Здравейте, обмислям да сменям Пунтака та съм си харесал Idea-та. Някой има ли поглед над този ван ? Как е като подръжка и като здравина ? Благодаря предварително за отзовалите се колеги
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнение за Fiat Idea 2004-2005, бензинка
Collapse
X
-
Абе багажника си е по-голям от на Пунто,зарежете тая работа........................аз си мислех,че е малък,ама хич не е.Миналата година си сложих куфара от горе и съм го ползвал само 1 път,иначе багажника си ми стига.Като здравина,нямам кой знае какви оплаквания,има вече някои неща за смяна,като предни амортисьори и рейка/това е голям ташак с тая рейка/ иначе всичко друго си е ок.Колата е удобна,доста просторна,с достатъчно екстри,седи учудващо добре на пътя въпреки виоското си купе.Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
-
Въпроса ми е насочен най-вече към хора сблъсквали се с такава полу-автоматична скоростна кутия. Карали, поддържали, ремонтирали? Заслужава ли си или носи само главоболия след себе си?
Гледам, че такива роботи се слагат и в Grande Punto, Bravo след 2006г, Lancia Musa и куп други италианки сигурно.
Idea с ръчка е едно хиляда лева по-долу от автомата, но съм твърдо решен, че искам автоматик, няма да я карам само аз. Притеснява ме дали ще има проблемите като опел с тяхната easytronic, че само "готини" мнения пишат във форумите...
Коментар
-
Ако е Duallogic няма да има проблеми. Доста хора са доволни, но превключването не винаги е толкова плавно, колкото на истинските автоматици. Може да чувстваш едно малко придърпване при превключване, но реално и при ръчката няма как всеки път да превключиш идеално, така че това не е недостатък. Общо взето хората твърдят, че е много здрава, а реално кутията е нормална, няма специални масла, съединителят се сменя като на нормална кола, робота бачка с електрохидравлика и самия робот като цена не е космически скъп, така че дори и нещо да се прецака, не е болка за умиране.Последна редакция от mell0; 17.08.2017, 17:38.Fiat Bravo II 1.4 16v
Alfa Romeo 156 1.9 JTD++ EX.
Fiat Punto 1.1 MK1 EX.
Коментар
-
Един съвет - ако искаш малка кола, то забравяш за автомат. Освен ако не си носиш обецата постоянно и да приемеш огорчението от работата на тези кутии, а и често главоболията, които предизвикват не рядко.
От тези години се сещам като най-достъпни Опел Астра или Ситроен Ц4 и двете дизеловите версии, които не са с такива измислени роботизирани автомати. Помисли за Опела.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Темата е обширна и много съм го мислил, но това е моята алтернатива. Накратко искам висока компактна кола за в града.
Много задръствания има в София, особено сега както ни затвориха квартала от всякъде Но не само заради това искам автомат, а трябва да може и жена ми да го кара. Не съм карал с робот до сега, но предполагам ще се свикне, в крайна сметка са го измислили да върши работа.
Много модели са минали през погледа ми и са били в списъка с желани кандидати, но като цяло избора се свежда до няколко от тях и в това число попада Idea/Musa. Гледах също Opel Meriva, но там проблемите са мноооого и се отказвам. Астра H е много скъпа за момента, тези с обикновена скоростна са 7к+, а по-евтините са или с easytronic/робот или с проблеми. Но при Opel роботизираните кутии са = на постоянни проблеми и затова питам дали тези са по-добри.
Ситроен Ц4 е една от най-проблемите коли в тоя клас ако напишеш в google "мения за citroen C4 автоматик" няма да намериш и поне едно положително :D Същото е и с easytronic-a за съжаление и затова гледам към Fiat/Lancia.
Списъка е дълъг, намерих и едно Bravo, кутията е същата, но цената е подозрително ниска за Bravo, не знам. Може да мина да го видя от любопитство.
Какви проблеми има Duallogic-a? @mell0 е писал само добри отзиви, ти имаш лош опит ли?Последна редакция от Lyubcho88; 18.08.2017, 02:50.
Коментар
-
Lyubcho88 написа: Преглед на мнението...Но при Opel роботизираните кутии са = на постоянни проблеми и затова питам дали тези са по-добри.
...
Единствената разлика в мненията се изразява в това, че Опелите са повече и за това има повече мнения. До сега лично аз не знам за нито един дуаллоджик, който да не е имал проблем. Точно като при Опел.
Такава кола/кутия се взима относително нова или просто не се взима. Но да вземеш 10 годишна такава кола, то на 99.9% ще я правиш. И ако искаш да влезеш в този цирк, защото няма да извадиш 4 цифрена сума, за да я направиш както трябва още от начало, ще ти дават съвети кой ги прави, ще ходиш там, след дадени няколко пъти 3 цифрени суми, които правят сбор на 4 цифрени, пак ще си с проблемите и ще намразиш колата в последствие. Просто ти казвам класическия дълбоко отъпкан път с този тип автомобили.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар