Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със скоростна кутуя Пунто 1.2 16в 99г!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем със скоростна кутуя Пунто 1.2 16в 99г!

Здравейте колеги, искам да ви попитам да споделите, ако сте имали подобен проблем или знаете какво може да е.. От няколко дена 1-ва и 2-ра скорост се вкарваха като в масло преди това влизаше 1-ва по трудно. След което вчера започна да издава шум като аксиален лагер, но не знам дали е той при натискане на педала на съединителя шума спираше..Другото което 1-ва и 3-та скорост с натиснат съединител при загасен двигател влизат трудно. При потегляне всички скорости влизат много трудно с двойно натискане на съединителя влизат, задна хърка здраво с подаване на междинна газ и без газ също..Може ли от намаляло масло или старо да е проблема, привечер ще ходя да го погледна да видя до къде е!Жило на съединител или четох че при износване на щангите на скоростния лост може да има такъв проблем. Но с шума от пред ме съмнява..И ако е аксиалния лагер включването на скоростите зависи ли от него!?Искам да констатирам и ако е съединител да го сменя, иначе на 3,4 скорост си върви набираси не е отишъл съединителя..Много ще съм ви благодарен ако успея да разреша проблема.. Поздрави, Гергин!
    Fiat Punto 1.2 16v 86к.с.
    България е единствената страна,в която ако шофираш в насрещното може да те бутнат отзад!

Маслото го проверих от горната пропка с шестограма като отвих пробка започна да църцори масло за смяна е но има според мен! Педала на съединителя е по ниско с повече от 1 сантиметър от този на спирачката, масло в казанчето на съединителя има!Колеги моля помагайте, че не знам какво да правя!!!
    България е единствената страна,в която ако шофираш в насрещното може да те бутнат отзад!

Коментар

Geca7a написа:
      Маслото го проверих от горната проБка с шестограма като отвих пробка започна да църцори масло за смяна е но има според мен! Педала на съединителя е по ниско с повече от 1 сантиметър от този на спирачката, масло в казанчето на съединителя има!Колеги моля помагайте, че не знам какво да правя!!!
      Първо вдигни педала на съединителя като навиваш пластмасовата гайка на жилото в отсека над кутията. Педала трябва да е налко над педала на спирачката, а не под него. После махни кожения маншон на лоста в купето и леко поклащайки го с ръка, виж дали има луфт. Ако има, то ще търсим заедно конзолата там, дето е под лоста. За шума при отпуснат педал си е аксиален най вероятно. Като е разбит опира леко в слънцето и дрънка.
      Fiat Marea TD100

Коментар

Здравейте колеги, натегнах съединитела от пластмасовата гайка и педала го регулирах на 5, 10мм по високо от спирачката.. Сега скоростите влизат прилично, освен задна и то от време на време един път влезе без да хърка, другия път хърка здраво и имам чувството не знам дали има значение когато е студена колата задна влиза по леко.. Колеги от форума, ми пишат за механизъма на скоростния лост, уж го гледах не виждам да има нещо фрапантно...Ще съм ви много благодарен, ако ме насочите към сервиз в гр. София и околностите да констатират от къде идва проблема жила, механизми, съединител или нещо друго...

Коментар

Явно тук в този форум сте се отдали да си коментирате течностите за чистачки и кой каква марка течност си е налял..

Коментар

Колега свали скоростите и сам ще разбереш дали е аксиален лагер.Ако леко обираш свободния ход на съединителя и шума спира си е на 100%лагер.На този картинг скоростите се свалят лесно.Това с натискане неколко пъти на съединителя важи за колите с маслена помпа а ти си със жило.Още нещо като за проба.Хвани вилката на съединителя на ръка при запален мотор и се опитай да напънеш все едно яе жилото опъва.И на ръката ще усетиш най лесно дали шума спира или не.Успех и пиши
            198mjet Bravo

Коментар

Благодаря колега за инфото, но сега карах днес колата из София лагера шуми и при отпуснат педал и при натиснат се чува малко по силно..Скорости не влизат въобще на един сфетофар ми се наложи да загася и да запаля колата с вкарана 1-ва скорост за да молже да потегля, задна въобще не иска иначе другите скорости с подаване на междинна газ ту влезат, другият път хъркат.Другото което като съм на първа колата леко тръгва, все едно не може да отдели напълно като е изгасена си влизат много добре.Говорих с един майстор каза, че на претискателя е омекнало слънцето и лагера не може да го претисне както трябва. Мисля да купувам комплект съединител и да ходя нягаде да ми го сменят но досега питам на 2 места ми искат по 150лв за смяна ако е от тях съединителя и си прберат отстъпката 120лв, но не ми харесва така че те слагат най ментеливите китайски марки...Иначе аз съм се спрял на "west lake" - цена клиент 136лв в Аутостар , за мен цената е 90лв казват че е Белгииски.. Ако имате мнение за него, ще съм благодарен да го споделите

Коментар

Може ли да е лагер на първичния вал на скоростната кутия! Защото ми казват приятели, щом леко вие на ненатиснат съединител може и лагера на първичния вал да е но ако е той, скоростите ще влизат ли? Защото при мен не влизат!

Коментар

Лагера и притискателя са заминали. Това е често срещано при нашите машини. Така или иначе - смяна на съединителя комплект.

Коментар

Благодаря колега, намерил съм в София, ж.к. Надежда-4, ул Стрема-2, един магазин + сервиз съединител "LUK" на добра цена, но нямам мнение за него казва се "РТ Сервиз". Ако го закупя от тях съединителя комплект ми го монтират преференциално на стойност 80лв + 12м гаранция! Ако имате мнения за сервиза Ще съм ви много благодарен..Лек и успешен ден..

Коментар

Здравейте колеги, оказа се съединител закупих съединител комплект - LUK , смениха го в сервиза малко проблемно скъсаха 3 болта + заден тампон на скоростите, но всичко оправиха! Съединителя беше супер зле, слънцето на претискателя бяха се отчупили елементи. Лагера беше запалил пластмасата и феродовият диск бяха опирали нитовете..Вече колата я карам една седмица, съединителя не съм очаквал че ще е толкова мек, имам чувството че е откачен!Благодаря за коментарите и насоките! Поздрави, Гергин!

Коментар

Working...
                      X