Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Някой да си е купувал бутончета за Ел.стъкла за Типо?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Някой да си е купувал бутончета за Ел.стъкла за Типо?

Здравейте колеги,интересувам се някой дали е сменял бутончетата на платчицата в дръжката на вратата на Типо с ел.стъкла.Аз го попотроших малко самото тяло докато стигна до бутончетата ама подлежи на ремонт.Забелязах че са по-голями от стандартните и исках да попитам дали някой си е купувал от някъде и от къде по-точно.Благодаря!
    Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

нещо не те разбрах кое ти трябва и за коя врата

Коментар

Значи - разглеждам предна шофьорска врата.Като разглобиш самата дръжка вътре има едно правоъгълно с 4-те бутончета за двата прозореца.Това нещо се крепи на две винтчета.Развих ги и го свалих.След това го разглобих и вътре има 4 бутона и една крушка (при мен нито бутоните нито крушката работят както трябва).Надявам се вече да ме разбра.

Коментар

ахммако ти беше другата врата щях да ти подаря едно копче ама ако ти върши работа пак ще ти го дам

Коментар

За жалост ми трябват 4.Аз намерих къде се продават (Комет електроникс) и в понеделник ще си купя да си ги сменя всичките защото се ебават нещо от време на време а лампичката си е съвсем изгоряла.Благодаря!

Коментар

zfa159 написа:
            За жалост ми трябват 4.Аз намерих къде се продават (Комет електроникс) и в понеделник ще си купя да си ги сменя всичките защото се ебават нещо от време на време а лампичката си е съвсем изгоряла.Благодаря!
            Къде се намира този маг. и дали ще имат бутони за стъклата на Браво според теб?
            Bravo 1.6 16v

Коментар

Ето тук се намира магазина:България, София 1000ул. "Цар Самуил" 16Център за поръчки и информация тел.: 00359 2 915 58 55, факс: 00359 2 954 03 84Офис (администрация) тел: 00359 2 915 58 00 http://home.comet.bg/main/index.htmlКаталог - http://home.comet.bg/new/cat2006_bg.pdfНо в темата става дума за бутоните по платката а не за цялото тяло - там такива неща не подават ...

Коментар

zfa159 написа:
                Значи - разглеждам предна шофюьорска врата.Като разглобиш самата дръжка вътре има едно правоъгълно с 4-те бутончета за двата прозореца.Това нещо се крепи на две винтчета.Развих ги и го свалих.След това го разглобих и вътре има 4 бутона и една крушка (при мен нито бутоните нито крушката работят както трябва).Надявам се вече да ме разбра.
                Хм, така както обясняваш май не ще да е в бутоните проблема. Измери ли напрежението на куплунга? Ако се окаже, че са бутоните (и четирите !!!) при италянеца продават в насипно състояние...
                Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

При мен проблема се оказа не от бутоните ,а от релетата.Те са четири,по две за всяка врата.Свалих ги и зачистих контактите с гумичка за триене на моливи.
                  Octavia RS
                  Evo 10-служебната играчка.

Коментар

Ами аз ще ги сменя и 4-те защото това за които от вас не знаят се разглобява с чупене и се сглобява с лепене така че да е сигурна работата - и 4-те и да пътува.Иначе да знам че се продава цялото ама никой не знае колко е свястно това,което ще си взема.Ако в Комет няма ще проверя в други магазини за електроника от които пазаруваме по работа и ше си намеря от някъде.Води се бутон 12x12mm височина 4.3mm и в Комет гледах че го има същия на цена от около 0.09 цента.

Коментар

Оказа се че ги има в един магазин ма Лъвов Мост срещу 0.55лв. на брой.Днес ще ги сменя заедно с крушчицата.

Коментар

zfa159,тия от "Богомил" са най-големите скъпчии и мошеници .Това е мое мнение.По-добре пазарувай от Конрад или Комет.
                        Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

Ами то така или иначе нищо не се получи с този ремонт.Смених си бутончетата с нови ама явно докато ги запоявам съм деформирал основата (пластмасова и отдолу е фолиото на платката) и сега бутончетата за надолу доста зор трябва да видят за да тръгне прозореца.И си мисля да се разровя из могрите и по магазините за такава част (то си е отделно модулче).

Коментар

zfa159 написа:
                            Ами то така или иначе нищо не се получи с този ремонт.Смених си бутончетата с нови ама явно докато ги запоявам съм деформирал основата (пластмасова и отдолу е фолиото на платката) и сега бутончетата за надолу доста зор трябва да видят за да тръгне прозореца.И си мисля да се разровя из могрите и по магазините за такава част (то си е отделно модулче).
                            При "талянеца" съм виждал такива, за съжаление не помня цената. Почти съм сигурен че там ще сършиш работа.Но пак си вземи крушка защото вероятноста и тя да е изгоряла е голяма.Моята я сменявах наскоро, нямаше голяма драма по интервенцията около платката...
                            I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Проблема го реших радикално - купих си цялото блок-че с копчетата от италианеца срещу 4лв. (струваше 5 ама нямаха да ми върнат от 20 и ми взеха 4-те левчета).Доста е запазенко блокчето и работи добре и даже му е здрава лампата и свети

Коментар

Working...
                              X