italcar написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Автомати Aisin
Collapse
X
-
Fiat Marea JTD 105 09.2000г
-
Reptile написа:1. Възможно ли е, да не бъда поучаван, кои изводи да запазя за себе си и кои да споделям?! Не съм обидил никого и следователно мога да изказвам меннието си свободно. Поста Ти заслужава да бъде докладван, а Ти трябва да поработиш над начина, по който комуникираш с останлите.
Коментар
-
Reptile написа:4. Основният риск на този автомат е, че максималните му нютон-метри са много близки до тези на двигателя, а според някои колеги са - точно равни. Колкото и да не разбираш, трябва да ти стане 100% ясно, че това е сериозен риск. Защо, най-вече защото това може да доведе до тотална повреда и защото предполага сериозно износване, дори при нормална експлоатация. Сег, до колко, обявеното на "опаковката" е с преосигуряване или е точно, това не можем да знаем.5. Интересувам се от опита на всички колеги, както можеш да предполжиш. Твоят положителен опит с този автомат, също представлява интерес за мен.207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
italcar написа:Извинявам се, ако съм те обидил (явно е така, защото реагираш много остро)! Съжалявам изобщо, че се включих в темата и то малко по-емоционално. Не бих искал да ставам подбудител на спор и не съм конфликтна личност, така, че моля за мир и спокойствие. Ако смяташ, че съм направил нещо против правилата и разумния тон на комуникация, направи каквото смяташ за нужно.207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
italcar написа:Извинявам се, ако съм те обидил (явно е така, защото реагираш много остро)! Съжалявам изобщо, че се включих в темата и то малко по-емоционално...Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
pplk написа:Reptile написа:4. Основният риск на този автомат е, че максималните му нютон-метри са много близки до тези на двигателя, а според някои колеги са - точно равни. Колкото и да не разбираш, трябва да ти стане 100% ясно, че това е сериозен риск. Защо, най-вече защото това може да доведе до тотална повреда и защото предполага сериозно износване, дори при нормална експлоатация. Сег, до колко, обявеното на "опаковката" е с преосигуряване или е точно, това не можем да знаем.5. Интересувам се от опита на всички колеги, както можеш да предполжиш. Твоят положителен опит с този автомат, също представлява интерес за мен.Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
Колега, кое от това не разбра?BO написа:Reptile написа:Разбрах сега съм малко по-добре с ’автоматите’. Мерси за поясненията! Финално - да разбирам, че въпросният автомат е рисков над средното?!Reptile написа:4. Ако не е станало ясно, ще го повторя - Корма с ръчна трансмисия не търся и не ме интересува.207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
pplk написа:Колега, кое от това не разбра?BO написа:...Разликата съм я чел някъде из сервизните ръководства по спомен и за това съм я запСлагат двигател от 400Нм, и кутия от 560Нм. А не като Фиат. 400Нм двигател и 400Нм кутия.Даже конкретно при Фиат, абсолютно всички модели кутии са точно 1:1 с ръба на проектирането на двигателя. Луда работа. За това при Фиат това ми е омразно нещо. Как веднъж не сложиха хубава кутия, като след 10 години експлоатация още да се радваш не превключването...Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
Колега, вече ти писах, че в нета има достатъчно информация за проблемите на кутията и никъде не се споменава за проблем с торка. Ремапнати автомати има стотици и не съм чел някой да е счупил кутия от това. Моята е мапната от две години на 440Nm и работи като нова. Както ти написа ВО, проблемите са от ненавременно обслужване. Гарантирам ти, че максималния торк за 1,9 е 400, а за 2,4 е 440Nm., като се говори и за 40- 50% допълнителна презастраховка, според различните източници.БТВ. Дължа на ВО едно извинение.207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
pplk написа:Колега, вече ти писах, че в нета има достатъчно информация за проблемите на кутията и никъде не се споменава за проблем с торка. Ремапнати автомати има стотици и не съм чел някой да е счупил кутия от това. Моята е мапната от две години на 440Nm и работи като нова. Както ти написа ВО, проблемите са от ненавременно обслужване. Гарантирам ти, че максималния торк за 1,9 е 400, а за 2,4 е 440Nm., като се говори и за 40- 50% допълнителна презастраховка, според различните източници.БТВ. Дължа на ВО едно извинение.Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
emzo написа:Той има практически тест, но от да кажем година. Колко ще изкара обаче не се знае.Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
Тука има полезна тема със симптомите и от какво най-често са причинени. http://clubvolvo.ru/showthread.php?t=67030На руски е темата, но предполагам, че повечето от вас го разбират. Става въпрос за Волво, но кутията е същата. Както и Бо е споменал, от това което съм изчел основно се разваля от дълга несмяна на маслото, но също така проблем е и не достатъчно доброто изпълнение на охлаждането на кутията.Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
-
noriaga написа:Тука има полезна тема със симптомите и от какво най-често са причинени. http://clubvolvo.ru/showthread.php?t=67030На руски е темата, но предполагам, че повечето от вас го разбират. Става въпрос за Волво, но кутията е същата. Както и Бо е споменал, от това което съм изчел основно се разваля от дълга несмяна на маслото, но също така проблем е и не достатъчно доброто изпълнение на охлаждането на кутията.Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар