Здравейте, имам няколко питания:1. От седмица-две насам при крайно завъртане на волна се чува едно свирене или виене. На какво може да се дължи това? Не съм сменял/доливал хидравлично масло от доста време.2. Напоследък колата не държи стабилни ниски обороти и непрекъснато "играят" на свободен ход. Освен моторчето на автоматичния смукач, какво друго може да играе роля за това.3. Има ли шанс ако сменя ламбда сондата с чисто нова, да ми се вдигне разхода на гориво (вместо логично да се случи точно обратното). Моята в момента реагира бавно, била "мудна" и ми препоръчаха смяна. На други места ми казват да не я пипам, че можело да стане по-зле. До колко вярно е това. В момента разхода ми градско е 12-14 бензин, а извънградско - 7-9 (което със сигурност до преди 2-3 години беше не повече от 7, като е било и под 6).4. Препоръчайте ми някакви хубави свещи, които да изкарат поне 20к километра. Става въпрос за Брава 1.6 16v - 103 коня.Предварително благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Няколко въпроса свързани с поддръжката на автомобила
Collapse
X
-
Re: Няколко въпроса свързани с поддръжката на автомобила
Whiskey написа:Здравейте, имам няколко питания:1. От седмица-две насам при крайно завъртане на волна се чува едно свирене или виене. На какво може да се дължи това? Не съм сменял/доливал хидравлично масло от доста време.2. Напоследък колата не държи стабилни ниски обороти и непрекъснато "играят" на свободен ход. Освен моторчето на автоматичния смукач, какво друго може да играе роля за това.3. Има ли шанс ако сменя ламбда сондата с чисто нова, да ми се вдигне разхода на гориво (вместо логично да се случи точно обратното). Моята в момента реагира бавно, била "мудна" и ми препоръчаха смяна. На други места ми казват да не я пипам, че можело да стане по-зле. До колко вярно е това. В момента разхода ми градско е 12-14 бензин, а извънградско - 7-9 (което със сигурност до преди 2-3 години беше не повече от 7, като е било и под 6).4. Препоръчайте ми някакви хубави свещи, които да изкарат поне 20к километра. Става въпрос за Брава 1.6 16v - 103 коня.Предварително благодаря!Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
-
Много благодаря за съветите. Допълнително питане, моите свещи с един или с два електрода са, т.е. какъв размер са, за да мога предварително да взема и направо да ми ги подменят. Също така дали има значение ще взема ли ламбда с готова букса или такава, чиято букса трябва да се сглоби по някакъв начин?Fiat Brava 1.6 16V
Коментар
-
Whiskey написа:Искате да кажете, че няма значение каква свещ ще взема ли? Нещо поне резба, някакъв номер?Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Re: Добър майстор по ФИАТ
Христо1976 написа:Имам проблем с автомобила,но не знам дали е по електрониката.Дайте добър майстор в София.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Re: Няколко въпроса свързани с поддръжката на автомобила
[/quotebmahob]4. Вземи NGK но от читав търговец нормална цена около 10.тина лв/бр [/quote]Аз съм с такива, с два електрода са, струват по 12лв/бр. и спокойно издържат 50 000 км на газPlay Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар