Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фарове лупи

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фарове лупи

Здравейте!С фиат брава съм намерих си фарове лупи от една морга за 20 лв.броя и си мисля дали да ги взема.Фиата е модел от 96г.и вечер като карам ми е доста трудно, струват ми се доста слаби стандартните фарове.Въпроса ми е ако ги сменя дали ще има ефект?

Ще има ефект, ако рефлекторите на лупите, са в добро състояние. Но, според мен, си струва, да се купят фарове с лупи, да се рециклира рефлектора и да се бодне един ксенон. Но и само с нормална крушка, с рециклиран рефектор, фаровете светят много добре.
    Fiat Punto`04 1.2 60hp.
    Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
    ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

Колко и добре да светят при наличието на ксенон просто няма база за сравнение. Взимай лупите и им слагай 4300К на късите.
      The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
      Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
      Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

И гледай да ги вземеш с буксите и остатъчен проводник за габаритите, че са малко по различни от стандартните фарове (без лупа) и ще е необходимо леко преправяне.
        Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Лупите си светят добре и с нормалните крушки. Не съм фен на ксенона.Твърде висока цена за това, което реално дава като подобрение над стандартен, здрав и регулиран фар.

Коментар

Без ксенон - са лайна. На бравото сложих лупи, и светят все като старите ми, и видно рефлекторите са запазени. Най-добре си е ксенона на тия лупи, иначе е безмислено. Но поне изглеждат добре.
            Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Salvador написа:
              Не съм фен на ксенона.Твърде висока цена за това, което реално дава като подобрение над стандартен, здрав и регулиран фар.
              Нов китайски ксенон за 40лв. скрива топката на стандартната крушка.

Коментар

wwalker написа:
                Salvador написа:
                Не съм фен на ксенона.Твърде висока цена за това, което реално дава като подобрение над стандартен, здрав и регулиран фар.
                Нов китайски ксенон за 40лв. скрива топката на стандартната крушка.
                Не съм съгласен! Говоря от опит. Ксеноните от HGT-то ги махнахме след месец.Една хубава крушка на лупите на фаровете от Марея прави хубава равномерна светлина, докато евтините китайски ксенони светят на ивици.Пред евтин боклук ксенон е много по-добре една стандартна качествена крушка.Скъпите хубави ксенони са много хубави, но пък не си заслужава на кола за 1000 лв да слагаш ксенони за 200.

Коментар

Как на ивици? На предния ми ксенон само 1 крушка е 60лв. Сега с евтин китайски на същата кола разлика не виждам. Докато ми пристигне карах с обикновени крушки и нямаше нищо общо.

Коментар

Разликата е само в цвета,говорим за ефтин ксенон,отделно има значение марката на фара.Един ми счупи десния фар и го смених пак с оригинален италиански,но не свети като моя,пусти мързел,все се каня да сменя стъклата
                    FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

С тея ксенони, при нощно каране и ако е валяло как виждате незнам. Незнам при вас как е, аз съм с обикновенни фарове и си се вижда добре, дори и със обикновенни крушки на Philips

Коментар

Мъка е на мокро, но дали ще се оправи с хубави ксеноново крушки не знам. Лошото е че и аз съм с китайче ксенон и е 6000к, вероятно при 4300к ще има разлика.
                        Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
                        Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
                        Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

Дори Осрам Найтбрейкър+++++++++ свети много по-слабо от китайски ксенон.Условието е фара да е с лупа.На мокро та на мокро. Оригиналните ксенон системи са 4300к. Ако не се вижда нищо с тях на мокро, дали ще излязат от завода ?
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Коет си е, тъй си е. Аз съм с 5000 на единия фар и 4300 на другия. Вижда се и на мокро и, честно казано не виждам разликата в топлината. Светимостта ми е точно като на рефлекторни фарове с найтбрейкъри, с тая разлика, че рефлекторните бяха перфектни, пък тия сегашните са ми с доста нагорели рефлектори.
                            браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

flippy89 написа:
                              Мъка е на мокро, но дали ще се оправи с хубави ксеноново крушки не знам. Лошото е че и аз съм с китайче ксенон и е 6000к, вероятно при 4300к ще има разлика.
                              6000К синее. Истината е в 4300К или 5000К. А и най-добрата халогенна крушка е слаба в сравнение с ксенон от 60лв комплекта. А халогенната крушка само изпича релектора .
                              Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Working...
                              X