Във http://www.auto.ru/ прочетох че работният обем, съответно и диаметъра и хода на буталото при двата мотора са еднакви, което предполага че става въпрос за един и същи блок. Ако е така знае ли някой как са постигнати тези 20 к.с., дали само софтуерно, или има и разлики в газоразпределението, и има ли начин за ъпгрейд от 113к.с. на 133к.с.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
1.8 16v 113p.s. & 1.8 16v 133p.s. - къде е разликата
Collapse
X
-
мисля че става дума за VVT (променливо газо-разпределение)поне при ланча е така 115 коня си е 1.8 16В а същия мотор само с един вариатор за вала на смукателните клапани стига до 131 коня!Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
gdd55
dudulia написа:При 1,6 (от подписа) предполагам е софтуерно?Може ли да се препрограмира или трябва много смени да се правят?
Коментар
-
Конструктивно,доколкото ми е известно,няма никаква разлика в двигателя 1,6 16V 90 PS i 1,6 16V 101 или 103 конски сили.На различните места го пишат различно.Дори в една друга тема колега сподели,че и ЕКУ-то е едно и също.Все пак при един и същ двигател,едно и също ЕКУ,къде е разликата?Не говорим за чип тунинг!Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:мисля че става дума за VVT (променливо газао разпределение)поне при ланча е така 115 коня си е 1.8 16В а същия мотор само с един вариатор за вала на смукателните клапани стига до 131 коня!Fiat Marea Weekend 1.8 HLX
Renault Safrane 2.0 16V
Коментар
-
Tod_AD написа:Slavi_Lancia написа:мисля че става дума за VVT (променливо газао разпределение)поне при ланча е така 115 коня си е 1.8 16В а същия мотор само с един вариатор за вала на смукателните клапани стига до 131 коня!Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Коментар
-
pinko168 написа:Tod_AD написа:Slavi_Lancia написа:мисля че става дума за VVT (променливо газао разпределение)поне при ланча е така 115 коня си е 1.8 16В а същия мотор само с един вариатор за вала на смукателните клапани стига до 131 коня!Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:pinko168 написа:Tod_AD написа:Slavi_Lancia написа:мисля че става дума за VVT (променливо газао разпределение)поне при ланча е така 115 коня си е 1.8 16В а същия мотор само с един вариатор за вала на смукателните клапани стига до 131 коня!forza forever
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар