Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Стило 1.6 16в - елементарна поддръжка и още нещо

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Стило 1.6 16в - елементарна поддръжка и още нещо

Здравейте колеги, имам няколко въпроса относно поддръжката на Стилото 1.6 16в 5 врати. Първият е за смяна на крушките на фаровете. Има ли някакъв лесен вариянт, защото и двата пъти като сменях се изгърбих час и половина, пък и ме заболя гърлото да псувам . За десния фар откачих казанчето за водата, за левия свалих акумулатора + кутията за акумулатора. Не успях да видя по лесен вариянт. Също ме интересува смяна на въздушния филтър. При демонтажа на акумулатора видях (досега не бях обърнал внимание къде се намира) че кутията с филтъра е на ма*ната си някъде. Какъв е най лесния начин да го сменя? Следващия въпрос е (бях питал в друга тема, но ако може някой който го е правил, или знае къде да я закарам в София да го направят) е, че искам да я вдигна максимално от земята. В другата тема колеги предложиха с подложки под пружините, какви са и от къде мога да взема. Ако я закарам някъде направо да ги сложат ще е екстра. Мой колега в работата пък предложи да сменя направо пружините, обаче не е сигурно че ще има ефект според мен. Ако става с пружини, какви да търся? Засега друго не се сещам, ако се сетя ще пиша.
    Alfa Romeo 147 1.9 16v JTD 190hp
    Fiat Stilo 1.6 16v 103hp

На стило, крушките на фаровете се сменят, като се демонтира предната гума и подкалника. Има доста писано във форума как точно става.
    Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!

Коментар

dabadaba написа:
      На стило, крушките на фаровете се сменят, като се демонтира предната гума и подкалника. Има доста писано във форума как точно става.
      Какво какво, верно ли е това? Не го знаех, но ако е истина това което казваш, италианците са за ш*бане и половина

Коментар

vnukata написа:
        dabadaba написа:
        Какво какво, верно ли е това? Не го знаех, но ако е истина това което казваш, италианците са за ш*бане и половина
        Щото не си сменял крушка на фара на Рено Меган, от ония странно отрязаните отзад. Майката си е**ло!
        Когато господ не можал да направи правия силен, направил силния прав !

Коментар

vnukata написа:
          dabadaba написа:
          Напълно съм съгласен! Не може да се свали фара също. Егати...!
          Fiat Stilo 1.6 16v 103hp

Коментар

SDLW написа:
            vnukata написа:
            dabadaba написа:
            Щото не си сменял крушка на фара на Рено Меган, от ония странно отрязаните отзад. Майката си е**ло!
            Има и по лесен вариант, ако са късите светлини, сваляш само левия подкалник и въртиш волана на една страна. Така смених мойте сравнително бързо но се гърбих много
            Fiat Stilo 1.6 16v

Коментар

phones3 написа:
              Има и по лесен вариант, ако са късите светлини, сваляш само левия подкалник и въртиш волана на една страна. Така смених мойте сравнително бързо но се гърбих много
              phones3, при цялото ми уважение, моля, виж какво и как си го написал. Нали не казваш, че само сваляш левия подкалник и сменяш от там крушката на десния фар? :D И аз за късите действам отгоре. За левия - капака на АБ навън, АБ навън, кутията разхлабена и бъркам и п@увам. Десния е по-лесен. Само казанчето от горе го освобождавам и го бутам назад.
              Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
              Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
              Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

lhristov написа:
                phones3 написа:
                phones3, при цялото ми уважение, моля, виж какво и как си го написал. Нали не казваш, че само сваляш левия подкалник и сменяш от там крушката на десния фар? :D И аз за късите действам отгоре. За левия - капака на АБ навън, АБ навън, кутията разхлабена и бъркам и п@увам. Десния е по-лесен. Само казанчето от горе го освобождавам и го бутам назад.
                Аз ги смених по тоя начин! :D
                Fiat Stilo 1.6 16v 103hp

Коментар

lhristov написа:
                  phones3 написа:
                  Разбирам забележката, не съм писал за десния фар защото там мислех, че е ясно. Малко ми се спеше като съм го писал :D
                  Fiat Stilo 1.6 16v

Коментар

аз пък свалям фара, и си сменям крушките на масата.може и една бира да пийна докато се забавлявам с поддръжката.
                    FIAT STILO 1.6 16V 3 врати

Коментар

lumitimi написа:
                      аз пък свалям фара, и си сменям крушките на масата.може и една бира да пийна докато се забавлявам с поддръжката.
                      Как го сваляш колега? моя левия са му счупени планките и пак не успях да го сваля...
                      Fiat Stilo 1.6 16v 103hp

Коментар

Говорих с един майстор днес за повдигането, каза че няма да стане. Ако се сложат подложки отгоре и отдолу на пружината щяло да се скъси само хода и да вози по твърдо. Трябвало евентуално други макферсони, амортесьори и пружини за да се вдигне отпред. За отзад каза, че можело пак евентуално, но с пружини от комби.Имате ли други предложения?
                        Fiat Stilo 1.6 16v 103hp

Коментар

Колеги, друг въпрос ! Има ли човек в София, при който да я закарам да оправи грешката за въздушната възглавница (кантар...?!)?
                          Fiat Stilo 1.6 16v 103hp

Коментар

:D ,todorshalev от Форума ни. Но, той сега е влюбен. Така че, не става...Но, пробвай де. Пиши му на лични. Може да склони. Но както казах, едва ли.
                            Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
                            Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
                            Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

lhristov написа:
                              :D ,todorshalev от Форума ни. Но, той сега е влюбен. Така че, не става...Но, пробвай де. Пиши му на лични. Може да склони. Но както казах, едва ли.
                              Ще го издиря, то не е спешно така или иначе, мерси колега! Колеги, имам следния малък проблем: оборотите играят леко и е адски изнервящо... Вчера я карах на майстор за смяна на въжета на ръчна и да види за оборотите. Каза че нямала стъпков мотор, била само с дроселова клапа и не можело да се изчисти, защото после трябвало да се обучава и най вероятно нямало да стане, даже щяло по зле да стане. Има ли такова нещо или ме баламосват? В АМХ-АУТО гледах предлагат стъпкови моторчета на цени от 35 лв до 100 лв.
                              Fiat Stilo 1.6 16v 103hp

Коментар

Working...
                              X