Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ВЗАИМОЗАМЕНЯЕМОСТ НА ЧАСТИ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Когато карах Регата смених преден лагер със заставов и релерегулатора беше вече сменен пак от застава, после и той се издъни и с малко преработка по окабеляването му сложих от жигула най-обикновен. В момента на пунтото не съм експериментирал друго освен че зимните ми гуми са на жигулски джанти.
    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

На Бравото му поставиха (с преправяне) гърне от Кадет за 47 лева.

Коментар

msotiroff написа:
        v_a_c_h_o_o написа:
        едно допълнение, което е наистина изгодно, кабелите за свещите на Браво 1,4 12V (оригинални са 150 лв) стават от самара. Стават със сигурност, защото аз лично съм бил с такива. Цената им беше около 16-17лв(силиконови )
        Мога да потвърдя думите на колегата. Кабелите от Самара стават идеално. Цена - 20 лв. на Цар Симеон. Марката е "Tesla". Арабите ми подариха и още един комплект кабели за Самара, пак руски, но не "Тесла" - също стават.
        Колеги, Самарата колко типа двигатели има? Ако са повечее от един, може ли да уточните от кой двигател стават за Браво-то?
        like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
          msotiroff написа:
          v_a_c_h_o_o написа:
          едно допълнение, което е наистина изгодно, кабелите за свещите на Браво 1,4 12V (оригинални са 150 лв) стават от самара. Стават със сигурност, защото аз лично съм бил с такива. Цената им беше около 16-17лв(силиконови )
          Мога да потвърдя думите на колегата. Кабелите от Самара стават идеално. Цена - 20 лв. на Цар Симеон. Марката е "Tesla". Арабите ми подариха и още един комплект кабели за Самара, пак руски, но не "Тесла" - също стават.
          Колеги, Самарата колко типа двигатели има? Ако са повечее от един, може ли да уточните от кой двигател стават за Браво-то?
          мисля, че е само 1- 1500 кубика. така или иначе аз в магазин несам казвал нищо повече от "дай едни кабели за самара, силиконови" и срещу 11 лв ми дават перфектни кабелажи. стават и на типо.темпра 1,6
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Много благодаря.
            like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

АКО имате проблем с аванстаор за мареа 1.9ТД 100коня смело си купуваите от Рено канго 1.9 1към1 са и струва само 56лв чисто нов!Те това го намерих в раздел ДИЗЕЛИ, пуснато от колегата YahoO
              TEMPRA 1,9D 1994г. седан - преди
              ТЕMPRA 1,9TDS 1993г. комби - сега
              НЕ КАРАЙ С ПО-ГОЛЯМА СКОРОСТ ОТ ТАЗИ, С КОЯТО МОЖЕ ДА ЛЕТИ ТВОЯ АНГЕЛ-ХРАНИТЕЛ

Коментар

От Застава за Регата 70S ’83г. - ремонтен комплект гумени уплътнения за предни спирачни апарати, челюсти за задни спирачки, бендикс - до тук едно към едно. Една от мембранките в карбуратора я нямаше в ремонтния комплект и с малко удължаване на оста стана от Самара. Тия неща съм ги правил преди 6-8 години и ФРЕГАТАТА още си върви. За справка само - миналата година смених предните носачи със шарнирите и вече се сдухаха. А бяха някакви маркови - 38 лв. за брой. Не знам къде ги правят тия железарии, но скапе ли се оригиналната част, почваш да сменяш на 2 години. Особено шарнири, селенови втулки, тампоните на амортисьорите и по предницата.......всичко що е гумено.А ако говорим за цели двигатели - моя съм го виждал и на Ланчия и на Ритмо.По Регата-карбуратор-питайте-няма нещо което да не съм разглобявал.УСПЕХ!
                PUNTO 1,2 8V 2001

Коментар

Взаимозаменяемост на странични прозорци...

http://www.brestauto.com/auto_glass.htm
                  Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
                  Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008

Коментар

yaho0 написа:
                    ахам колеги сега да ви светна за авансатора понеже никаде в Софийско не намерих авансатор за Мареата сложих авансатор от Рено Канго 1.9 ТД не намерих разлика между двата с изключение на буксата , но там го побългарихме ) п.с.: За вбъдеще да знаете!!!АКО имате проблем с авансатор за Мареа 1.9ТД 100 коня смело си купувайте от Рено Канго 1.9, 1:1 са и струва само 56 лв. чисто ново!!Друг е въпроса колко е качествено, но за там ще споделя по-нататък
                    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Когато сменях гумичките на клапаните на моята ТЕМПРА/1.6 моно/оригиналните които ми дадоха в магазина бяхя хлабави-не задържаха клапана.След мерене се оказа,че стават от ЛАДА-перфектно паснаха и вече 75 хил.км нямат грешка.
                      FIAT TEMPRA 1.6 i.e.cat
                      БМВ E39 520D

Коментар

колегата vesko има да ме черпи щото на типото съм си слагал оригинални джанти от опел кадет със щампа GM на тях така че стават . по отношение на това че не бихте си сложили заваряни амотирсори това е глупаво щото квото се заваря заводски да не би да не е сигурно .Че аз на типото съм сменял 2-3 пъти оная малката стабилизираща щанга (биалета май беше) че се къса постоянно от калпавите турски заварки е и кво !!!!! купил съм я от мага зина . със собсвена заварка всичко приключи и така до днес . а съм 100 % за "побългаряването" и що да купуваме скъпи турски части ако някой от тях за взимозаменяеми с такива от лада и прочие особено ако са и по читави. бих си сложил лагери на колляновия вал от заска ако са си по размер примерно . Значи всякакви преправяния съм виждал по западни коли и вярно че някои са си жив майтап но ако е всичко е премислено и премерено не виждам що не . това там за бобините на трабанта си е смях ама кво толкова .имам приятел който си преправи преди 5 години ладови амортисори и ги кара и до днес на шкода 120 без грижи да не би да се е пребил а той кара като ненормален. когато изработката е качествена а не с тел и пирони си става като хората . Като цяло може да се дрънкат много примери и мнения за темата ма на мен ми харесва . който е анти да си кара с "оригинални"части и да не оплюва темата . мога да помисля за конкретни примери за взаимозаменяемост на части и да пиша допълнително .Успех на заинтересованите!!!!!
                        не подценявайте италианските коли
                        Tipo 1.6 (149.C2.046)

Коментар

аз скъсах един кабел на свещ на браво 1.6 и под ръка имах кабели от самара. предправих го- сложих го в лулата, на свещта пасна идеално разбира се, но на бобината иска малко с клещите да се свие. колата си работеше нормално, но аз така или иначе си взех един кабел от италианеца, защото самаровите са сини и ме дразнеше разликата в цвета та който иска може да сди ги преправи, а за спасяване на ситуацията стават идеално! работата ми отне около 20-30 минути за 1 кабел, но за следващите предполагам доста по-бързо става. там приказките за съпротивлението им и как щяла да изгори бобината- ВСЕКИ НА СОБСТВЕНА ОТГОВОРНОСТ СИ ГО ПРАВИ ТОВА С КАБЕЛИТЕ, НЕ ГАРАНТИРАМ, ЧЕ НЯМА ДА ВИ ИЗГОРИ БОБИНАТА, МОЯТА НЕ ИЗГОРЯ
                          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                          Fiat Bravo'97 1,6 16v
                          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

правилно колега и аз на браво съм правил кабели . смо че аз нямах под ръка и ми се наложи да събера някак оригиналния . ама и досега си е с него колата .а за кабели като цяло ръгайте от самара и газ .Само дето и там има менте понякога . Кабела си личи вечер на тъмно ако си святка и мята към корпуса на мотора значи е менте па ако ще и да пише незнам кво на него . И точно тогава е по вероятно да си гръмнете бобината и представете си че сте си купили оригинални кабели да речем за 40-50 лв и се окаже че са си менте е тогава сте много назад . е тогава може да се замислите за Ладова бобина че е около 15 лв. тогава да ги питам тези обичат само оригинални части
                            не подценявайте италианските коли
                            Tipo 1.6 (149.C2.046)

Коментар

pakumba написа:
                              мисля, че е само 1- 1500 кубика. така или иначе аз в магазин несам казвал нищо повече от "дай едни кабели за самара, силиконови" и срещу 11 лв ми дават перфектни кабелажи. стават и на типо.темпра 1,6
                              Това не е вярно отчасти - Самара има и с 1.3 двигател, както и с 1.1. Друг е въпроса, че кабелите им са еднакви.Също лека поправка - кабелите марка "Tesla" не са руски, а чешки, като на Темпрата на всичко отгоре на самите кабели Тесла пишеше "Made in USA"...Иначе аз съм ЗА използването на по-евтини части от други марки, стига да стават.Едно време Ситроена го карах с механична бензинова помпа от Лада - без никаква преработка. А разликата в цената беше в пъти.

Коментар

Изненадааа - гарнитура за ауспусите на 1,6 16V 103 и за Самара - се оказа еднаква:http://www.snimka.bg/album.php?album_id=238576повече по темата:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=26614
                                Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                                http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Working...
                                X