикенд (комби) прочетох няколко теми свързани с подобно чукане, тракане и пукане. Отаврям нова тема защото немисля, че при мен пукането е от лагер на носача. При мен звука е като пукане по скоро от колкото чукане и мисля че идва от купето. По конкретно от дясната греда която е между задната врата и фиксираното стъклно на багажното отделение. Като заклатя колата натискайки точно в тази част пукането се получава почти същото като в движение и да почсня, че тоя звук не е обвързан с конкретно движение. Пука си и си трака на всякакви пътища, на равен път, на прав път,на завои, на скапан път... трака си. Преди няколко месеца като давах на задна точно от нея страна ми пропадна задното колело малко от едно прагче и купето се кандилна леко и се удари от долу в прага за крика. Мисля че от тогава почна тракането. Съмнява ме да не се е прекъснала някоя заварка по ламарините или въобще някакъв вид връзка или да се е поизкривило нещо. Макар, че не си ли чи на око. Единствено може би наистина задните ми колела не са особено в линия с предните но, за това ще се консултирам със майстор.Някой знае ли как е свързано купето в тази част която описах? Някакви напътсвия от къде да го разглобя? Възмопжно ли е въобще да трака от някоя скъсана ламарина там?Очаквам мнения, благодаря!

Като разклатих колата натискайки точно гредата от където се чува пукането освен че си потраква при страничния натиск после в движение тракаше много повече и след малко време намаля пак. ? Може ли уплътнението с пластмасата на фиксираното странинчно задно стъкло да се е поразлепило нещо и от там да трака?

Коментар

Щом е комби, нямаш ли съмнение в закопчалките на задните сeдалки? Аз на моята марея съм навил на закопчаващата ос бишоп, за да се уплътни луфта в закопчалката.
      FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

Flow написа:
        Щом е комби, нямаш ли съмнение в закопчалките на задните сидалки? Аз на моята марея съм навил на закопчаващата ос бишоп, за да се уплътни луфта в закопчалката.
        Обърнах внимание на седалката и на заключващия механизъм, там всичко изглежда изправно. Не забелязвам да има луфтове но, все пак ще уплътня с нещо да видимкакъв ефект ще има. В момента провеждам друг опит и ще покарам така няколко дни да видим... като имам заключение ще пиша.

Коментар

Aбарис написа:
          Flow написа:
          Щом е комби, нямаш ли съмнение в закопчалките на задните сeдалки? Аз на моята марея съм навил на закопчаващата ос бишоп, за да се уплътни луфта в закопчалката.
          Обърнах внимание на седалката и на заключващия механизъм, там всичко изглежда изправно. Не забелязвам да има луфтове но, все пак ще уплътня с нещо да видимкакъв ефект ще има. В момента провеждам друг опит и ще покарам така няколко дни да видим... като имам заключение ще пиша.
          FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

Working...
          X