Здравейте. Откакто ми смениха жилото на съединителя се появи тоя проблем. Прави го рядко, но го прави. Примерно тръгвам, и след 5 минути, 1-ва и 2-ра почти е невъзможно да го вкл. Не хърка, а просто няма място на което да ги бутнеш. 3-та мисля, че можеше... И след някакво време се оправя проблема като покараш. Веднъж ходих да ми натягат жилото на съединителя, та тогава пак бях така, и се оправиха нещата. Съединителя ми е твърд. Възможно ли е нещо скоростната кутия да има проблем, или да натегна още жилото? До колкото виждам накрая на жилото, дето е хванато за ония лост, има нещо като гайка за 10-ка ключе, може с ръка да го напипам, сигурно и да го въртя? От там ли се регулира? Да вдигна педала и да отида отпред и да въртя тая гайка надясно или по друг начин се регулира?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трудно влизат скоростите?
Collapse
X
-
Re: Трудно влизат скоростите?
qnkov написа:Здравейте. Откакто ми смениха жилото на съединителя се появи тоя проблем. Прави го рядко, но го прави. Примерно тръгвам, и след 5 минути, 1-ва и 2-ра почти е невъзможно да го вкл. Не хърка, а просто няма място на което да ги бутнеш. 3-та мисля, че можеше... И след някакво време се оправя проблема като покараш. Веднъж ходих да ми натягат жилото на съединителя, та тогава пак бях така, и се оправиха нещата. Съединителя ми е твърд. Възможно ли е нещо скоростната кутия да има проблем, или да натегна още жилото? До колкото виждам накрая на жилото, дето е хванато за ония лост, има нещо като гайка за 10-ка ключе, може с ръка да го напипам, сигурно и да го въртя? От там ли се регулира? Да вдигна педала и да отида отпред и да въртя тая гайка надясно или по друг начин се регулира?Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v
-
Би трябвало. Забелязах че предимно в топло време ми прави тоя проблем и то с 1ва и 2ра само. През повечето време нямам проблем със скоростите но решили да го прави може цял двн да се ебава или 5 - 10 минути и се оправя. Когато не иска да влиза гася колата вкарвам първа и тръгвам но на запалена няма да иска. Може ли някой зъб нещо да се е прецакало или масло да сменям... Днес за капак цял ден се ебава 1ва и 2ра а утре сигурно няма да имам проблем.Fiat Bravo 1.8 16V 96'
Коментар
-
Някъде имаше тема във форума точно за тоя проблем. И при мен е така, но не мисля, че проблема е в жилото на съединителя, а в жилата /приводите/ на скоростите. Не влизат само 1 и 2-ра. Като се опитам да включа и сякаш иска още лоста да отиде в ляво, но вече няма място. Правих следния опит - помощник включва на първа и с ръка избутвам, помагам един вид, на механизма на кутията който така се позиционира още малко и включва. Тоест жилото не избутва достатъчно лоста върху кутията. Та я търся тая тема но не я намирам. Проблемна започна преди месеци с трудно включване, особено като загрее. И вече не ще.Fiat Marea TD100
Коментар
-
Проблем със скоростите и при мен..
KRASI CVETKOV написа:Ако жилото е добре регулирано то педала на съединителя трябва да е една идея по нагоре/около 1см./ от педала на спирачката.Ако двата педала са в една равнина трябва да се натегне 2-3 оборота гайката на жилото и всичко ще си дойде на мястото.Fiat Punto 1.2 16v 86к.с.
България е единствената страна,в която ако шофираш в насрещното може да те бутнат отзад!
Коментар
-
iuly_vn написа:Някъде имаше тема във форума точно за тоя проблем. И при мен е така, но не мисля, че проблема е в жилото на съединителя, а в жилата /приводите/ на скоростите. Не влизат само 1 и 2-ра. Като се опитам да включа и сякаш иска още лоста да отиде в ляво, но вече няма място. Правих следния опит - помощник включва на първа и с ръка избутвам, помагам един вид, на механизма на кутията който така се позиционира още малко и включва. Тоест жилото не избутва достатъчно лоста върху кутията. Та я търся тая тема но не я намирам. Проблемна започна преди месеци с трудно включване, особено като загрее. И вече не ще.FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
Flow написа:iuly_vn написа:Някъде имаше тема във форума точно за тоя проблем. И при мен е така, но не мисля, че проблема е в жилото на съединителя, а в жилата /приводите/ на скоростите. Не влизат само 1 и 2-ра....Fiat Marea TD100
Коментар
-
iuly_vn написа:Flow написа:iuly_vn написа:Някъде имаше тема във форума точно за тоя проблем. И при мен е така, но не мисля, че проблема е в жилото на съединителя, а в жилата /приводите/ на скоростите. Не влизат само 1 и 2-ра....FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар