Малко ми е смесена темата и затова я пускам в този раздел вместо да правя отделни. Става въпрос за Фиат Гранде Пунто. Стоковите калъфи на седалките вече са ми относително мръсни, виждам че имат ципове по цялата си част, но каквото и да правя не мога да мръдна ципа. Явно има някакъв трик, но не намирам в нета нищо по въпроса. Втора част на въпроса. Реших да сменям колоните на радиото, защото стоковите не ми харесват. Взех си Hertz DCX130 за отзад и Focal R165C за отпред. Проблемът е, че идват без адаптер, а отпред колоните са компонентни, докато новите са коаксиални. Лесно ли се оправя това, смятам да ги оставя при човек който да ми ги сложи точно по този повод. Иначе мога да махна корите и нитовете на старите, но не искам да объркам нещо по окабеляването. Също четох, че е хубаво да се сложи звукова изолация на вратите, но човекът с който говорих ми каза по 40 лева на врата за материали и отделно за труда. Не, че е много, но в цялото ми купе дрънкат пластмасите и ако те не могат да се оправят не мисля че има смисъл. Мисля, че шумът идва основно от оплатнителите между пластамсите и вратите както и от механизма на стъклата. Силиковоният спрей и други гумени уплътнители не съм забелязал да дават някакъв забележим ефект. Също искам да сложа стопове от Punto Evo, но адаптерът им е различен и трябва да се преправи окабеляването, да се добавят резистори и да се изчистят грешките от компютъра. Ако сте запознати с цени за тези процедури и да предложите място във Варна където да стане ще съм благодарен. Приемат се и всякакви мнения и препоръки по въпросите. Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Калъфи на седалки, говорители на радиото, стопове
Collapse
Реклама
Collapse