Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Няколко въпроса за стило преди покупка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Няколко въпроса за стило преди покупка

Привет на всички.Обмислям покупката на стило и четох доста теми и информация. Боря се ис eLearn-а за стило, но нещо не харесва windows 8/10 и борбата продължава. Но понеже ми е пълна главата с разни неща, бих искал да попитам и няколко въпроса по-запознатите. Карам Алфа 146 на газ и имам идея донякъде какво да слушам/гледам за бензинова кола, но не и за дизел.Дали ще е дизел или бензин - още не знам. Бях да гледам няколко възможности, но засега се оказаха пълна трагедия из салоните наоколо. Засега предлаганите на пазара не ме удовлетворяват напълно и се чудя за някои модификации, и затова с въпросите:1. Бензин 1.8 става ли от бензиновите версии ? Четох, че 1.6 има проблеми и е за избягване. Освен т.нар. "вариатор" (който нямам идея какво е) друго какво може да се очаква при този двигател ?1.1 Бензиновите 1.6 105кс за избягване ли са ?2. Лесно ли се добавят задни електрически прозорци ако се вземат части ? Предполагам трябва освен механичната част ( моторче + лостове + т.н. ) да се вземе и кората с бутона. Но как стои въпроса с управлението - всяка врата ли има модул или е един централен. Това е причината да не гледам примерно разни фиести, където 90% от обявите са с ръчки,лично за мен недопустима липса 3. Може ли да се добави климатроник ( "дигитално" ) управление ако няма такова.4. Дизеловите версии освен тракането от тампоните какво е хубаво да се гледа като първоначален оглед преди да бъде закарана на сервиз/видяна от доверен човек ? 5. Къде са подводните камъни при огледи на стило ?6. Някои добавял ли е aftermarket подлакътник ? Че си е хубава екстра и бих се радвал на нея.7. Някои слагал ли е "калъфи" на седалките ( seat covers ) или претапицирал по някакъв начин износен салон и как стои евентуално ?Примерни обяви в момента на писане на поста:http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...57018865959552 ( тук изглежда педалите са износени и това маи е признак за доста каране,но като цяло ме радва колата).http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...54259321083787 ( като опции изглежда ОК )И "фаворита" като цена, но не ми се мисли тук какво може да изкочи, но въпреки това бих се радвал за мненияhttp://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...81534071Бих се радвал на мнение или помощ за горните въпроси. Като цяло съм се насочил към стилото, защото ме радва. Имам някакви познания какво/как да се гледа, но не са обширни,а родните "търговци" са доста креативни напоследък. Видях вече няколко "перфектни" стилота, които тракат не като трактор, ами не знам. А вътре шума на празен ход беше направо непоносим. Знам, че това са употребявани автомобили, вече и на доста километри и затова съм готов да пробвам да променя някои неща след като взема кола ( примерно т.2,6,7) имайки предвид ограниченият бюджет.

Ако ще е стило да е дизел. Върви много гори малко не прави магариите с компютъра като бензина. Гледаш да върви да се стрелка от 1300 1500 и да не къди. Другите неща малко на късмет. Свети ли таблото като коледна елха бягаш. Всяка интервенция по електриката на стилака води до проблеми. Запомни
    Powered by Emzo

Коментар

стило 1.6 105 коня товa е 1.6 екотек нaa опел, мaй не прaви мизерии с компa но е прословуд мaслояд!
      Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
      Втората......пак същата!
      (_-_)______////_______(_-_)
      Punto75-Вече на жената!
      Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

Е защо пък 1.6 е за избягване?? Като си го поддържаш добре си е супер. Проблем е Еку-то, което трябва да се измести от оригиналното си място. Не разбрах какъв е този вариатор за 1.6?

Коментар

bmahob написа:
          стило 1.6 105 коня товa е 1.6 екотек нaa опел, мaй не прaви мизерии с компa но е прословуд мaслояд!
          Същият е. Аз не бих рискувал с такъв двигател. Ако някой от форума има такова Стило, моля да сподели мнение.

Коментар

Едно разбрах за покупка на кола. Да не слушаш какво ти казват разни " специалист". Тоя модел има еди си какви проблеми, бензиновия мотор е еди си какъв. Това са изключения от нормата. А нормата е, че Стилото е една чудесна кола, евтина поддръжка, възията е просто 6- голф 4 е къде къде по скучен и банален. Аз лично не съм фен на дизела, да малко по икономичен е, но когато нещо по двигателя си отиде, отиват и много пари за ремонт, и реално смисъла от малкия разход се губи. Бензиновия мотор е по прост. Трябват му 4 неща- гориво, въздух, компресия, искра, няма ЕГР, ГНП, турбо. Аз имам Стило 1.6 бензин, среден разход София, Кърджали ( 320 км) 5.5- с нормално каране 90-100- не съм фен на големите скорости, а и не бързам за никъде. Последно пътувах от Кърджали за София преди 3 седмици, бях сложил бензин за 40 лева, от тогава, почти всеки ден имам малко градско каране из София, ( до магазина, на кафенце до студентски) и не съм слагал бензин. Ако колата ще я каращ градско, няма смисъл от дизел, дизелът е за дълги разстояния, а и от кратките градски пътувания турбото страда.Екотек на Стило е 1.6 НО със 105 коня, по- ранния двг със 103 коня не е ЕКОТЕК, не говорете глупости1.8 Двигателят е с вариатор, и се малко по- скъпа за поддръжка. 1.6 не е с вариаторПодлакътник ми се искаше да сложа, но трябвало да режа основата това отделение на централната конзола, което ми се видя малко вповече, да си режаинтериора :DНа, редните седалки имам, не точно калъфи от тези постелки дето се сгъват на две, не ми износен интериора просто е по удобно.Като цяло по колата се работи сравнително лесно. Тъй като фабричното радио нещо не ми хващаше ФМ честоти, си купих дигитален CD чейнджър, свърза се към изхода са CD чейнджър и работи със флашка, 3.5мм аудо изоход и SD карта, качествтото а музиката е иделано според мен. Отпред сменях тонколоните с Hertz- работа за един следобед, корите се свалят лесно. Използвах момента и налепих малко звукоизолация- по- скоро виброизолация, позлвах битумна лента. Поне корите и вратите не дрънчат на кухо. Много хора се оплакват, че пластмасите по интериора скърцат малко, например, там където радиото се опира в таблото отгоре, леко скрибуца понякога. Взимаш едно хартието тиксо и преценяваш къде се търкат пластмасите и лепиш 1 лентичка. Слагах си фолио на предните фарове, бях чел из форума че е цяло чудо да свалиш фаровете, трябвало да се маха преданта броня. Ако те е страх да развиеш 10 бола, вече е друг проблем. Е свалих я, облепих фаровете пак за един следобед. Но ако четеш другите мнения, да свалиш фаровете или да сменш крушка е ебати проблема и ебати зора. Всичко това ти го казвам, за да видиш. че по колата се работи лесно, не е нещо супер сложно, всичко съм си правил сам, а това ми е първа кола. По двигателя наскоро сменях свещи и една бобина, че беше някаква китайска и за модел 1.4.

Коментар

marin993 написа:
              Екотек на Стило е 1.6 НО със 105 коня, по- ранния двг със 103 коня не е ЕКОТЕК, не говорете глупости
              Никой не е говорил глупости. Хората много коректно са посочили по-горе, кой двигател е опелския.

1.9 JTD 110hp
              Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi

Коментар

OpenGL написа:
                marin993 написа:
                Екотек на Стило е 1.6 НО със 105 коня, по- ранния двг със 103 коня не е ЕКОТЕК, не говорете глупости
                Никой не е говорил глупости. Хората много коректно са посочили по-горе, кой двигател е опелския.
                В бързината не съм прочел правилно.

Коментар

нaшия си 103 си мъркa и вaди много приятен звук и вървеж.....
                  Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
                  Втората......пак същата!
                  (_-_)______////_______(_-_)
                  Punto75-Вече на жената!
                  Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

1.9 jtd 115 това е мотора, който ще те удовлетвори най-много в отношение разход-вървеж.

Коментар

Вземи събери 4-5бона, че тия котури, особено фаворита ти, ще ти докарат много ядове на главата.Иначе избора се свежда до 4 мотора:- бензинов- само и единствено 1.8- дизелови - 1.9 115, 1.9 120 и 1.9 140.Като дори 1.8 отстъпва по динамични показатели спрямо дизелите. За разход да не говорим.Тия дето хвалят 1.6 е защото вече имат такъв и не са могли да си вземат по-добър двигател.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                        Като дори 1.8 отстъпва по динамични показатели спрямо дизелите. За разход да не говорим.
                        За запознатите това може да значи нещо, но по-конкретно мнение ( примерно с някакви цифри ) би било доста по-полезно

Коментар

А сори, тва е дъвкано да си е*е ма*ата.Казвам ти кои са правилните мотори, вече воля твоя. Ама най-важното е, че за 1.7к лева, дори за 2.5к читава кола няма да купиш.
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

1.8 отстъпвал по динамични показатели.... Както е казал покойният вече Петко Бочаров. Да, ама не. 1.8 16V (3 dr) (133 Hp)Power 133 hp/6400 rpm.EMaximum speed 202 km/Acceleration 0 - 100 km/h 9.9 secEngine 1.9 JTD (3 dr) (115 Hp)Power 115 hp/4000 rpm.Maximum speed 192 km/Acceleration 0 - 100 km/h 10.3 sec

Коментар

Маринчо като по караш и 2та вида коли ще разбереш за какво иде реч. На цифрички е лесно.