Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ВЗАИМОЗАМЕНЯЕМОСТ НА ЧАСТИ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Днес на типото си сложих от "скъпите" кабели за свещи, за Лада Самара! Кабелите са или Руски или Чешки. Работят си добре засега. Стават идеално, само дето са малко по-дългички от специалните за типо. Под скъпи имам предвид 15лв., иначе хората ми предложиха и по-евтини за 9лв.
    Tipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
    Chevrolet Tacuma 1.4 - ex
    Fiat Bravo 1.4 120k.с.

Коментар

andrew написа:
      Имам един въпрос,искам да си вдигна малко задницата на Темпрата.Какви пружини ще станат за отдзад някакви по високи ???
      Колега, няма нужда да сменяш пружините, те са си достатъчно твърди. Задницата се вдига като на Лада Копуваш си две подложки за Лада от два лева и ги слагаш на Темпрата. Ето ти малко онагледяване: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=214835&photo=7Успех!ааа и да не забравиш
      My car is the best :P
      Fiat Tempra SW 1.9 TD

http://moskvich-bg.org/phorum-5.2.6a/index.php?5

Коментар

Шалтер за стартер на JTD двигател се заменял с такъв от лада самара - 15 лв бил.Не е проверено, защото вече си бях купил някъкъв за 55лв. Иначе информацията ми я дадаха от опел Астра.Това е Бош стартер и най-вероятно се слага на много автомобили.Смених и бендикса - 38лв, него не знам с кво се заменя.Поздрави.
        Bravo JTD 105 '98

Коментар

Ако някой има въпроси за взаимозаменяемостна части за РЕГАТА 1.9 дизел или РИТМО 1.5 бензин ще помагам.На регатата съм с вътрешни накрайници от крома/тема и външни от панда.Сега смятам да опитам ремонт на водна помпа с лагер ос и фибърче от лада, като колегата от по-горния пост, че новата е 150 лв.Ако е успешен ще пиша.
          fiat REGATA 1.9 DS
          lancia LIBRA 1.8 SW

Коментар

Колеги, хайде да си помагаме а не да спорим, а! То реално погледнато всичко може да стане навсякъде, но нека се ограничим с най-обикновен монтаж - без електрожен, пила, флекс и т.н. Аз на Типо-то си сложих задни амортисьори от Пунто - с 5см. са по-къси, но ги карам вече 2-ра година и нямам проблем. Мисля отпред да сложа пружини от дизел, ако стане добре ще се похваля, ако не - ще се покрия :D
            Типо-то е истинската работа !

Коментар

Може ли (на теория)да станат задни амортосиори от друга марака кола за фиат Брава?Гледам че на много модели автомобили задните амортисиори са еднакви(почти) :D Та правили ли е някой някаква подобна смяна замяна?
              brava 1.6 16v 95g

Коментар

слагай от Типо, Браво, Пунто...даже мисля, че и от нещо френско ще станат, но незнам от какво, само така си мисля
                Типо-то е истинската работа !

Коментар

От лада си мислех че ще станат но са по дълги.Взех магнет марели за темпра и станаха 1към 1,газови са и на страхотна цена
                  brava 1.6 16v 95g

Коментар

Разглеждайки форума попаднах на тази дискусия:"Може ли на Пунто75 1,2i 8v. да се монтира глава от друг двигател?Ако да, каква? Благодаря""Mоже! Мисля че от Пунто 60, Ланчия Y 1,2"
                    TEMPRA 1,9D 1994г. седан - преди
                    ТЕMPRA 1,9TDS 1993г. комби - сега
                    НЕ КАРАЙ С ПО-ГОЛЯМА СКОРОСТ ОТ ТАЗИ, С КОЯТО МОЖЕ ДА ЛЕТИ ТВОЯ АНГЕЛ-ХРАНИТЕЛ

Коментар

..

Бензиновата помпа от Жигула става на Fiat Uno 45 карборатор 1 към 1 са жигулувата даже е с палче може да се подкачва ръчно
                      Fabbrica Italiana Automobili Torino
                      F I A T - BraVo 2.0 20V HGT 97
                      F I A T - Uno 0.9 85 500 000 km dvg железо! Вече с 1050 кубика Abarth 70 hp
                      F I A T - CoUpe 2.0 16V LE Style

Коментар

Заден тампон от за Браво ХГТ (за другите незнам) който е на цена 56 лв, сувсем спокойно се заменя с такъв от Темпра ТД на цена 30-тина лв.Едно към едно са.

Коментар

блокира ми ролката за оптягане на хидравликата и сервото за БРАВО HGT,в магазина ми казака 85 лева ама била с ’’стоики’’,свалих ролката избих лагерите,закупих от наи ’’скапите’’ в магазина лагерчета отнесох частите на ремонт при стругар и ЧЯЛАТА ролка ми излезна 2.75,тествано,карам и до сега,

Коментар

Заден мост от Bravo GT става на Marea 1.8 16в едно към едно без никакви доработки.
                            TEMPRA 1,9D 1994г. седан - преди
                            ТЕMPRA 1,9TDS 1993г. комби - сега
                            НЕ КАРАЙ С ПО-ГОЛЯМА СКОРОСТ ОТ ТАЗИ, С КОЯТО МОЖЕ ДА ЛЕТИ ТВОЯ АНГЕЛ-ХРАНИТЕЛ

Коментар

жило на съединител за брава 1.6 96г. става и за браво 1.8 96г., малко по-дълго е но върши работа

Коментар

Предните дискове на едноваловите типо-та са съвместими със задните на седичивалволе и грантурисмо - 240 мм.

Коментар

Working...
                                X