Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Консултация за няколко проблема с Пунто

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Консултация за няколко проблема с Пунто

    Здравейте колеги,Нов съм във форума, нов съм зад волана, нов съм във всичко като цяло свързано с автомобили.Най-сетне успях да си купя първата кола ( Пунто чист дизел 1.9, 2000 година) от която съм доста доволен, но както всичко останало, тя далеч не е перфектна и има малки забележки и проблеми, за които бих искал малко помощ, тъй като съм наистина нов в тази материя.Проблем 1:Шофьорската седалка хлопа... В смисъл няма проблем като седнеш и си караш, но ако се наместваш имаш чувството, че ще пропаднеш настрани. Първо си мислех, че е счупена, но в последствие ми казаха, че най-вероятно седалката се е извадила от релсичката. Та, някой ако знае точно на тази кола как мога да махна седалката и после да я върна на мястото й правилно без да счупя, ще съм му много благодарен.Проблем 2:Алармата... Май не е свързана правилно. Колата се самозаключва. Ако си оставиш ключовете на таблото и излезеш за точно 30 секунди, колата ще е заключена и ще си останеш отвън (пък даже се пуска и алармата заедно със заклюването). Доста е неприятно и стряскащо. Преди самото заключване, алармата пищи точно 3 пъти и чак тогава се заключват ключалките. Освен това, когато си я заключа (отвън :D ) на всеки половин час се чува едно пиукане, все едно току що съм я заключил, това беше полезно когато една вечер, отново писна обаче взе, че се отключи, та трябваше да я заключвам... Както и да е, ако можете да ме ориентирате колко пари би ми струвало това и дали познавате някой свестен жичкаджия тук в София.Проблем 3:Трудно влиза първа скорост и задната. Също така на 4та (само на нея) преди 2000 оборота се чува един звук... Не мога да го опиша, не е кхъркане, а едно монотомно ритъмче, усилващо се със скороста, и когато чукна 2000 оборота звука изчезва... Според някой мой познати "разбирачи" това било, защото нямало масло в скоростите, според други, си имало масло, не било от това. Нямам идея, само знам, че малко майстори са го чували тоя звук. Ще се радвам ако чуя мнение и за това.Проблем 4:Не ми свети крушката на задната регистрационна табела. Нямам идея как и от къде се отваря за да си я сменя... Ако има кой да ми обясни ще съм му страшно благодарен.Генерално колата е перфектна, особено от както я обслужих, просто лети ! Само искам да се отърва от тези досадни проблеми. П.С. Извинявам се ако темата е в грешен раздел, просто не знаех къде мога да побера всичката тази информация. Ще се радвам, на всякакви мнения и препоръки.

    #2
    кола

    Проблем 1 трудно би се извадила от релсата Сигурно пружина е скъсана да да седи на една страна Проблем 2 може да си настроиш алармата ако знаеш каква е
    Прикачени файлове
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

    Коментар


      #3
      Re: Консултация за няколко проблема с Пунто

      omicrona написа:
      Здравейте колеги,Нов съм във форума, нов съм зад волана, нов съм във всичко като цяло свързано с автомобили.Най-сетне успях да си купя първата кола ( Пунто чист дизел 1.9, 2000 година) от която съм доста доволен, но както всичко останало, тя далеч не е перфектна и има малки забележки и проблеми, за които бих искал малко помощ, тъй като съм наистина нов в тази материя.Проблем 4: Не ми свети крушката на задната регистрационна табела. Нямам идея как и от къде се отваря за да си я сменя... Ако има кой да ми обясни ще съм му страшно благодарен.Генерално колата е перфектна, особено от както я обслужих, просто лети ! Само искам да се отърва от тези досадни проблеми. П.С. Извинявам се ако темата е в грешен раздел, просто не знаех къде мога да побера всичката тази информация. Ще се радвам, на всякакви мнения и препоръки.
      По Проблем №4 това е решението с видео и снимки: https://www.youtube.com/watch?v=niwdgi1Tvq0 http://www.fiatforum.com/grande-punt...late-bulb.html
      Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
      Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
      Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
      Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"

      Търси се..

      Коментар


        #4
        Благодаря ви за отговорите. Имам още един въпрос. Може ли линк към видео в нета за смяна на въздушен филтър за мойта кола. Намирам все за Гранде Пунто, такива за филтър на купето, но намирам никъде за смяна на въздушен филтър.

        Коментар

        Working...
        X