Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Tipo mk2 или renault 19 мк2

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Vladim написа:
    pugsy написа:
    незнам кой е смешния почти съм сигурен,че не си карал нито типо нито рено дизел и незнаеш за какво става въпроса и ти май не четеш достатъчно за да разбереш за какво съм го написал това
    Ще замълча и ще оставя специалистите да говорят!
    Старите дизели просто са стари дизели на незнайно колко стотици хиляди километри. Всичко зависи от предишните собственици, как са се грижили за двигателя и колко са го юркали.За съжаление Фиат, въпреки че са изобретатели на директното впръскване и комън-рейла, в момента съвсем не правят най-добрите дизелови двигатели. Италианските дизели са наистина много добри, това е факт, просто в момента има доста по-добри.Карал съм всичките дизелови двигатели, които са на пазара в момента. 1,3 мултиджет 90 к.с. двигателя на Гранде Пунто никак не е лош, но сравнението с 1,4 с пак толкова коня на Тойота никак не е в полза на Фиат. Тойотовия мотор(дето е на 3-то място) е просто разкошен, докато този на Фиат е много добър. Това е.1.3 мултиджет 75 коня не върви достатъчно добре, не знам защо, немощен е някакси, не тегли равномерно, 1.5 dCi със 70 коня субективно (и обективно в теста за еластичност) върви доста по-добре и като ускорение и като тяга на ниски обороти, въпреки 5-те коня по-малко. Да не говорим колко по-тихо и меко работи дизела на рендето, почти без вибрации.Моторетката на Hyundai Accent също е перфектна, с 235 Нм и никаква турбодупка.Фиатови дизели се слагат на Опел, Сааб, даже Кадилак, това е атестация за качество, но се дължи и на "сътрудничеството" с ГМВ момента обаче най-добрия мотор в клас до 1,5 литра е 1.5 dCi мотора на Рено, факт. Следват го Хюндай 1.5 CRDi и 1,4 литровия D-4D дизел на Тойота. Фиат нямат двигатели в тройката и по-горните класове - до 2 л, до 2,5 литра и над 3 литра.
    Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

Working...
    X