Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво - студено палене - странен звук

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Браво - студено палене - странен звук

На някой звучи ли му познато:На студена кола, не палена 1 ден при температура на въздуха под 5 градуса, при палене - пали от раз независимо и -20 да е навън, веднага след запалването за 1 сек. средно се чува един звук подобен на свирещ ремък (прескърцване или препищяване) след което спира и всичко е нормално. Ако след това загася и запаля пак не се чува този звук. Дайте предположения нещо с пистовия ремък и ниските температури или нещо по стартера (четки?). Колата винаги пали от първи път и това не е никакъв проблем, но мен ме дразни.Браво 1.8

Да нямаш много здраве от ремъка на динамото?Провери го все пак-дали е достатъчно опънат и да не е нацепен!
    Fiat Punto 1.1моно 95г.-Няма го вече
    Alfa Romeo 146 1.9JTD 99г.
    Alfa Romeo 155 1.7TS 93г.

Коментар

И аз го имам това на бравата при супер студена кола. Другата седмица ще сменям ангренаж при което всички ремъци ще бъдат свалени, прегледани и натегнати като хората. Ако се оправи ще пиша във форума от какво е.
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
      Fiat Linea 1.3 Multijet'08
      Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
      http://forum.fiat-bg.org

Коментар

На заминаваща си ролка, или по-скоро хлабав ремък ми прилича...
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Колега, това ми е до болка познато и ми се случи на 03.03.2006 г. на 20км от Монтана . Събрах съчмите на ролката и ги дадох на детето, добре че беше срвнително топло и посред бял ден. Така че сменяй ролката . Последствията са кофти.
          REGATA 70
          LANCIA DEDRA 1.6IE

Коментар

Ролката не може ли да се провери при майстор дали трябва да се смени щото така да го пускате по пързалката с предположения е кофти, аз мисля че по вероятно е ремък на алтернатора, все пак присвирва само когато е студена и 1 път(при ролка на ангренажния ремък не трябва ли да свири не само при студен старт?).

Коментар

може да са много неща, но според мен е ремъка на динамото, като я запалиш и в първия момента докато дозареди акумулатора е така. пробвай да палиш бе включени никакви консуматори, предполагам е това.
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

камен написа:
                Колега, това ми е до болка познато и ми се случи на 03.03.2006 г. на 20км от Монтана . Събрах съчмите на ролката и ги дадох на детето, добре че беше срвнително топло и посред бял ден. Така че сменяй ролката . Последствията са кофти.
                Подкрепям на 100% колегата даже смея да твърдя че ще се окаже паразитната ролка на ангренажния ремък!Като се смъкне ( има бая работа до този момент )може да се установи дали е тя!Може първо да смъкнеш външния ремък някоя вечер и сутринта на студен двигател да запалиш и да видиш какво е положението що то може да се окаже и външната ролка което е по малко вероятно.

Коментар

Working...
                X