Колеги, имам голям проблем с кемпера. Предницата изглежда ей така:Понеже отпред е много плоско вдигна ли над 85км/ч и насекомите не могат да ме отбягват, настава една сеч, страшна работа. Този уикенд си измих стъклото на една чешма, тръгнах по магистралата и след не повече от 10км имах поне 50 парчета размазани във всякакви вариации по стъклото. Ужасно е. Нямам идея дали има някаква химия, с която да намажа стъклото и да се хлъзгат. Като гледам как се размазват челно гадинките не ми се вижда възможно да се хлъзнат.Мисля си дали ако сложа някакво малко спойлерче в горната част на капака на двигателя няма да свърши работа? Да прави някакво завихряне, което да издухва насекомите нагоре? Или пък трябва да е в долната част на капака на двигателя, за да е една идея по-напред и да има повече време завихрения въздух да изхвърли нагоре насекомото? Или да не си ги помислям, защото ще ми внесе нестабилност в поведението? Ето още една снимка на предницата:Ако на някой му хрумва нещо ще съм благодарен, защото не ми е приятно да стигнем някъде и да имам омазано стъкло. Иначе на видимостта не ми пречат чак толкова, то е просто такава голяма панорама че окото винаги намира откъде да погледне и в един момент поизключва гадинките.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Насекоми по стъклото - аеродинамични и химични варианти
Collapse
X
-
Здравей колега, така като гледам и спойлер да сложиш едва ли ще помогне в случая(на лек автомобил може би, но тук не), стъклото е с голям ъгъл спрямо идващата струя и няма да има ефект от него. И мен винаги ме е дразнела тази работа и използвам чист спирт в тубичка тип пръскало, пръскам и стържа с кредитна ката. Би трябвало да има нещо като препарат на принципа "вакса", но аз поне не съм ползвал такива.
-
Ако го намажеш с паста за полиране, почистването известно време ще е лесно, но си е временно решение. Споко, още седмица-две-три и насекомите ще намалеят.Всяка година е така"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Изчакай да минат Великденските празници и броя на насекомите ще намалее наполовина, като другата половина ще изтече в каналите на водоструйките. Просто всеки си натоварил партекешите и си пътувка на някъде,а по предните джамци загиват милиарди твари. След време естествения подбор измежду оцелелите ще им помогне да заобикалят отдалеч магистралите.
1.9 JTD 110hp
Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi
Коментар
-
Аеродинамично става с подходящо крило, изнесено поне 50 см напред, долу на стъклото. Виж как са задниците на болидите във формула 1. Направено е да натиска задницата, а когато вали дъжд се вижда ясно - струята отива право нагоре! Едва ли е осъществимо обаче на тоя кемпер. Как ще го закрепваш?Най-добър вариант май е на OpenGLВелосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!
Коментар
-
chaveto написа:Има разни вакси за стъкла които ползват по мивките. Ефекта е, че водата бяга от стъклото, предполагам и гадинките тогава ще падат по лесно като пуснеш чистачките. Аз обаче никъде по магазините не съм виждал такава паста, явно има някъде да се продава.Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power
Коментар
-
Хубави чистачки и по-концентрирана течност за чистачки, даже може да пробваш или комбинираш с някой силен препарат, за да почистваш по-лесно стъклото в движенение. Иначе, каквито и спойлери да слагаш на тая стена, няма да помогне.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
https://www.youtube.com/watch?v=gXS4pegAnN4 Тези финните телени гъбички явно не надраскват стъколото, а ще чистят добре.
Коментар
-
ls1 написа:Благодаря, сигурно ще го пробвам. За съжаление чистачките не покриват чак толкова много от стъклото, така че плескането пак ще си го има.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар