Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с работата на бензин

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с работата на бензин

Привет колеги, имам голям проблем с работата на бензин. Ходих на диагностика на газта, но човека ми прегледа и компютъра. Тръгна добре, но когато ми свърши газта като превключих на бензин и бях до там. Работата на бензин е кошмарна, едвам едвам работи на 500-600 оборота, а като и дам газ се дави. Много трудно я излъгах да кача на 4-5000 и на 1-ва да заредя газ, защото няма и никаква мощност. Върнах се при диагностиката, той я погледна пак и каза или запушен горивен филтър или дюзи. Смених филтъра не се оправи. Сложих Редекс в бензина с много висока концентрация надух я яко на 5000 оборота поработи 5 мин и факт е че се оправи! Перфектна беше до днеска като пак ми свърши газта и трябваше да прехвурля на бензин и същата история. Майстора от диагностиката ми се оплака че имал още 3 Брави като моята с абсолютно същия проблем, работил над тях консултирал се с Ванто Трейд и се оказало фабричен дефект в компютъра. Вие имате ли някакво мнение по въпроса. На газ колата работи идеално, имам работеща ламбда, свещи кабели и т.н. Днес може би пак ще отида да питам какво става.
    "What shall it profit a man, if he should gain the whole world and lose his own soul"
    Кара любимата червена Brava 1,4 12V

Най-вероятно или ти трупа грешки заради липсващи емулатори или ти е зацапана дюзата и затова прави така.Аз лично залагам на грешките - като не е добре емулирана трупа грешки без да святка лампата и още - като гледам ти минаваш на бензин само като ти свърши газта, а колицата иска от време на време да си я запалваш на бензинец и да си повървява.Моята е такава ама нямам никакви проблеми. Идеално си върви и на газ и на бензин ама си има всичко като по учебник - просто газовата и е слагана в Италия като нова и хората са я направили. Имам понякога едно леко замисляне на бензин, но е само кагато току-що съм прехвърлил от газ, а като я покарам 2 минути и изчезва.
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Re: Проблем с работата на бензин

killertoon написа:
      Майстора от диагностиката ми се оплака че имал още 3 Брави като моята с абсолютно същия проблем, работил над тях консултирал се с Ванто Трейд и се оказало фабричен дефект в компютъра. Вие имате ли някакво мнение по въпроса. На газ колата работи идеално, имам работеща ламбда, свещи кабели и т.н. Днес може би пак ще отида да питам какво става.
      фабричен дефект - не е вярно, измислицинай-вероятно ти трупа грешки ако нямаш емулатора ако имаш може да не работи коректнооткачи акумулатора за 1 час и виж след товаако работи добре - значи това е проблема
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Re: Проблем с работата на бензин

killertoon написа:
        Привет колеги, имам голям проблем с работата на бензин. Ходих на диагностика на газта, но човека ми прегледа и компютъра. Тръгна добре, но когато ми свърши газта като превключих на бензин и бях до там. Работата на бензин е кошмарна, едвам едвам работи на 500-600 оборота, а като и дам газ се дави. Много трудно я излъгах да кача на 4-5000 и на 1-ва да заредя газ, защото няма и никаква мощност. Върнах се при диагностиката, той я погледна пак и каза или запушен горивен филтър или дюзи. Смених филтъра не се оправи. Сложих Редекс в бензина с много висока концентрация надух я яко на 5000 оборота поработи 5 мин и факт е че се оправи! Перфектна беше до днеска като пак ми свърши газта и трябваше да прехвурля на бензин и същата история. Майстора от диагностиката ми се оплака че имал още 3 Брави като моята с абсолютно същия проблем, работил над тях консултирал се с Ванто Трейд и се оказало фабричен дефект в компютъра. Вие имате ли някакво мнение по въпроса. На газ колата работи идеално, имам работеща ламбда, свещи кабели и т.н. Днес може би пак ще отида да питам какво става.
        колега и аз имах същия проблем и каде ли не ходих а накрая се оказа 4е колата дърпа въздух.а ина4е като я караш на бензин колата имали мощност
        brava 1.4 12v.sx
        drive fast or go home

Коментар

Ох и аз съм така с мойто браво,до са писах тема,тази не я видях Лампата не свети,няма емулатор,но мойто е моноинж,само някъв руски датчик и не ще и не ще да върви на бенз..така ли се нулират грешки-като се източи тока?
          1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ

Коментар

fiat_love написа:
            Като се "изакат" за това с компютъра и не знам да се смея ли или да плача.
            колега от Бургас беше изкарал извадка за 1,4 мотораи според ръководството става хватката с акумулатора
            2015 Renault Megane Expression GT
            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Working...
            X