Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Волана взе да се върти ама мнооого трудно на едно място

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Волана взе да се върти ама мнооого трудно на едно място

Здравейте колеги,проблема е следния - когато колата е на едно място волана се върти зверски трудно. (по принцип няма хидравлики и т.н.) и макар да съм си якичък в ръцете не ще да се върти и това си е (зверско усилие иска и в двете посоки).Интересното е че при съвсем леко движение било напред или назад работата е съвсем друга - особено назад се върти направо с едно пръстче.При леко придвижване напред също не е чак така както при спряла кола.Честно казано независимо че другото типо е с 1.4 двигател (моето е 1.1 както пише по-долу) завива много по-лесно.Замислих се за възможни проблеми ама нещо не се сещам нищо интересно - ако беше лагер на пружина щеше да го прави и напред и назад и нямаше да има значение спряла ли е колата не е ли както и щеше да пука и трака като щуро.Замислих се че предницата ми никак не е добре (носачите са за смяна,кормилните накрайници и те похлопват и т.н.) ама и това надали пък оказва такова зверско влияние.Като е спряла направо си се напъвам на волана здравата.....ако пък я вдигна на крик се върти много леко и в двете посоки.Възможно ли е да е от гадни гуми? (сръбски са - Tigar на една година и една е крива в смисъл след удър в дупка вече има скъсани телове).Благодаря предварително!
    Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

За трудното въртене на място,мисля че причината е в разбитата ти предница.Освен това си мисля,че предницата ти не е регулирана и е отворена,на това ме навежда казаното от теб,че при движение назад се върти по-лесно.Относно дали е от гумите,възможно е,ако са меки да е трудно да се върти волана.

Коментар

Преди Брав-ата имах Типо 1.4 88 г. Беше с разбита предница, всичко хлопаше и волана се въртеше адски трудно! При добре напомпени гуми имаше леко подобрение, но това не е нормално! Продадох го без да му правя ремонт!
      Space Star 1.9 DID

Коментар

Ами то интересното е че единия накрайник на рейката хлопа достатъчно за да се мени отвора на предницата т.е. при каране напред отваря а при каране назад затваря (мърда доста понеже съм го наблюдавал).Възможно е да е от предницата така че след като я оправя ще коментирам отново въпроса ако е необходимо.Благодаря много!
        Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

Коментар

Working...
        X