Здравейте, колеги ! Ще се наложи май да сменям акумулатора на Мултипла-то, че започна все по-тежко да върти. Сега го свалих да го позаредя малко и много се учудих като видях 60Ah Starline S. Очаквах поне 70Ah капацитет за тоя дизелов двигател. Премерих размерите на мястото за акумулатор. Оказва се, че може да се побере максимум корпус с ширина 245мм. Сега се разтърсих из онлайн магазините, обаче с тая ширина са максимум 62Ah. Искам да попитам, наистина ли е предвидено да работи тоя мотор с 60Ah акумулатор ? И ако може някакъв съвет да ми дадете какъв акумулатор да взема. Преди съм карал Форд дизел цели 6г с акумулатор Exide 75Аh и бях супер доволен. Това беше просто страхотен акумулатор. Но сега май няма да мога да вместя такъв, защото с тоя капацитет са все 278mm в ширина. Измерих и зарядното напрежение на празен ход, вдига почти 14V в ненатоварено състояние. Не се сетих да включа фаровете и парното, за да видя колко ще падне. Ама ще го измеря под товар като монтирам обратно акумулатора. Има някакъв Banner Unibull, който е 69Ah и ще се събере на габарити, тия читави ли са. Гледам, че не е от най-евтините:http://akumulatori.bg/148/Product/48...ni%20Bull#info
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Акумулатор за Multipla 1.9 JTD
Collapse
X
-
Каталожно наистина за този двг. дават 63AhВземи си един BOSCH S5 - предполагам че с отстъпки ще излезе като този дето гледаш.Параметрите са му:Акумулатор 63Ah/610A (десен +) 242x175x190LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
Grande Punto 1.2 LPG
-
Flow написа:Exide 77 Ah PremiumLANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
Grande Punto 1.2 LPG
Коментар
-
Flow написа:Exide 77 Ah PremiumDacia Duster 1.6 4WD
Коментар
-
spark написа:mitaka_71: Грешката е в колегата, че не може да обясни какво търси, това широчина и дължина не е едно и също. В 245мм ширина бая акумулатори ще влезят.LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
Grande Punto 1.2 LPG
Коментар
-
Re: Акумулатор за Multipla 1.9 JTD
DJPOPA написа:Здравейте, колеги ! Ще се наложи май да сменям акумулатора на Мултипла-то, че започна все по-тежко да върти. Сега го свалих да го позаредя малко и много се учудих като видях 60Ah Starline S. Очаквах поне 70Ah капацитет за тоя дизелов двигател. Премерих размерите на мястото за акумулатор. Оказва се, че може да се побере максимум корпус с ширина 245мм. Сега се разтърсих из онлайн магазините, обаче с тая ширина са максимум 62Ah. Искам да попитам, наистина ли е предвидено да работи тоя мотор с 60Ah акумулатор ? И ако може някакъв съвет да ми дадете какъв акумулатор да взема. Преди съм карал Форд дизел цели 6г с акумулатор Exide 75Аh и бях супер доволен. Това беше просто страхотен акумулатор. Но сега май няма да мога да вместя такъв, защото с тоя капацитет са все 278mm в ширина. Измерих и зарядното напрежение на празен ход, вдига почти 14V в ненатоварено състояние. Не се сетих да включа фаровете и парното, за да видя колко ще падне. Ама ще го измеря под товар като монтирам обратно акумулатора. Има някакъв Banner Unibull, който е 69Ah и ще се събере на габарити, тия читави ли са. Гледам, че не е от най-евтините:http://akumulatori.bg/148/Product/48...ni%20Bull#infoAlfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Колеги, благодаря за предложенията ! Спирам се на тези двата за момента:Exide Premuim 64AH 640A - 148,90лв в акумулатор.netBOSCH SILVER S5 63AH 610A - 156,90лв в maxcar.bgЕXIDE е с по-голям пусков ток 640А, срещу 610А на BOSCH. Плюс това е по-евтин, а марката от опит я знам, че е желязна. Даже в момента карам с EXIDE на Пунтото. Но не изключвам и BOSCH, особено ако успея да го намеря на по-прилична цена от EXIDE. И двата са хубави и ще свършват работа, остава да видя на какви цени може да ги намеря, защото тия нещо никак не ми харесват . На Пунтото го взех при 155лв цена в магазина, на 115лв през един приятел с автосервиз. Е и една бира за черпня.Dacia Duster 1.6 4WD
Коментар
-
mitaka_71 написа:Flow написа:Exide 77 Ah PremiumFIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
DJPOPA написа:Колеги, благодаря за предложенията ! Спирам се на тези двата за момента:Exide Premuim 64AH 640A - 148,90лв в акумулатор.netBOSCH SILVER S5 63AH 610A - 156,90лв в maxcar.bgЕXIDE е с по-голям пусков ток 640А, срещу 610А на BOSCH. Плюс това е по-евтин, а марката от опит я знам, че е желязна. Даже в момента карам с EXIDE на Пунтото. Но не изключвам и BOSCH, особено ако успея да го намеря на по-прилична цена от EXIDE. И двата са хубави и ще свършват работа, остава да видя на какви цени може да ги намеря, защото тия нещо никак не ми харесват . На Пунтото го взех при 155лв цена в магазина, на 115лв през един приятел с автосервиз. Е и една бира за черпня.
Коментар
-
Колеги, купих акумулатор, монтирах си го и си измерих заряда под пълен товар. Вече е тип-топ Мултипла-то в това отношение поне. Купих EXIDE PREMIUM 64Ah 640А. Ако някой ще купува акумулатор скоро и се интересува, цената в сайта, който съм посочил по-горе, си е много добра. И доставката им е безплатна по куриер. Тоя модел е почти 200лв в магазина. И дори с отстъпката през сервиза на моя авер, пак излезе 133лв, с почерпката 140лв всичко на всичко. Общо взето танто за кукуриго, можеше и да не си гърмя патроните за 7-8лв. Благодаря на всички за помощта !Dacia Duster 1.6 4WD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар