Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

И аз си купих Пунто...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

И аз си купих Пунто...

И аз си купих Пунто SX с мерак го взех и както болшинството българи реших да спестя някой лев, та го взех регистриран с номера не на инвалид и сега си е мой за 3500 лв. - двигател 1.1/ 55 1994 г, има малко дефекти по десните врати и съвсем малко пукната предна броня, до тук всичко нормално не съм маняк и това го търпя, да ама се оказа че ми текнаха двата радиатора, на парното и охлаждащия. Смяната на охлаждащия е лесна- 100 лв и половин час работа на двора и съм готов, да ама за другото нямах условия/ трябва да се сваля цялото табло/ и ме обръснаха 120 лв. И най интересното се оказа че не съм първия който купува тези радиатори, дали там им са детските болести на тези коли? После се обади и лагер на десния заден носач-40 лв. ремонтен комплект. Ако не сте сменяли да ви кажа какво представлява комплекта: лагери-2бр., семернги-2бр., втулка-1 бр., болт -1бр. и пластмасова втулка 1 бр. След ремонта ми останаха болт-нов, втулка-старата, лагер-нов /единия от старите си беше наред/, семеринги 2 - стари, пластмасовата втулка неможе да се спаси, а служи за предпазване от мръсотии. В крайна сметка имам почти пълен комплект за левия ако се окаже че трябва да го ремонтирам без лагер и пластмасата. Лагера е лесен, ама пуста пластмаса трябва да правя свободни съчинения и ремонта на левия ще ми излезе само на стойността на лагера. А италиянеца не предлага отделни части ами цял комплект. За сега това са ми патилата. До тук ми излезе 3760 лв.като не слагам прехвърлянето при покупката, мисля че не е много, като имам в предвид вървят, а иначе съм доволен като автомобил. Ако искате да споделите кои са най често срещаните дефекти, освен горепосочените, на този модел ще ви бъда благодарен.
    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Аз имах такова в периода 2002-2005 г. Дефектите - амортисьори, носачи, спирачни дискове - което за мен не са дефекти а предвид пътищата ни - консумативи.Иначе - перфектен автомобил, здрав, надежден и лесен за поддръжка. В същотот време и вървежен.Много и безаварийни километри с него!
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
    Fiat Linea 1.3 Multijet'08
    Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
    http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Благодаря. Да знае някой от къде мога да си извадя някава документация, тъй като нямам книжката която обикновено съпътства автомобила. Не че без нея немога да се оправя ама може да има нещо полезно. Пък и за ел. инсталация не е лошо човек да има схема и въобще каквото може да се види.
      FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!

Коментар

NikMar написа:
        Благодаря. Да знае някой от къде мога да си извадя някава документация, тъй като нямам книжката която обикновено съпътства автомобила. Не че без нея немога да се оправя ама може да има нещо полезно. Пък и за ел. инсталация не е лошо човек да има схема и въобще каквото може да се види.
        http://www.fiat-bg.org/Downloads/Books/Eто тук може да се поровиш.Също тук:http://www.fiat-bg.org/Downloads/Books/
        SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

на далавера си, само не мога да разбера, тъй и тъй си разглабял, защо не са ти сложили новите - ще издържат повече от старите пп Със здраве да си я караш :D
          A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
          e30 forever!

Коментар

Ами защото той си беше абсолютно здрав, а другия - външния там ходи вода и просто само името му останало на лагер, вътрешния гумата не хвърля в/у него и затова се е запазил и така решихме да не слагаме друг. Ама голям бой падна докато му дойде акъла, без да сваляме носача.

Коментар

колицата е 6, оттук нататък само да сипваш и да караш!!!много безаварийни!!!какво да ти кажа... консумативите и са просто стотинки... - вчера взех въздушен филтър - 4.30 и маслен - 6.10 разхода ми е 6 на 100 смесено.... аз откакто съм я взел съм сменил радиатор на парно - знаеш колко струва , и външни карета 2х85 кинта и това е...p.s. капачките на резервоара и на радиатора ги смятам за консуматив, щото съм много разсеян!
              Fiat Punto 1.1-Синята птица
              Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
              Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Значи да се включа и аз-Добре дошъл в отбора колега и много безаварийни километри ти желая!Значи най-често срещаните дефекти са именно радиатора за парното(ти вече си го сменил) и някой дребни нещица,като цяло поддръжката е ефтина в сравнение с другите !Колата си заслужава-икономична и градска!Честито за избора и със здраве да си я караш!
                Fiat Punto 1.1моно 95г.-Няма го вече
                Alfa Romeo 146 1.9JTD 99г.
                Alfa Romeo 155 1.7TS 93г.

Коментар

Благодаря на всички за радушното посрещане в клуба. Фиата го избрах по много причини. Преди това съм карал и други коли ще карам наред: ЗАЗ, ВАЗ-няколко,Москвич 21412,Голф, Регата и служебно Пежо 405 и в интерес на истината най съм доволен от Регатата, който е карал ще ме разбере, за мен си остава един много приятен спомен-широк, удобен и икономичен автомобил с лесна поддръжка която бе по джоба ми. Винаги са ми били симпатични италианките /и жените и автомобилите/ сега пак се спрях на Фиат и с изключение на гореспоменатите проблеми съм доволен. В сравнение с немските и френските автомобили този най ми пасна както по изработка така и по поддръжка- пак съобразявайки се с джоба си.

Коментар

А сега в студа поти ли ти се предното стъкло пък и останалите ? Пунтото има някакъв недостатък в това отношение според мен.
                    Фиат Панда 1.2 2006година
                    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Не само според теб колега :D май всички сме заредени с парцали за зимата))

Коментар

хихихихихихихиххи....изпотяването на стъклата да му е кусура на пунтото....иначе пускаш клапата за външния въздух и след малко се оправя....
                        Fiat Punto 1.1-Синята птица
                        Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                        Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Така си мислиш колега но тоя номер не върви при тоя модел
                          Фиат Панда 1.2 2006година
                          Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

С две думи става мазало отпред на стъклото-хиляди пъти сме я разисквали тая тема и май всички стигнахме до извода,че това си е явно дефект някакъв специално при този модел фиат-иначе парно да те прибие,а стъклото ,но както каза колегата по горе-това да му е проблема-явно много добре са ни херметизирани колите и се получава конденз като при алуминиевата дограма :D -тва си го измислих

Коментар

Пуснете търсачката за пунто и потене и ще видите решението на този проблем.Парцала не е решение.
                              Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                              Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Working...
                              X