Здравейте колеги, имам няколко въпроса относно поддръжката на Стилото 1.6 16в 5 врати. Първият е за смяна на крушките на фаровете. Има ли някакъв лесен вариянт, защото и двата пъти като сменях се изгърбих час и половина, пък и ме заболя гърлото да псувам . За десния фар откачих казанчето за водата, за левия свалих акумулатора + кутията за акумулатора. Не успях да видя по лесен вариянт. Също ме интересува смяна на въздушния филтър. При демонтажа на акумулатора видях (досега не бях обърнал внимание къде се намира) че кутията с филтъра е на ма*ната си някъде. Какъв е най лесния начин да го сменя? Следващия въпрос е (бях питал в друга тема, но ако може някой който го е правил, или знае къде да я закарам в София да го направят) е, че искам да я вдигна максимално от земята. В другата тема колеги предложиха с подложки под пружините, какви са и от къде мога да взема. Ако я закарам някъде направо да ги сложат ще е екстра. Мой колега в работата пък предложи да сменя направо пружините, обаче не е сигурно че ще има ефект според мен. Ако става с пружини, какви да търся? Засега друго не се сещам, ако се сетя ще пиша.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Стило 1.6 16в - елементарна поддръжка и още нещо
Collapse
X
-
На стило, крушките на фаровете се сменят, като се демонтира предната гума и подкалника. Има доста писано във форума как точно става.Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!
-
vnukata написа:dabadaba написа:На стило, крушките на фаровете се сменят, като се демонтира предната гума и подкалника. Има доста писано във форума как точно става.Когато господ не можал да направи правия силен, направил силния прав !
Коментар
-
vnukata написа:dabadaba написа:На стило, крушките на фаровете се сменят, като се демонтира предната гума и подкалника. Има доста писано във форума как точно става.Alfa Romeo 147 1.9 16v JTD 190hp
Fiat Stilo 1.6 16v 103hp
Коментар
-
SDLW написа:vnukata написа:dabadaba написа:На стило, крушките на фаровете се сменят, като се демонтира предната гума и подкалника. Има доста писано във форума как точно става.Fiat Stilo 1.6 16v
Коментар
-
phones3 написа:Има и по лесен вариант, ако са късите светлини, сваляш само левия подкалник и въртиш волана на една страна. Така смених мойте сравнително бързо но се гърбих многоСтило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Коментар
-
lhristov написа:phones3 написа:Има и по лесен вариант, ако са късите светлини, сваляш само левия подкалник и въртиш волана на една страна. Така смених мойте сравнително бързо но се гърбих многоAlfa Romeo 147 1.9 16v JTD 190hp
Fiat Stilo 1.6 16v 103hp
Коментар
-
lhristov написа:phones3 написа:Има и по лесен вариант, ако са късите светлини, сваляш само левия подкалник и въртиш волана на една страна. Така смених мойте сравнително бързо но се гърбих многоFiat Stilo 1.6 16v
Коментар
-
Говорих с един майстор днес за повдигането, каза че няма да стане. Ако се сложат подложки отгоре и отдолу на пружината щяло да се скъси само хода и да вози по твърдо. Трябвало евентуално други макферсони, амортесьори и пружини за да се вдигне отпред. За отзад каза, че можело пак евентуално, но с пружини от комби.Имате ли други предложения?Alfa Romeo 147 1.9 16v JTD 190hp
Fiat Stilo 1.6 16v 103hp
Коментар
-
lhristov написа::D ,todorshalev от Форума ни. Но, той сега е влюбен. Така че, не става...Но, пробвай де. Пиши му на лични. Може да склони. Но както казах, едва ли.Alfa Romeo 147 1.9 16v JTD 190hp
Fiat Stilo 1.6 16v 103hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар