Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто HGT 1.8-ангренажен ремък !!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пунто HGT 1.8-ангренажен ремък !!!

Здравейте,случайно някой да знае дали Фиат Пунто хгт 1.8 130 коня 2000 година,има защита от набиване на клапани.Вчера както си карах и колата ми заби моцуната и изгастна.Днеска видяхме 4е е сцепила през средата ангренажния ремък,работата е там че половината част от ремъка си беше на ролките а колата изгуби мощност и изгастна,предполагам че е прескочила някои друг зъб.Благодаря предварително за отговорите.

имат вряз за клапани, но най-вероятно е срещнала.
    Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
    Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
    Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

Няма защита тоя мотор, удряш клапани на 100%, моли се бройката на кривите клапани да е по малка , главата долу, ремонт, хубава гарнитура, нови гумички и си пак в джаза
      punto HGT

Коментар

Ааа щом главата е долу, порт, полиш и сгъстяване за да се види резултата

Коментар

flippy89 написа:
          ... порт, полиш и сгъстяване
          Това ще му струва повече от колкото целия ремонт
          punto HGT

Коментар

Мераклия ли е, ще си го направи сам. Портването ако се заеме сериозно по 5-6 часа на ден ще му замине около 3-4 дена и карбидно борче за 30 лева, борче за дремела около 15 и ламелни шкурки за 20тина лева.Шлайфането с 4-5 десети ще стане за час време и 25-30 лв. Ммм може и 3 ъглови фаски на клапаните за капак. Ако попита ще му отговориме хахах стига да е мераклия.

Коментар

Някой прави ли портване на главата от 1,8 мотора? Ако да на каква цена?
              Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

Аз съм си правил колега на моята, но ако решиш сам усилията са доста, а за времето което "затриваш" да не говорим.

Коментар

Някои по светнат тука да ми каже на кой други модели сувпада този двигател,искам да купя някои неща втора ръка.Мися че фиат купе,стило,мареа,брава и браво имат съштищят двигател,или се бъркам.Благодаря

Коментар

Купе, стило, барчета, либра, гледам още една тема си отворил по този въпрос.Каква точно част ти трябва ??, какво стана с мотора, свалихте ли главата и какви са пораженията ??
                    punto HGT

Коментар

Ами според майсторчето може и да не е ударила.Ремъка си беше на ролките,обачена едно место беше скъсан,около 10 см от ремъка е скъсан през средата ,и е бъзможно датчика за импулсите не го знам как се казва който е там да е подал сигнал и затова да е угастнала колата,така си мислим.Има и друго,аз имах проблем със бензиновата помпа,от време на време спираше и не подкачваше бензин, и просто когата ми изкастна колата в бързината не съобразих да проверя това.Заштото при положение че 80% от ремъка е на зъбите и не е ожлабен няма как да миизгастне колата поне така казва майстора,пък не него му вярвам защтото ми е правил основен ремонт преди 5 години на колата и както казват хората чува петела много Ноо една от ролките която е ветре,пластмасовата е разбила лагера,не много но го е разбила и от там може би идва това закъсване.Утре ще поръчаме ролката и ремъка,ще ги гложим и ще проверим дали е ударила ,със някаква джаджа която се навива на мястото на свещите и се надуват със въздух и така се виждало дали е ударила,незнам за какво иде реч.

Коментар

Ами да кажа в момента гледам двигател на фиат мареа ,ето го http://forum.fiat-bg.org/files/18_cover_142.jpg , а това е като моят http://static1.gzzup.com/size/sid-1/...abarth.jpgТа отвънка ми се струва че е същият.Трябват ми капак на зъбен ремък и капак на главата.Дали ще съвпадната,някаква идея?

Коментар

Да на външен вид за еднакви, но загледай по добре, че при мареата няма вариатор, сиреч в ляво от горната страна на капака липсва електомагнитния клапан на вариатора, според мен е добре ако твойте части са свалени да ги вземеш и да ги сравниш на място с тези от мареата, ако са еднакви взимаш без да се притесняваш Защо не пробвате да превъртите мотора на ръка, ако е срещната няма да можете да го превъртите.п.п. пети за зацепване на валовете има ли твоя майстор, че без тях ще му е трудно да ти зацепи ангренажа
                          punto HGT

Коментар

Имаме пети тои си купи преди 5 години като ми прави основен ремонт така и така нямаше и си ги купи.Завъртяхме мотора на ръка,върти се и си е както трябва,на едно место си дава леко напън но мисля че така и трябва но пак не се знае,или?

Коментар

Мери се компресия.
                              Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Working...
                              X