На някой звучи ли му познато:На студена кола, не палена 1 ден при температура на въздуха под 5 градуса, при палене - пали от раз независимо и -20 да е навън, веднага след запалването за 1 сек. средно се чува един звук подобен на свирещ ремък (прескърцване или препищяване) след което спира и всичко е нормално. Ако след това загася и запаля пак не се чува този звук. Дайте предположения нещо с пистовия ремък и ниските температури или нещо по стартера (четки?). Колата винаги пали от първи път и това не е никакъв проблем, но мен ме дразни.Браво 1.8
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Браво - студено палене - странен звук
Collapse
X
-
И аз го имам това на бравата при супер студена кола. Другата седмица ще сменям ангренаж при което всички ремъци ще бъдат свалени, прегледани и натегнати като хората. Ако се оправи ще пиша във форума от какво е.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Ролката не може ли да се провери при майстор дали трябва да се смени щото така да го пускате по пързалката с предположения е кофти, аз мисля че по вероятно е ремък на алтернатора, все пак присвирва само когато е студена и 1 път(при ролка на ангренажния ремък не трябва ли да свири не само при студен старт?).
Коментар
-
камен написа:Колега, това ми е до болка познато и ми се случи на 03.03.2006 г. на 20км от Монтана . Събрах съчмите на ролката и ги дадох на детето, добре че беше срвнително топло и посред бял ден. Така че сменяй ролката . Последствията са кофти.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар