Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Филтър за твърди частици - крома

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Филтър за твърди частици - крома

Здравейте онзи ден ми светна лампа на таблото... след диагностика в сервиз казаха, че е запушен филтъра за твърдите частици. Каза ми, че трябва да направя едно магистрално каране като подържам над 2500 оборота, зада може да изгорят наслагванията във филтъра...И тук идват някои мой притеснения ако този метод споменат по-горе не даде резултат, може ли да се разреши проблема с някоя добавка (понеже гледам, че се предлага подобна) или трябва са се свали и да се почисти ръчно. Като също искам да попитам свалянето и почисването може ли да се извърши... да го наречем в домашни условия.

Това е временно решение, ако изобщо сработи.Постоянните решения са 21. смяна на дпф2. хардуерно и софтуерно изолиране
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Премахването на този филтър ще окаже ли някакво влияние в работата на двигателя? Колко струва подобна процедура?

Коментар

Няма да окаже влияние ,ако е кадърно премахнат .За цени и подробности се обърни към колегата "emzo"

Коментар

emzo написа:
          Постоянните решения са 21. смяна на дпф2. хардуерно и софтуерно изолиране
          1 - цената е между 1000 и 2000 лв.2 - почти навсякъде цената е около 500 лв.Ориентировъчни цени са това. Възможни са разлики от място до място.

Коментар

Благодаря.

Коментар

Малко след като ходих в сервиза и майстора си направи "магията" и след като излязох на магистралата да опитам това, което ми каза (мисля, че нямаше никакъв ефект)... Сега като запаля за около 5 сек. двигателя работи нормално и след това започва да прекъсва нещо все едно ще гасне. При задържане леко на газта оборотите постакчат леко. Като цяло колата няма мощ... Сега това нещо свързано с този филтър ли е или е нещо свързано с всмукването на въздух към двигателя? Имам подозрения за въздуха, защото предния ми автомобил правеше същото има нещо проблем с канистъра (сеат ибиза 44кВт.). Аз не разбирам от автомобили така, че нека, който може да изкаже мнение.. Благодаря!

Коментар

Моето мнение е по най-бързия начин да премахнеш дпф хардуерно и софтуерно и спиране на егр.Ще спестиш много нерви и пари!
                1.9 16v multijet manual gearbox

Коментар

От ДПФ-а е .

Коментар

Working...
                  X