Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Стило 1.6 16в - елементарна поддръжка и още нещо

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

И на мен все са ми обяснявали как за да се смени крушка трябва да се свали гумата и подкалника. Аз водих моята кола в сервиз дето пича за 20-30 минути без да сваля нищо друго сменя крушката. Вярно, усещам го, че много ме мрази, и псува на ум, доста се гърчи... 2 пъти там са ми сменяли крушка и пари за работа не взимат, само за крушката. Става дума за късите и за тези за мъгла, не знам дали има значение.

Коментар

htp_vesko написа:
      .. била само с дроселова клапа и не можело да се изчисти, защото после трябвало да се обучава и най вероятно нямало да стане, даже щяло по зле да стане.
      На тоя майстор по логиката значи, че ако оставиш дросела мръсен и задръстен ще е по добре ??, на жената на голфа точно от зацапан дросел и играеха оборотите и трябваше да го чистя през месец, накрая и изолирах картерната вентилация и колата заспа, забравих кога трябва да се чисти дросел.Сега в събота живи и здрави ще свалям и аз дросел с инжектори и всичко ще се чисти, пък дано да е за добро
      punto HGT

Коментар

didich написа:
        htp_vesko написа:
        .. била само с дроселова клапа и не можело да се изчисти, защото после трябвало да се обучава и най вероятно нямало да стане, даже щяло по зле да стане.
        На тоя майстор по логиката значи, че ако оставиш дросела мръсен и задръстен ще е по добре ??, на жената на голфа точно от зацапан дросел и играеха оборотите и трябваше да го чистя през месец, накрая и изолирах картерната вентилация и колата заспа, забравих кога трябва да се чисти дросел.Сега в събота живи и здрави ще свалям и аз дросел с инжектори и всичко ще се чисти, пък дано да е за добро
        Успех с чистенето, със сигурност трябва да има положителен ефект! За почистването на дросела пък един приятел каза че трябва само да махна минуса на акумулатора и нямало да имам проблеми с чистенето.
        Alfa Romeo 147 1.9 16v JTD 190hp
        Fiat Stilo 1.6 16v 103hp

Коментар

Със сигурност трябва да откачиш акумулатора за да може после след почистването да се самоадаптират нещата, иначе ползва няма да има от почистването.При мойта първите 1-2 дни докато я карам е малък ужас, гасне ако не и пипна газта по светофарите, след това се оправя сама, но при мен с хитачито нещата са по различни.
          punto HGT

Коментар

Купи си клингерит за гарнитура на дросела че не се продават никъде, туба черен силикон и о-пръстени за дюзите, преди да ги сложиш обаче леко навлажни дюзите иначе ще се прещипят.
            Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
            Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
            Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

Дросела на Стило 1.6 не е с гарнитура а с О- пръстен, сваля се и се чисти за 1 кафе време. Ако е много замърсен след това трябва да се обучи на ново защото ще заеме нова позиция. И няма стъпков мотор, самия дросел играе роля на такъв !
              Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
              И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
              .

Коментар

cs_aleksandar написа:
                Дросела на Стило 1.6 не е с гарнитура а с О- пръстен, сваля се и се чисти за 1 кафе време. Ако е много замърсен след това трябва да се обучи на ново защото ще заеме нова позиция. И няма стъпков мотор, самия дросел играе роля на такъв !
                Колега, нещо по специфично за чистенето има ли? Че с тея стъпкови моторчета хич не ми върви... На пунтото вече смених две.
                Fiat Stilo 1.6 16v 103hp

Коментар

По специфично освен адаптацията не знам да има, ако имаш желание в събота се заформя работна форумна среща в Младост и може да дойдеш да го изчистим, така и така ще чистим дросела на едно пунто.
                  Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
                  И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
                  .

Коментар

cs_aleksandar написа:
                    По специфично освен адаптацията не знам да има, ако имаш желание в събота се заформя работна форумна среща в Младост и може да дойдеш да го изчистим, така и така ще чистим дросела на едно пунто.
                    Ами може, само трябва да микажеш къде точно и към колко часа.
                    Fiat Stilo 1.6 16v 103hp

Коментар

Извинявам се не поясних че говоря на Дидич за пунтото.
                      Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
                      Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
                      Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

flippy89 написа:
                        Извинявам се не поясних че говоря на Дидич за пунтото.
                        Ми ще го видим, аз съм го свалял преди време, но не помня дали имаше гарнитура, другия вариант е само със силикон и затваряме, много ми се ще да свалим и самия пластмасов колектор, защото сигурно и той е пълен с гадости, но май е много разправия.Чистенето става с един спрей за карбуратори на MANNOL, мърсотията само като види спрея и почва да бега
                        punto HGT

Коментар

Working...
                        X