Колеги, от около година имам много гаден проблем с кромата, който с времето се засили
. Писал съм и в други теми но .... колата тресе яко странично още над 20 км/ч до към 75 км/ч. като между 20 и 30 км/ч е силно, след това значително отслабва до към 60 км/ч и между 60 и 75 зверски се лашка купето. Напоследък се задълбочи още повече. Днес на връщане към София като поддържах между 60 и 70 км/ч направо имах чувството, че ще се разпадне колата. Под 60 км/ч през повечето време се усеща все едно търкалям елипси - колата се клатушка ритмично, все едно някоя от гумите е брутално крива. Над 75км/ч изчезва значително и след това между 110 и 120 се усеща като вибрация. При над 140 км/ч почти няма проблем, може би има някаква малка вибрация, но нищо общо с това на по-ниските скорости. Усеща се както в купето, така и във волана, но в купето е по-силно. Днес поекспериментирах и между 60-70 км/ч изключвах от скорост автомата и тресенето си го имаше дори и на N в този диапазон. Като съм на скорост и карам да речем с 90км/ч и пусна газта, като премине през този диапазон 60-70 пак си тресе и с пусната газ. Особено силно това тресене и между 20-30 и 60-70 се усеща ако колата е натоварена и има баирче. Интересното е, че като карам сам и колата не е натоварена се усеща по-слабо. Заради този проблем хвърлих 1000лв напразно за рециклиране, а в последствие и смяна на вътрешните карета с чисто нови - от тази интервенция ефект - 0. За това ги изключвам като възможен проблем. Вече бях убеден, че е от скоростната кутия, обаче при положение, че и на неутрална тресе, си мисля, че не е от нея... През този период 2 пъти сменях гумите - летни зимни, като съм ги сменял на 2 различни места и двата пъти помолих гумаджиите да проверят и гумите и джантите и ми казваха, че са ОК. Отидох специално до Диана, само за проверка на гуми и джанти - свалиха гумите, балансираха ги уж, смъкнаха ми 50 кинта за това ииии нищо. Та възможно ли е гумаджиите да са толкова зле и да не забележат, че имам криви гуми или джанти? От какво друго може да е мамка му.... възможно ли е да е нещо между мотора и скоростната кутия, което да е ужасно разбалансирано и да се получава този ефект? Не знам вече пишман станах с това клатене и тресене, не мога да се порадвам на колата.

Коментар