Punto_II_HGT написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трудно включване на I-ва скорост.
Collapse
X
-
Е... за 30000 километра да ти се скапе притискателния диск, не вярвам. Огледай хубаво жилото да не е тръгнало, а най-добре е да си сложиш късо жило. Аз скъсах две дълги жила, докато разбера от тук, че има къси. Късото се държи бая време вече, пък и педала е значително по-лек за натискане с него.1995 Fiat Brava 1.8 16V Анти Гравитационно Устройство
2007 Opel Corsa 1.3 MultiJet 75HP
Коментар
-
Punto_II_HGT написа:Е... за 30000 километра да ти се скапе притискателния диск, не вярвам. Огледай хубаво жилото да не е тръгнало, а най-добре е да си сложиш късо жило. Аз скъсах две дълги жила, докато разбера от тук, че има къси. Късото се държи бая време вече, пък и педала е значително по-лек за натискане с него.
Коментар
-
И с моето жило за сега преди да съм сменил съединителя, много трудно се натиска педала и особено в градски условия си е една мъка. Казвате че става и с късо жило ли, преди да сменя моето първо бях взел едно по-късо пак за фиат брава, но в последствие се оказа че няма как да стане и взех дългото. Как сте го преправили за да пасне
Коментар
-
Е, има малко преправяне, да от старото жило се взимат и изрязват някои пластмаси, за да може да се напасне. Като резултат монтажа идва малко "на обратно", тоест шпилката, от която се затяга жилото се закрепва на вилката на съединителя вместо на неподвижната част. Мога да снимам ако искаш, за да видиш как точно става.1995 Fiat Brava 1.8 16V Анти Гравитационно Устройство
2007 Opel Corsa 1.3 MultiJet 75HP
Коментар
-
Колеги след смяна на съединител, педала омекна значително, лагера е бил яко кляесал. До там добре, обаче проблема с трудното включване на 1-ва си остана, че даже и по зле през последния месец, едва едва включва от 5-10 опита. Със смяната на съединителя смених и маслото на скоростната кутия, старото беше като боза, но пак нямаше оправия. За сега съм набелязъл синхронизатор и тъй като с това няма оправия ще се взима скоростна кутия на старо и от там идва въпроса, какво да гледам когато купувам, да не се окаже работата от трън на глог. Друг въпрос, доколкото помня по-новите модели на модела с пластмасовия колектор ДВГ нали имат скоростна кутия с по-дълга 5-та, по-добра ли е и има ли съвместимост с моя ДВГ.
Коментар
-
Аз с него направих връзка още вчера и дори ми направи добра оферта на скоростна кутия, но не съм на 100% дали е това проблема. Просто симптомите са такива, че първо трябва да се консултирам с някой който да е сигурен че е синхронизатор, защото аз само предполагам че е от него проблема. Та поне колегите от Пловдив да ми препоръчат някой който ги "усеща" нещата, да се качи да я покара, да даде рецептата пък после да му мисля
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар