Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вместо касетофон..Таблет
Collapse
X
-
Здрасти!На трите ти въпроса:1. Според мен мястото е малко. По-добре вгради телефон с подходящ размер. 2. Вземаш един юсб адаптор за запалка и пускаш две жици от акумулатора до него, увиваш ги там, като внимаваш за плюса и минуса, а в юсб порта пъхаш кабел за зареждане към таблета. Има такива с г-образен накрайник, ако не ти стига мястото. Аз бих го държал на контакт, например от запалката, а не да е постоянно захранен.3. Отваряш таблета, махаш копчето за пускане и запояваш две жички на пистите, които копчето окъсява. Тия жички ги вкарваш в едно 12волта реле, което връзваш към (управляваш от) клемите за запалването на контактния ключ. Как ще го гасиш автоматично сега не ми идва на акъла. Можеш да си го направиш ръчно. Успех!П.С. Сетих се как ще го гасиш автоматично. Трябва ти таблет със хардуерен Reset. Пак две жички вместо (паралелно на) копчето и към друго реле, което с един диод последователно (за всеки случай) го управляваш с импулса за заключване на централното.браво 1,6/90 - 09 г.
-
slonikon написа:Здрасти!На трите ти въпроса:1. Според мен мястото е малко. По-добре вгради телефон с подходящ размер. 2. Вземаш един юсб адаптор за запалка и пускаш две жици от акумулатора до него, увиваш ги там, като внимаваш за плюса и минуса, а в юсб порта пъхаш кабел за зареждане към таблета. Има такива с г-образен накрайник, ако не ти стига мястото. Аз бих го държал на контакт, например от запалката, а не да е постоянно захранен.3. Отваряш таблета, махаш копчето за пускане и запояваш две жички на пистите, които копчето окъсява. Тия жички ги вкарваш в едно 12волта реле, което връзваш към (управляваш от) клемите за запалването на контактния ключ. Как ще го гасиш автоматично сега не ми идва на акъла. Можеш да си го направиш ръчно. Успех!П.С. Сетих се как ще го гасиш автоматично. Трябва ти таблет със хардуерен Reset. Пак две жички вместо (паралелно на) копчето и към друго реле, което с един диод последователно (за всеки случай) го управляваш с импулса за заключване на централното.
Коментар
-
Hristian_Aleksiev написа:Що ми се струва че спирането и пускането няма да се получи по тая схема. За да се изключи или включи колчето трябва да е натиснато определен брой секунди. Голяма игра е с това реле. По-лесно ще е да си изведе скрито бутонче някъде
Коментар
-
Е, аз бих пробил една дупчица в кората и с една клечка за уши, боядисана в черно, бих си я свършил тая работа, ама човекът иска автомат. Моя таблет пали за 2 секунди натискане, тъй че мисля, че въртенето на стартера ще е достатъчно. Лошо стана, че колегата размисли и вече иска да му работи като даде контакт. Значи трябва да си сложи някакво време-реле.Проблемът с гасенето е, че не е императивно, а изисква ръчна намеса. Затва или копче ресет, или временно прекъсване на батерията с някаква кондензаторна хартия.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Не познавам някой, който да го направи това за смислена сума. Естетическата част е сериозна, а частта с пипането в таблета е рискована. Просто пистите са фини и най-вероятно няма да издържат дълго на вибрациите в колата. Пък ти ще искаш гаранция за парите си. Затова или правиш сам, или: в алиекспрес мисля, че съм виждал готови решения за към 200-300 лв. - андроид в кутия за касетофон със стърчащ нагоре екран.За да е свързано към колоните ще ти трябва усилвател. Демек още кинти в тая работа. Аз цялата тая галиматия я реших, като си извадих аудиовход на радиото и го буча в жака на таблета. Досадното е, че:1. Тъпия таблет не разпознава аудиото и затва паралелих едни слушалки. Стана ебаси топката с кабели.2. Няма кой постоянно да закача и откача таблета от стъклото.3. Качеството на звука стана още по-гадно. Просто фабричното радио си е кофти и като наслагаш и разни други неща, качеството съвсем отива на кино.Демек, направих го, но не го ползвам. Няма финасово по-изгодно и поне малко качествено решение, по-добро от готово от китайските сайтове.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Има теми за вграждане на таблет в кола в другите форуми, прочети там е много добре обяснено и всичко е измислено. Ако не държиш колата в гараж се замисли че може би ще стане апетитна за джамбазите.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++
Коментар
-
grebeca95 написа:Оххх съвсем се обърках.. нз какво да правя ..Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Коментар
-
flippy89 написа:grebeca95 написа:Оххх съвсем се обърках.. нз какво да правя ..
Коментар
-
grebeca95 написа:flippy89 написа:grebeca95 написа:Оххх съвсем се обърках.. нз какво да правя ..Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар