Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Към колегите с 17-ки джанти на Браво 1.6

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Към колегите с 17-ки джанти на Браво 1.6

Искам да премина от 15-ки на 17-ки,но не знам как ще повлияе на стабилността на колата.Дали ще имам проблеми? Става въпрос за Фиат Браво 1.6 1997г.
    "Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в дадена стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

Ще повляе положително в завой защото с по ниските гуми няма да се деформира толкова в завой (гумата) и ще е по-стабилна, за сметка на разхода който ще отиде с литър - литър и половна нагоре заради по тежките джанти.
    Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
    Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
    Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

Човек аз качих 17ки преди два месеца и като че ли беше по-добре 16ки да търся. Първи по-сериозен удар в дупка и изкривих джантата. Много е ниска гумата която трябва да качиш и с нашите пътища си е*ало мамата. Иначе колата се държи стабилно на пътя но ми вдигна разхода с около 2 литра в града. Аз ти говоря за Брава 1.6 с газ, но нещата са същите и при Бравото.

Коментар

И като за капак возията става кошмарна ,а на окачването му се разказва играта
        Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
        EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
        EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

Аз бравото го карах със 195/50/15 и спортни пружини и колата друсаше доста. Не мога да си представя със 17-ка с още по-ниска гума как ще е вътре.
          Фиат Крома 1.9 16v+
          Фиат Браво 1.6 16v
          Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Аз съм с 195/50/15 и със спортно окачване на Kw (лилавото,ако има значение).Друсането е поносимо.За това се чудя,ако сложа 17ки дали няма да друса много,и да си дам парите напразно.
            "Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в дадена стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

Коментар

Bilstein B8 sport +Eibach red и ти казвам че ми изпаднаха бъбреците.
              Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
              Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
              Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

Без спортно окачване със 17ките си друса доволно. Даже се замислям за 16ки да ги сменям...

Коментар

17-ките не са ми в София, иначе с удоволствие бих ти услужил да ги сложиш за проба, но те са с ЕТ 45, незнам дали ще ти влязат отзад, че при пунто се доработва горния болт на амортесьора и чак тогава влизат
                  punto HGT

Коментар

с какво междуболтово разстояние са твоите?

Коментар

ilian4o88 написа:
                      4x100, джантите от аватара, до колкото може да се види нещо от снимката, ако не погледни в гаража, там се вижда по добре, но пак казвам не са в София и не вършим работа.
                      punto HGT

Коментар

Re: Към колегите с 17-ки джанти на Браво 1.6

ilian4o88 написа:
                        Искам да премина от 15-ки на 17-ки,но не знам как ще повлияе на стабилността на колата.Дали ще имам проблеми? Става въпрос за Фиат Браво 1.6 1997г.
                        В документацията на BravoII пише - "Ако автомобилът не е излязъл от завода производител с джанти/гуми 225х40х18 да не се използват", и спирам до тук
                        FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

didich написа:
                          ilian4o88 написа:
                          4x100, джантите от аватара, до колкото може да се види нещо от снимката, ако не погледни в гаража, там се вижда по добре, но пак казвам не са в София и не вършим работа.
                          какъв размер са втулките?

Коментар

Втулките са си на 58.1мм като за фиат, така че няма проблем
                            punto HGT

Коментар

didich написа:
                              Втулките са си на 58.1мм като за фиат, така че няма проблем
                              Дай да купувам твоите джанти :D :D :D

Коментар

Working...
                              X