Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задна чистачка Punto I

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Задна чистачка Punto I

Някой разглобявал ли е задната чистачка? Питам щото аз въобще нямах чистачка, нито моторче.Сега си намерих моторче и чистачка (цялото рамо), но като ги монтирах се вижда много голям луфт при оста на моторчето. Нещо липстава.Какво трябва да има там? Гумено уплътнение? Пластмасова втулка, или кво?
    2.4 JTD

Там е пръскачката за задното стъкло-концентрично на оста...Виж тук http://91.92.0.122:7080/navi?MOD_COD...OD=0&DRW_NUM=5
    Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Лошо съм го обяснил.Ей това, дето е с червено е празнината между оста на моторчето и ръба на тенекията.Иначе пръскалката е налице, виждат се двете дюзи.Edit: a, сега виждам - липства 7 - благодаря.Като знам, кви са шансовете да се открие някакво парченце пластмаса в магазините, пък и в моргите, май ще трябва да разкарам моторчето и сложа пак старата тапа - поне външния вид на колата да остане приличен.
      2.4 JTD

Коментар

А какъв е шанса да пробиеш дупка на твоята тапа(незнам какво представлява) и да я оставиш да стои там като през дупката която си направил да изкараш това желязното за чистачката?Поне да не е дупка-има ли шанс да се побългари докато намериш от някоя морга оригинално такова?
        Fiat Punto 1.1моно 95г.-Няма го вече
        Alfa Romeo 146 1.9JTD 99г.
        Alfa Romeo 155 1.7TS 93г.

Коментар

Цъ, оста стърчи около 2 - 2.5 см., а тапата в висока около 0.5 - 0.8 см., черна гума с формата на капачка от лимонада, с отвор в средата и хваната с коларски болт (кръгла глава). Нямам идея от къде я е измислил предишния собственик, но се връзваше мн. добре. Разбира се, възможно е да се разшири отвора на тапата и да се сложи за да прикрива луфта, но така пак ще се вижда разликата между присъединителната повърхност на рамото на чистачката и оста - кофти.Не знам защо ама ей такива дребни неща много ме изнервят.
          2.4 JTD

Коментар

:D тогава пробвай по моргите-все някъде може да изкочи нещо,че без задна чистачка особенно сега когато идва киша и мизерия си е доста гадно.

Коментар

колега, а как се сменява перото на задната чистачка на пунтото.....как я сваляш ...
              Punto 1.2, ELX MPI

Коментар

Значи сваляш само перото с 2те желязни пластинки от 2те му страни леко и с пиниз като не дърпаш на страни а по дължината на чистачката и внимаваш да не счупищ щифчетата Мериш по старото дължината,режеш ако е необходими,поставяш старите 2 желязни пластинки и пъхаш по обратния път внимателно!Незнам кво разбра ама и аз така ти го обясних,че .........

Коментар

puntotras написа:
                  Значи сваляш само перото с 2те желязни пластинки от 2те му страни леко и с пиниз като не дърпаш на страни а по дължината на чистачката и внимаваш да не счупищ щифчетата Мериш по старото дължината,режеш ако е необходими,поставяш старите 2 желязни пластинки и пъхаш по обратния път внимателно!Незнам кво разбра ама и аз така ти го обясних,че .........
                  Точно така Другият вариант е да се купи перо специално за Пунто и се нанизва по описания начин и става екстра Продава се на ШАМПИОН и струва 7лв.
                  http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
                  Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
                  FIAT Punto 02' 1.9 JTD
                  FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

ясно , ще пробвам пък ще видим
                    Punto 1.2, ELX MPI

Коментар

puntotras написа:
                      Тоя номер с перото го играя от години, първо на типото, сега и на стилото и не мога да разбера защо ги правят така тия чистачки! Не вижддам някаква екстра освен бутнята при смяната
                      Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Здравейте! Последния път като се опитах да включа задната чистачка, тя едва се помръдна и спря. Оттогава не мога да я включа. Предполагам, че проблема е в лостчето откъдето се пуска чистачката или в моторчето? Благодаря!

Коментар

сещам се за три причини да не тъгва задната чистачка:1 - лосчето на волана - както и ти казваш - няма идея обаче как се отстранява2 - прекъснато захранване на моторчето - може да са зацапани контактите на задната врата или някоя клемата на самото моторче да прави проблем 3 - изгоряло моторче - възможно е, ако е изпускало вода от маркучето на пръскачката - не е страшно, може да вземеш втора употреба и смяната е леснакаква все пак е колата? имаш ли контакти на задната врата? ако -да, при проверката трябва да имаш предвид, че ток нормално стика до моторчето само при затворена задна врата ...
                          2.4 JTD

Коментар

Колата е Фиат Пунто С (1995). И "Да" има контакти на задната врата. Ще проверя всичко до което мога да достигна . Благодаря Ви!

Коментар

Има още един вариант. Оста лагерува на някакви втулки, които клеясват. При мен беше така. Можеш да провериш , като свлаиш целият механизъм, и му подадеш директно ток от акумулатора (за малко !), и се заслушаш дали с ечува бръмчене от моторчето. Ако чуваш - значи всичко си работи, и трябва само да поразглобиш механизма, и да почистиш клеясалата ос. Аз накрая смених механизма - толкова беше клеясало всичко ...
                              FIAT Punto '94, 1.1 Petrol

Коментар

Working...
                              X