Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

И аз си купих Пунто...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

И при мен се потят. Ако оставя да духа само на предното стъкло се изчиства. Някъде във форума четох за филтър на входящия въздух там не съм ровил още за да видя има ли и дали е задръстен и евентуално да се оправи проблема. Ако някой е ровил там нека да сподели.
    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Пунтото ми е 1.2 75 коня 1994г .Няма само климатик. Нямам и такъв филтър за който пишат другите колеги. Свалям чистачките и пластмасовата решетка под тях. Открива се пространство и ясно се вижда както съм застанал отпред пред колата в левия край отвора през който влиза студен въздух. Няма филтър няма дявол. Има отвор и като бъркам вътре с пръстите си пипам клапата с която се отваря и затваря притока на въздух . Клапата работи защото като влеза в купето и дам с ръчката на положение за циркулиране само на вътрешния въздух и излеза и пипам с ръката през отвора и се се вижда че е затворена и обратно като дам ръчката на другото положение и отново пипам се усеща че е отворила.Миналата година ги пръсках стъклата отвътре с шпрей за стъкла и имаше ефект.Сега отново съм ги напръскал но това си е афиф работа. До сега съм имал 13 автомобила но тоя е първия който ми прави тия мизерии.Радващото при мен е че си карам повечето Мерцедеса а Пунтото от дъжд на вятър и то когато е сухо и топло времето .В студено време и мъгла си е направо ужас.
      Фиат Панда 1.2 2006година
      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Аз пунтамарата го имам от 2000г и винаги когато се застуди и има повече от 2ма души вътре в него стъклата се потят!!Колега Коцев и при мене е същото положение-ни филтър ни нищо-даже и няма де да се сложи тоя филтър Да ни извини колегата,че му използваме темата за други разисквания
        Fiat Punto 1.1моно 95г.-Няма го вече
        Alfa Romeo 146 1.9JTD 99г.
        Alfa Romeo 155 1.7TS 93г.

Коментар

Нищо лошо няма в това .Просто го подковаваме колегата да знае какво го очаква. :D Докато човек се усмихне от щастие хоп след малко се озъби от проблеми. Тепърва трябва и съединител да смени термостат да смени дано съм лош пророк и ни най малко му го пожелавам но просто така лека полека да го въведем в действителноста. Пък и той радвайки на новата си придобивка ни попита къде да очаква проблеми и ние най искрено му казваме какво сме патили пък той дано има късмет. :D Все пак нека имаме в предвид че е габровец

Коментар

добре го каза!а да му казваме ли,че има едно специфично скърцане като кара на път с дупки в купето или да си провери семеринга на вала дали не му хвърля масълце или дали не му е счупена пластмасата която е над ангренажния ремък или пък да не се притеснява ако зимата в големия студ както си я е оставил на скорост и неможе да върне лоста в свободно положение(това е по рядко) или за свелините,че докъто не сложих релета все едно бях със свещи е хайде стига толкова да не го уплашим сега-колата си е екстра за класа си!

Коментар

Е твоите перипетии не съм ги имал аз .Слава богу от никъде не капе масло антифриз не тропа.Единствено мога да му кажа на него без другите да разберат ако мисли че в града ще му гори по малко от 8-9л въобще да си го избие от акъла На дълък път да ще му гори 5-6 но в Габрово леле мале

Коментар

Е тук поне моето е перфектно-градко 5,5-6 :D извънградско 4,5 ама то толкова и върви

Коментар

Ашколсун тогава :D ! Улучил си десятка от тотото. Може би че си моно инжексия и за това но при мен пълен инжексион докато не стигне 80-90градуса пердаши на 1000 оборота на смукач и ела та гледай.но стигне ли 90 градуса ако застанеш до колата не можешразбра дали работи двигателя или не . Така безшумно без тресене че един два пъти за да се уверя че работи съм вдигал капака и виждам по ремъка за хидравлика че се движи. :D

Коментар

Ами така като го гледам то двигателчето ми е хипер малко и добре,че е скоростната кутия та пълни отпред !На моето му махнах катализатора и ми праснаха една тръба та малко се чува как бучи-иначе преди ни се чуваше ни се виждаше!А най много му се кефя когато е тъмно и трябва да го прибирам в гаража като ръгна на задна и като светнат ония ми ти задни светлини-става ден-големи фарове са му сложили отзад :D !

Коментар

За тея проблеми с потенето на предното стъкло ест. и при мен ги има ,но като осиля докраи парното и чиста работа :D Случи ми се и бобината ми да изгори ,на братчеда на пунтото 75 същата рабора .Но става бързо ,ако имаш 52лв. Yellow_Flash_Colorz_PDT_31 .Също и ако единия ти стоп не свети се сменя една джаджа на стопа и готово :D Някой може ли да каже нещо за гарнитурата .Сменил сам 3-4 а цилиндровия блок все се умаслява и ...
                      Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

puntotras написа:
                        Не само според теб колега :D май всички сме заредени с парцали за зимата))
                        еее колега глупостиииии! Пунтото има страшна вентилация , относно запотяването - смени си филтъра /поленов/ и си продухай системата - проблема е частен !

Коментар

Нямам поленов филтър по простата причина,че нямам климатик :D а за частния случай-може да се преброим,но не си заслужава За гарнитурата-оня ден ми я смениха-гарнитура 22лв и за труд(беше ми приятел)шлайфане и т.н-50лв-това е за гарнитура глава!Ако нея мислиш да сменяш да ти погледнат гумичките на клапаните-моите бяха станали бакелитени,също и семеринга на вала

Коментар

puntotras написа:
                            ....или да си провери семеринга на вала дали не му хвърля масълце ..... или за свелините,че докъто не сложих релета все едно бях със свещи
                            Направо й разказахте играта на темата на колегата, ама не се сдържах и аз да я ползвам. 1. Та по горния въпрос за семерингата: къде се намира и може ли оттам да се омаслява отдясната страна където е кутията за бобината, покрай термостата ми се омаслява леко. 2. И моите фарове са свещи, как и къде ги сложи, колега, тез релета?
                            Пунто 1.1 1994 г.

Коментар

Да ни прощава колегата .Значи не ти е от семеринга на вала-тои е под горното колело на ангренажния ремък(в случая отляво).Отдясно-то освен някъде гарнитура да ти сълзи друго май няма?За релетата-слага ми ги ел.техник,но от това което гледах кво направи запомних само-пусна нова инсталация за 2 та фара без да прекъсва старата-сложи 2 релета за 2 та фара-целта е токът от акумулатора директно да отива в фаровете без да минава по цялата верига и да се получи намаляване на самоя ток по веригата!Ако имаш някои познат жичкаджия го попитай за това което ти казах-той ще се сети за кво иде реч!Ако ти сложат релета-фаровете ще ти светнат доста по добре!

Коментар

puntotras написа:
                                Да ни прощава колегата .Значи не ти е от семеринга на вала-тои е под горното колело на ангренажния ремък(в случая отляво).Отдясно-то освен някъде гарнитура да ти сълзи друго май няма?За релетата-слага ми ги ел.техник,но от това което гледах кво направи запомних само-пусна нова инсталация за 2 та фара без да прекъсва старата-сложи 2 релета за 2 та фара-целта е токът от акумулатора директно да отива в фаровете без да минава по цялата верига и да се получи намаляване на самоя ток по веригата!Ако имаш някои познат жичкаджия го попитай за това което ти казах-той ще се сети за кво иде реч!Ако ти сложат релета-фаровете ще ти светнат доста по добре!
                                Благодаря ти. Мисля че разбрах. Новата инсталация е за захранване директно на фаровете от акумулатора като минава през релета, а със старата инсталация всъщност управлява релетата (включва и изключва).
                                Пунто 1.1 1994 г.

Коментар

Working...
                                X