Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде се намира горивния филтър при Типо?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Къде се намира горивния филтър при Типо?

Къде се намира горивния филтър при Типо? От къде и какъв да си взема? Споделете кой е най-добър като марка.Искам сам да си го сменя.
    Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
    Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Намира се под пластмасата, която го закрива под задния десен пасажер. От външната страна на пода, да не го търсиш в колата А за марката има много такива, и не мога да кажа точно коя да си купиш - въпрос на избор.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

При мен има горивен филтър в двигателния отсек, като застанеш пред колата - отляво, закрепен е на преградата с купето. Това за Типото от подписа.
      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Тоест като на бравото. На крик ще мога ли да си го сменя?Интересувах се от мнения - филтри много, но е хубаво когато знаеш кой точно искаш.За сега знам че не трябва да е пластмасов.

Коментар

Предполагам че е абсолютно на същото място като на моята. Гледах как ми го сменяха, мисля че без канал няма да стане.И гледай да не пушиш докато извършваш процедурата да няма изненади
          Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
          ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

GTipo написа:
            Тоест като на бравото. На крик ще мога ли да си го сменя?Интересувах се от мнения - филтри много, но е хубаво когато знаеш кой точно искаш.За сега знам че не трябва да е пластмасов.
            търси метален

Коментар

Вижте ся, има и горивен, има и бензинов филтър.Бензиновият е до резервоара-отвън разбира се :D Горивния е в двигателния отсек.
              N.Y. State of Mind

Коментар

Без канал не става .... Моя го сменяха в сервиз и аз гледах докато се мъчиха отдолу. Търси метален. Внимавай за посоката на горивото!
                FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
                ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

Е кво пък викам и аз да кажа, аз и на Типото и на Темпрата си ги смених пред къщата без никакъв канал, верно не е много приятно да лежиш под колата (не е като да си под жена ), ама без проблеми се сменя филтъра. Кондиката която използвах е да кача двете странични колела на един по-висок бордюр и си остава достатъчен отвор под колата където да си сложиш едно одеало или каквото черже искаш, лягаш отдолу и е работа за 2 минути точно., ако искаш по цивилизовано си търсиш канал, естакада, подемник, но като ги нямаш под ръка и това е решение. Успех
                  СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                  бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
                  сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
                  ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

sachma написа:
                    Вижте ся, има и горивен, има и бензинов филтър.Бензиновият е до резервоара-отвън разбира се :D Горивния е в двигателния отсек.
                    Нещо още не мога да се каква ти е логиката колега...

Коментар

Ами човека искаше за горивния инфо, а не за бензиновия...или аз не съм разбрал...
                      N.Y. State of Mind

Коментар

sachma написа:
                        Ами човека искаше за горивния инфо, а не за бензиновия...или аз не съм разбрал...
                        Не разбирам защо наричаш единия горивен, а другия бензинов - и защо точно тези, а необратното. И защо и двата да не са бензинови или горивни...И през двата филтъра минава горивото - бензин... Нали?

Коментар

Еми по принцип защото на бензиновия(този дето е свързан с резервоара)се вика бензинов,а на другия-горивен, щото си го има и при дизелите, пък там не е бензин А и защо е тази полемика не знам...Като караш на газ пак не е бензин...
                          N.Y. State of Mind

Коментар

sachma написа:
                            Еми по принцип защото на бензиновия(този дето е свързан с резервоара)се вика бензинов,а на другия-горивен, щото си го има и при дизелите, пък там не е бензин А и защо е тази полемика не знам...Като караш на газ пак не е бензин...
                            Няма полемика. Просто ми стана любопитно. Абе май съм станал Мара подробната.

Коментар

Има два филтъла?!!?Аз знам че има един, когато е карбуратор е в двигателния отсег, а когато е инжекцион - назад някъде.Къде пък отпред има филтър?!?! Аз такова нещо не видях.

Коментар

Working...
                              X