Здравейте!От няколко дни забелязах че е паднало нивото на хидравличната течност в казанчето с около 2 пръста.Течове по помпата и рейката нямам.Карах я на майстор и ми каза че маслото се е събрало в маншона/до предно дясно колело/ и понеже маншона е здрав за това е текло т.е. някакви семеринги били за смяна.Някои от Вас имал ли е такъв проблем и оправяли се това- в смисъл сваляла се рейката и се правили нови семеринги-поне така каза майстора.Марея 1,8 16V
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ремонт на хидравлична рейка
Collapse
X
-
Не се шашкай свалянето на рейката няма нищо общо с въздушната възглавница на волана. Може и така да караш като доливаш, но все някога ще трябва ремонт.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
pugsy написа:ако имаш път към софия я закарай при жан на окръжна болница,много хубаво работиFiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
-
Mury_Alfata написа:Даааа и взима 240 лв. за хидравлична рейка и изкарва има нема 1 година аз си купих втора ръка рейка и си мисля че ще изкара повече имало някакви момчета дето се отделили от Жан и се намират някъде около Зоологоческата градина но незнам точно къдеFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
На мене ми похвалиха някакви пичове около МЕИ ама то взе че стана " на баба ми на втория ми братчед....."Аз лично взех рейка от pugsy за типо за 40 кинта ми я даде течове няма само дето е малко по - тежка от на бравото. Но пък теч - нулев. А за цената за сваляне и качване - 80 лв беше удоволствието.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Mury_Alfata написа:pugsy написа:ако имаш път към софия я закарай при жан на окръжна болница,много хубаво работи
Коментар
-
Goro написа:Ремонта на хидравливличната рейка на мареата-1,9 тд 1998 г ми струва в Сливен 160 лева ,вече има 1 година без никакъв теч.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
И тъй, пичове, реших да допродължа темата със следния въпрос: Някой знае ли (чувал ли е) къде продават ремонтни комплекти (гумените уплътнения, о-пръстени и семеринги) за хидравлични рейки?Моята рейка нямаше омаслявания, но когато извадих маншона на дясната кормилна щанга, видях, наличие на хидравлично масло. Явно тъкмо съм умерил момента, когато е започвала да тече. Веднага разфасовах рейката (нищо сложно) - всички о-пръстени и семеринги са се втвърдили. По металните детайли нямам никакви износвания. Ще приложа две снимки на карантиите на рейката.
Коментар
-
Браво направо разби от всякъде този път много смела постъпка.Направи си сам.Ето така се прави сега остава дас и намериш и ремонтния комплект и да я сглобиш.Няма ли голям чук при какъвто и да е ремонт работата не потръгва изобщо.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар