Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ремонт на хидравлична рейка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ремонт на хидравлична рейка

Здравейте!От няколко дни забелязах че е паднало нивото на хидравличната течност в казанчето с около 2 пръста.Течове по помпата и рейката нямам.Карах я на майстор и ми каза че маслото се е събрало в маншона/до предно дясно колело/ и понеже маншона е здрав за това е текло т.е. някакви семеринги били за смяна.Някои от Вас имал ли е такъв проблем и оправяли се това- в смисъл сваляла се рейката и се правили нови семеринги-поне така каза майстора.Марея 1,8 16V
    Марея 1,8 16V

На мен майстора ми иска 80 лв за тази операция.
    Марея 1,8 16V

Коментар

Притесняваме и друго-дали се сваля по волана нещо,щото там има възд.възглавница и сигурно е сложно...
      Марея 1,8 16V

Коментар

ако имаш път към софия я закарай при жан на окръжна болница,много хубаво работи

Коментар

Не се шашкай свалянето на рейката няма нищо общо с въздушната възглавница на волана. Може и така да караш като доливаш, но все някога ще трябва ремонт.
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
          Fiat Linea 1.3 Multijet'08
          Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
          http://forum.fiat-bg.org

Коментар

pugsy написа:
            Даааа и взима 240 лв. за хидравлична рейка и изкарва има нема 1 година аз си купих втора ръка рейка и си мисля че ще изкара повече имало някакви момчета дето се отделили от Жан и се намират някъде около Зоологоческата градина но незнам точно къде
            Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
            Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
            Ventura garage

Коментар

Mury_Alfata написа:
              Даааа и взима 240 лв. за хидравлична рейка и изкарва има нема 1 година аз си купих втора ръка рейка и си мисля че ще изкара повече имало някакви момчета дето се отделили от Жан и се намират някъде около Зоологоческата градина но незнам точно къде
              Aко за Жан Виденов говорите-ясна ми е работата!
              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

На мене ми похвалиха някакви пичове около МЕИ ама то взе че стана " на баба ми на втория ми братчед....."Аз лично взех рейка от pugsy за типо за 40 кинта ми я даде течове няма само дето е малко по - тежка от на бравото. Но пък теч - нулев. А за цената за сваляне и качване - 80 лв беше удоволствието.
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Знаете ли, дали при ремонт на рейката, т.е пълно източване на маслото-следи монтиране трябва да се прави промивка или направо се налива новото масло.
                  Марея 1,8 16V

Коментар

Mury_Alfata написа:
                    pugsy написа:
                    на крайслера вече 2 години и половина и близо 200 000км няма никакви проблеми,цената беше 260лв,ама за фиата със сигруност няма да е толко

Коментар

Ремонта на хидравливличната рейка на мареата-1,9 тд 1998 г ми струва в Сливен 160 лева ,вече има 1 година без никакъв теч.

Коментар

Goro написа:
                        Ремонта на хидравливличната рейка на мареата-1,9 тд 1998 г ми струва в Сливен 160 лева ,вече има 1 година без никакъв теч.
                        И аз от Благоевград си купих преди време два панталона Diadora за 10лв. но в София са малко по-скъпи! Не се обиждай, но за съжаление в големите градове и режещите глави са с по-големи вратове. А пък и да дойде някой до Сливен... ще му излезе, като разход, колкото да му я направи Жан Виденов!
                        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

И тъй, пичове, реших да допродължа темата със следния въпрос: Някой знае ли (чувал ли е) къде продават ремонтни комплекти (гумените уплътнения, о-пръстени и семеринги) за хидравлични рейки?Моята рейка нямаше омаслявания, но когато извадих маншона на дясната кормилна щанга, видях, наличие на хидравлично масло. Явно тъкмо съм умерил момента, когато е започвала да тече. Веднага разфасовах рейката (нищо сложно) - всички о-пръстени и семеринги са се втвърдили. По металните детайли нямам никакви износвания. Ще приложа две снимки на карантиите на рейката.
                          Прикачени файлове

Коментар

Браво направо разби от всякъде този път много смела постъпка.Направи си сам.Ето така се прави сега остава дас и намериш и ремонтния комплект и да я сглобиш.Няма ли голям чук при какъвто и да е ремонт работата не потръгва изобщо.
                            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
                              Няма ли голям чук при какъвто и да е ремонт работата не потръгва изобщо.
                              да не забравяме и техническата връв поздравления и от мен за колегата, щом го прави с любов и желание трябва да се получи
                              FIAT Bravo JTD 105 GT 05.1999г.

Коментар

Working...
                              X