Хора, кажете кво да правя. Типото ми гори 14.2 газ градско в Пловдив и мисля, че е далеч от нормалния разход тва Карам я само на газ, понеже имам проблем с оборотите на бензин и временно се налага да я паля дори сутрин на газ. Колата е 1.6 карбуратор, не е с два вала. Верно, много върви, ма тая газ за нищо я няма. Тва нормално ли е?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Типо 1.6 ламя
Collapse
X
-
Колата скоро я купих и за 15-на дни съм минал 1500км с нея, от които 1300 са градско. Доста я настъпвах в началото, ся съм се поукротил, обаче като я засякох - 14.2/100км. Зареждам на Еко. Не мирише на газ и не знам кога е слагана газта. На мястото на резервната гума е, не я знам ква е. Преди 600км смених маслото и филтрите. В началото не съм я засичал, щото нямах време от радост.- '06 FIAT Grande Punto 1.9 Multijet 130ps -
Коментар
-
Добре, в такъв случай най-добре я заведи на сервиз за газ, за да я прегледат обстойно и да я настроят. Хем ще си наясно със ситуацията с уредбата изобщо. Всъщност не е важна бутилката за газта ня мястото на гумата, а изпарителя (прилича на кръгъл диск с диаметър 30 см :D )-трябва да е някъде в двигателния отсек-вероятно в дясно, където има повече мяасто за монтаж. Само това може да се каже при толкова информация.Успех!Fiat Stilo 1.8 16V
Коментар
-
Колега след като си от Пловдив, разходи се до улица "ПЕКИН"(мисля че така се казваше)- това е срещу входа на Захарна фабрика. Там има един майстор от който бях много доволен. Незнам дали все още работи, защото от около 5 години в ПЛОВДИВ си идвам като на гости. Доколкото си спомням след като свиеш от бившия бул. "Москва" по въпросната уличка след около 50-100 метра в ляво имаше едни гаражи, та там го търси. Другия вариант е след като минеш бензиностанциятаа на Хаджията Груев до затвора и хванеш посока Марково на самия разклон за кв. Беломорски имаше пак някакъв такъв сервиз. Питай и другите колеги от Пловдив, все ще те насочат към нещо добро.TEMPRA 1,9D 1994г. седан - преди
ТЕMPRA 1,9TDS 1993г. комби - сега
НЕ КАРАЙ С ПО-ГОЛЯМА СКОРОСТ ОТ ТАЗИ, С КОЯТО МОЖЕ ДА ЛЕТИ ТВОЯ АНГЕЛ-ХРАНИТЕЛ
Коментар
-
Да си сменял въздушен филтър.Моя го сменям на 2-3 000 км защото Типо 1.1 както нормално яде около 10-тина градско в даден момент го хващам на към 15-16 на 100 и след смяна на филтъра - заспива пак на 10-тина.За газта е много важно следното - свещи,кабели,въздушен филтър.Провери тези неща (най-добре си ги смени ако питаш мен) и тогава ако не е в ред - регулиране и майстори и т.н.Успех!Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар