Колеги имам следния проблем-смених си маслото на бравата със син SHELL обаче на 2500км ми беше изгорила около 200мл. Това нормално ли е , може ли да е от маслото или само така ми се иска???Иначе течове нямам никъде и най вероятно го гори.Дайте съвет какво да правя!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
BRAVA 1.6 16V-гори масло
Collapse
X
-
Re: BRAVA 1.6 16V-гори масло
psihopatcheto написа:Колеги имам следния проблем-смених си маслото на бравата със син SHELL обаче на 2500км ми беше изгорила около 200мл. Това нормално ли е , може ли да е от маслото или само така ми се иска???Иначе течове нямам никъде и най вероятно го гори.Дайте съвет какво да правя!
-
Не знам защо в този форум се смята, че е голям проблем колата да гори малко масло. Ами то по каталожни данни повечето коли си имат и разход на масло и той хич не е малък. А и при тези стари коли, които повечето от нас карат, ако маслото не намалява изобщо аз бих се замислил за издухана гарнитура на главата например.Значи предишната ми кола опел й даваха около 800 гр. на 10 000 км. Тя гореше литър и какво от това, вървеше си перфектно. Карах си я така 5 г., новият й собственик също е много доволен от колата.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:Не знам защо в този форум се смята, че е голям проблем колата да гори малко масло. Ами то по каталожни данни повечето коли си имат и разход на масло и той хич не е малък. А и при тези стари коли, които повечето от нас карат, ако маслото не намалява изобщо аз бих се замислил за издухана гарнитура на главата например.Значи предишната ми кола опел й даваха около 800 гр. на 10 000 км. Тя гореше литър и какво от това, вървеше си перфектно. Карах си я така 5 г., новият й собственик също е много доволен от колата.
Коментар
-
snake написа:Не знам защо в този форум се смята, че е голям проблем колата да гори малко масло. Ами то по каталожни данни повечето коли си имат и разход на масло и той хич не е малък. А и при тези стари коли, които повечето от нас карат, ако маслото не намалява изобщо аз бих се замислил за издухана гарнитура на главата например.Значи предишната ми кола опел й даваха около 800 гр. на 10 000 км. Тя гореше литър и какво от това, вървеше си перфектно. Карах си я така 5 г., новият й собственик също е много доволен от колата.
Коментар
-
psihopatcheto написа:Колеги имам следния проблем-смених си маслото на бравата със син SHELL обаче на 2500км ми беше изгорила около 200мл. Това нормално ли е , може ли да е от маслото или само така ми се иска???Иначе течове нямам никъде и най вероятно го гори.Дайте съвет какво да правя!
Коментар
-
tnb написа:здрасти колега ако искаш да си строшиш мотора и следващия път сложи shell ,а ако си отвориш книжката на колата ще видиш че там пише какво масло трябва да се слага а именно SELENIA в най лошия случай TUTELA.
Коментар
-
tnb написа:здрасти колега ако искаш да си строшиш мотора и следващия път сложи shell ,а ако си отвориш книжката на колата ще видиш че там пише какво масло трябва да се слага а именно SELENIA в най лошия случай TUTELA.
Коментар
-
masterkar написа:tnb написа:здрасти колега ако искаш да си строшиш мотора и следващия път сложи shell ,а ако си отвориш книжката на колата ще видиш че там пише какво масло трябва да се слага а именно SELENIA в най лошия случай TUTELA.
Коментар
-
psihopatcheto написа:Колеги имам следния проблем-смених си маслото на бравата със син SHELL обаче на 2500км ми беше изгорила около 200мл. Това нормално ли е , може ли да е от маслото или само така ми се иска???Иначе течове нямам никъде и най вероятно го гори.Дайте съвет какво да правя!Fiat Stilo 1.8 16V
Коментар
-
doofiat написа:masterkar написа:tnb написа:здрасти колега ако искаш да си строшиш мотора и следващия път сложи shell ,а ако си отвориш книжката на колата ще видиш че там пише какво масло трябва да се слага а именно SELENIA в най лошия случай TUTELA.
Коментар
-
masterkar написа:doofiat написа:masterkar написа:tnb написа:здрасти колега ако искаш да си строшиш мотора и следващия път сложи shell ,а ако си отвориш книжката на колата ще видиш че там пише какво масло трябва да се слага а именно SELENIA в най лошия случай TUTELA.
Коментар
-
Stoyan_68 написа:psihopatcheto написа:Колеги имам следния проблем-смених си маслото на бравата със син SHELL обаче на 2500км ми беше изгорила около 200мл. Това нормално ли е , може ли да е от маслото или само така ми се иска???Иначе течове нямам никъде и най вероятно го гори.Дайте съвет какво да правя!1.6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар