Искам да премина от 15-ки на 17-ки,но не знам как ще повлияе на стабилността на колата.Дали ще имам проблеми? Става въпрос за Фиат Браво 1.6 1997г.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Към колегите с 17-ки джанти на Браво 1.6
Collapse
X
-
Ще повляе положително в завой защото с по ниските гуми няма да се деформира толкова в завой (гумата) и ще е по-стабилна, за сметка на разхода който ще отиде с литър - литър и половна нагоре заради по тежките джанти.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++
-
Човек аз качих 17ки преди два месеца и като че ли беше по-добре 16ки да търся. Първи по-сериозен удар в дупка и изкривих джантата. Много е ниска гумата която трябва да качиш и с нашите пътища си е*ало мамата. Иначе колата се държи стабилно на пътя но ми вдигна разхода с около 2 литра в града. Аз ти говоря за Брава 1.6 с газ, но нещата са същите и при Бравото.
Коментар
-
Аз съм с 195/50/15 и със спортно окачване на Kw (лилавото,ако има значение).Друсането е поносимо.За това се чудя,ако сложа 17ки дали няма да друса много,и да си дам парите напразно."Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в дадена стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"
Коментар
-
Re: Към колегите с 17-ки джанти на Браво 1.6
ilian4o88 написа:Искам да премина от 15-ки на 17-ки,но не знам как ще повлияе на стабилността на колата.Дали ще имам проблеми? Става въпрос за Фиат Браво 1.6 1997г.FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
didich написа:ilian4o88 написа:с какво междуболтово разстояние са твоите?"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в дадена стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар