Здравейте,от дълго време ми прави впечатление,че сутрин когато е студено и си пусна обдухването на предното стъкло ,то не почва веднага.Примерно започва след 2-3 мин. и въздуха който обдухва е хладък ,не е студен,а колата няма как да е загряла.Също с бутона за предното стъкло включва и подгрев на задното и страничните ,предполагам при всички е така .Колата е 2007г. 120 к.с.Ако някой знае как работи нека обясни.Мерси!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Крома 2 обдухване на предното стъкло-има ли ел.нагревател ?
Collapse
X
-
кола
Като се загрее тогава идва топлото ако има нагревател ще тръгва почти веднага http://media.snimka.bg/s1/3041/032326469.jpg?r=0
-
Нагревател няма.Духа си топъл въздух от парното.Обърни внимание, че като натиснеш този бутон, температурата се сменя на HI, посоката на духане се обръща към стъклото и скоростта на вентилатора отива на макс.Не тръгва веднага само когато е студена колата - тръгва след като температурата на колата стане някакви градуси, предполагам че поне 25-30.Ако го натиснеш при вече загрята кола - тръгва веднага.Ако го оставиш включено, след известно време ще се самоизключи.
Коментар
-
Additional heater PTC не означава ли допълнителен нагревател или нещо от сорта ? За какво става дума тогава ? Как да разбера дали го имам физически ? Видях в друга тема ,че трябва да имам бушони на плюсовата клема,но не разбрах точно какви.На плюсовата клема имам 4 бушона ,но ми изглеждат стандартни и при други коли съм виждал подобни.Айде който е запознат да ни просвети.Утре ще я закача да видя дали е активиран или не въпросния нагревател.
Коментар
-
кола
Долу в краката на пасажера в ляво трябва да има тези букси http://media.snimka.bg/s1/4052/034347272-big.jpg
Коментар
-
Aditional heater при Крома е печката, която се монтира като екстра.Тя си е печка на Webasto, работи с нафта.Няма външни белези в колата, вижда се отдолу на канал.Включва се сама когато колата е студена и външната температура е под определени градуси и се изключва когато колата достигне нормална температура.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар