Зравейте колеги,моля да ми препъръчате каква читава марка водна помпа да търся за моето Пунто 1.2 8V 2002 год. - 24 зъба?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Водна помпа
Collapse
X
-
Колата е нов внос и искам да и направя пълно обслужване-ремък,ролка водна помпа. Гледам,че най много се препоръчва Долц.Искам и да сменя колелото с лагера на обтегача на пистовия ремък но не зная как става-каква е резбата нормално или обратна, трябва ли нещо да се подпре или се сваля целия обтегач и тогава се сменя колелцето?
Коментар
-
Колега, по-добре си карай с оригиналната, ще издържи повече от някое китайче, каквито са повечето на пазара у нас.Досега на нито една италиянка (карам само такива) не съм сменявал водни помпи и не съм имал никакви проблеми.Само хубав антифриз и си свиркай!LANCIA DELTA '98 1.6i, 16V LANCIA Y '97 1.2 Mono
LANCIA KAPPA SW Pinifarina 2.4 TDS '98г.
LANCIA LYBRA 1.9 JTD 2000г.
FIAT BRAVA 1.6 16V 2000г.
FIAT STILO 1.6 16V 2002г.
Коментар
-
Колега, ако няма луфт и не тече карай и си свиркай, щом не е сменявана в бг. Ще изксра всеки случай повече от тия, които се предлагат в нашата мила родина, ако всичко е ок. И те дрсзни силикона свали я Изчисти соликона намажи я на ново и като я сложиш на място забърши излишния силикон и газ.
Коментар
-
Водна помпа се сменя с ангренажа заедно на колите, където тя се върти от зъбния ремък. И пак интервала е примерно на две смени ангренаж,да смениш и помпа. Идеята е да си спестиш скъпия труд по ангренажа ако в тоя интервал помпата вземе, че дефектира. И дори на тоя интервал трябва да си наясно, че в 99% от случаите ще изхвърлиш здрав детайл с още много останал ресурс...Ако ще цялата да е в силикон...ако няма луфт и не тече, въобще не я пипай.
Коментар
-
Valeo с две ръце бих препоръчал, но има ментета.Марката наистина няма значение. Гледай турбината да не е пластмасова и да има вид самата помпа-да си личи прецизност в изработката на отливките. Не, че това е кой знае каква гаранция за качеството на лагера и шибъра, но пак е някакъв ориентир.
Коментар
-
Много преди да се разбие лагера на помпата, така че да ти направи мизерията с ангренажа,протича антифриз през сервизният отвор.Ама ако няма кой да вдигне капака и да провери всички флуиди и да огледа тук там......Е те това е Бай Ганьовщина!С най-добри чувства към всички.Всеки може сам да избере как да подържа колата си.Похвала за колегата за мерака и за грижите към автомобила си.Аз бих взел Марели водна помпа.LANCIA DELTA '98 1.6i, 16V LANCIA Y '97 1.2 Mono
LANCIA KAPPA SW Pinifarina 2.4 TDS '98г.
LANCIA LYBRA 1.9 JTD 2000г.
FIAT BRAVA 1.6 16V 2000г.
FIAT STILO 1.6 16V 2002г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар