Дали ще спре теча от радиаторчето на парното ако сложа добвка за пушване на дупки по охладителната система или ще стане бела.Ако някой е слагай и има положителни резултати да каже каква точно добавка е сложил
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Добавка за запушване на радиатор
Collapse
X
-
каквото и да слагаш внимавай да не го предозираш че става мнгоо голема бела!!!!ама много голема иначе по бензиностанциите има доста разновидности-повечето са един дол дренки-земи си от омв някво за 8 кинта много го хвалеха но пак ти казвам не го предозирайFIAT PUNTO 1.7TD & MAZDA 323F & LANCIA PRISMA 1.6I.E. & OPEL ASKONA
-
Re: Добавка за запушване на радиатор
reiban написа:Дали ще спре теча от радиаторчето на парното ако сложа добвка за пушване на дупки по охладителната система или ще стане бела.Ако някой е слагай и има положителни резултати да каже каква точно добавка е сложил
Коментар
-
reiban написа:ами трябвало да малка дупката ащото ми се струва че много малко антифриз се губи и леко се мокри под стелката на шофъорските кракаAlfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Същото синьо нещо си взех от Бтиколаж за 6 лв. на фирмата Holts. Още не съм го сложил (имам миниатюрен теч от радиаторчето на парното). Мой познат си сипа такова в Голфа и го кара така 3-4 години, ефектът се запази и след смяна на антифризаНе знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.
Коментар
-
Или старата рецепта за която само съм чувал и виждал да я употребяват: червен пипер.Колко обаче, лют или сладък - не знам. Моята гледна точка е че щом тече трябва да се сменя.Намам опит с дробене на такива помии в охладителната система но както казаха колегите, ако не тече а "сълзи", би трябвало да стане с разните добавки. С пипера същоI'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Тази игра я играх миналата зима. Като смених антифриза, започна да капе тук там. След слагане на добавки, понамаля. Напролет обаче започна да загрява двигателя - диагноза запушен радиатор. Реших да го почистя и след разглабянето му се оказа, че добавките + утайки направо са запушили долната половина от тръбите, а след като успях да го почистя напълно, именно долната половина от тръбите започна да тече като лейка от десетки отворчета, запушени до момента от утайки и препарати. В резултат смених целият радиатор с такъв от Лада-Самара и сега нямам никакви проблеми. Обаче си направих някои изводи:1. Корозията на радиатора се дължи донякъде на утайките. 2. Щом някъде е корозирало до дупка, това не е на едно място, а на много.3. Препаратите действат като запушват цялата тръба, където е теча, особенно ако има и утайки. Това не е голяма беда, ако е корозирала само една тръба - радиаторите са преоразмерени. Ако има утайки по системата обаче, покрай пробитата тръба се запушват и всички които са полузадръстени с утайки - при мене беше половината радиатор.4. Препаратите може и да вършат добра работа, ако системата е чиста а дупчиците са краен брой, но колко проблемни радиатори са такива?5. Преди да се използва препарат е добре радиатора да се промие основно и ако не протече като лейка, тогава да се слага препарат за запушване. Риска да протече здраво обаче е ОГРОМЕН.6. Ако работата е зле, а няма пари - сипвай препарати, червен пипер, каквото и да е, и започвай сериозно да отделяш пари за радиатор.Та така...Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
Колега събери някои лев и си купи нов радиатор!Аз не вярвам на добавки-какви ли несъм пробвал то лики моли то рове то водно стъкло и т.н-резултат почти никакъв или за момента-даваш 10лв и отгоре и нищо!затова вместо да даваш пари за добавки и за доливане на антифриз(особенно сега зимата) се стегни и си купи един нов за да приключиш проблема!Това е мое мнение,но мисля,че съм прав!Fiat Punto 1.1моно 95г.-Няма го вече
Alfa Romeo 146 1.9JTD 99г.
Alfa Romeo 155 1.7TS 93г.
Коментар
-
сигурно си прав, но на бащами радиатора на реното две години кара вече , аз се претиснявах само затова че ставаше дума за вътрешното радиаторче .А доколкото доливането несъм долял даже и полвин литър то се губи по много малко дори и незабелижимо.Вече пробвах остана само да видия резултата и ако нестане просто нямам избор ще купувам нов(дано да стане)Fiat Marea 1,9TD100
Коментар
-
puntotras написа:Колега събери някои лев и си купи нов радиатор!Аз не вярвам на добавки-какви ли несъм пробвал то лики моли то рове то водно стъкло и т.н-резултат почти никакъв или за момента-даваш 10лв и отгоре и нищо!затова вместо да даваш пари за добавки и за доливане на антифриз(особенно сега зимата) се стегни и си купи един нов за да приключиш проблема!Това е мое мнение,но мисля,че съм прав!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар