Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Добавка за запушване на радиатор

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Добавка за запушване на радиатор

Дали ще спре теча от радиаторчето на парното ако сложа добвка за пушване на дупки по охладителната система или ще стане бела.Ако някой е слагай и има положителни резултати да каже каква точно добавка е сложил
    Fiat Marea 1,9TD100

каквото и да слагаш внимавай да не го предозираш че става мнгоо голема бела!!!!ама много голема иначе по бензиностанциите има доста разновидности-повечето са един дол дренки-земи си от омв някво за 8 кинта много го хвалеха но пак ти казвам не го предозирай
    FIAT PUNTO 1.7TD & MAZDA 323F & LANCIA PRISMA 1.6I.E. & OPEL ASKONA

Коментар

Ползвал съм такава добавка на Liqui moly, свърши работа. Все пак теча не трябва да е голям! Ако капе по мъничко ще свърши работа, ако е повече... едва ли.
      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

На старата кола (опел Вектра) купих от бензиностанция-Лукойл една добавка в синьо пластмасово шишенце. Всички течове спряха когато я сложих и така карах колата година и половина без проблеми по охладителната с-ма.
        BRAVA 1,4 12V
        Nissan Navara

Коментар

ами трябвало да малка дупката ащото ми се струва че много малко антифриз се губи и леко се мокри под стелката на шофъорските крака
          Fiat Marea 1,9TD100

Коментар

Re: Добавка за запушване на радиатор

reiban написа:
            Дали ще спре теча от радиаторчето на парното ако сложа добвка за пушване на дупки по охладителната система или ще стане бела.Ако някой е слагай и има положителни резултати да каже каква точно добавка е сложил
            в Шел и ОМВ има една добавка обаче не и помня иметов малко синьо шишенце еанглийскапри мен свърши работаоколо 8 лева струва
            2015 Renault Megane Expression GT
            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

reiban написа:
              ами трябвало да малка дупката ащото ми се струва че много малко антифриз се губи и леко се мокри под стелката на шофъорските крака
              Аз бих те посъветвал да си смениш радиаторчето. При мен добавката реши проблема временно - преди нея ставаше локва а след нея остана само омазняването и габната миризма. Което ме принуди да направя това.
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
              Fiat Linea 1.3 Multijet'08
              Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
              http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Същото синьо нещо си взех от Бтиколаж за 6 лв. на фирмата Holts. Още не съм го сложил (имам миниатюрен теч от радиаторчето на парното). Мой познат си сипа такова в Голфа и го кара така 3-4 години, ефектът се запази и след смяна на антифриза
                Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
                Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.

Коментар

Или старата рецепта за която само съм чувал и виждал да я употребяват: червен пипер.Колко обаче, лют или сладък - не знам. Моята гледна точка е че щом тече трябва да се сменя.Намам опит с дробене на такива помии в охладителната система но както казаха колегите, ако не тече а "сълзи", би трябвало да стане с разните добавки. С пипера също
                  I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Sko написа:
                    Същото синьо нещо си взех от Бтиколаж за 6 лв. на фирмата Holts. Още не съм го сложил (имам миниатюрен теч от радиаторчето на парното). Мой познат си сипа такова в Голфа и го кара така 3-4 години, ефектът се запази и след смяна на антифриза
                    май за едно и също нещо говорим :D
                    2015 Renault Megane Expression GT
                    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Тази игра я играх миналата зима. Като смених антифриза, започна да капе тук там. След слагане на добавки, понамаля. Напролет обаче започна да загрява двигателя - диагноза запушен радиатор. Реших да го почистя и след разглабянето му се оказа, че добавките + утайки направо са запушили долната половина от тръбите, а след като успях да го почистя напълно, именно долната половина от тръбите започна да тече като лейка от десетки отворчета, запушени до момента от утайки и препарати. В резултат смених целият радиатор с такъв от Лада-Самара и сега нямам никакви проблеми. Обаче си направих някои изводи:1. Корозията на радиатора се дължи донякъде на утайките. 2. Щом някъде е корозирало до дупка, това не е на едно място, а на много.3. Препаратите действат като запушват цялата тръба, където е теча, особенно ако има и утайки. Това не е голяма беда, ако е корозирала само една тръба - радиаторите са преоразмерени. Ако има утайки по системата обаче, покрай пробитата тръба се запушват и всички които са полузадръстени с утайки - при мене беше половината радиатор.4. Препаратите може и да вършат добра работа, ако системата е чиста а дупчиците са краен брой, но колко проблемни радиатори са такива?5. Преди да се използва препарат е добре радиатора да се промие основно и ако не протече като лейка, тогава да се слага препарат за запушване. Риска да протече здраво обаче е ОГРОМЕН.6. Ако работата е зле, а няма пари - сипвай препарати, червен пипер, каквото и да е, и започвай сериозно да отделяш пари за радиатор.Та така...
                      Fiat Ritmo 105TC
                      1600cc 105к.с.

Коментар

Мерси на всички за отговорите , вчера сипах добавко Holts 6,40лв струваше и сега два три дена ще следя да видя какво ще стане и после пак ще пиша.
                        Fiat Marea 1,9TD100

Коментар

Колега събери някои лев и си купи нов радиатор!Аз не вярвам на добавки-какви ли несъм пробвал то лики моли то рове то водно стъкло и т.н-резултат почти никакъв или за момента-даваш 10лв и отгоре и нищо!затова вместо да даваш пари за добавки и за доливане на антифриз(особенно сега зимата) се стегни и си купи един нов за да приключиш проблема!Това е мое мнение,но мисля,че съм прав!
                          Fiat Punto 1.1моно 95г.-Няма го вече
                          Alfa Romeo 146 1.9JTD 99г.
                          Alfa Romeo 155 1.7TS 93г.

Коментар

сигурно си прав, но на бащами радиатора на реното две години кара вече , аз се претиснявах само затова че ставаше дума за вътрешното радиаторче .А доколкото доливането несъм долял даже и полвин литър то се губи по много малко дори и незабелижимо.Вече пробвах остана само да видия резултата и ако нестане просто нямам избор ще купувам нов(дано да стане)
                            Fiat Marea 1,9TD100

Коментар

puntotras написа:
                              Колега събери някои лев и си купи нов радиатор!Аз не вярвам на добавки-какви ли несъм пробвал то лики моли то рове то водно стъкло и т.н-резултат почти никакъв или за момента-даваш 10лв и отгоре и нищо!затова вместо да даваш пари за добавки и за доливане на антифриз(особенно сега зимата) се стегни и си купи един нов за да приключиш проблема!Това е мое мнение,но мисля,че съм прав!
                              Ако имаш дупка през, която да мине акула много ясно, че с добавки няма да се получи! При малки течове са ефективни, сам съм се убедил. Вече една година няма и помен от теча!
                              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Working...
                              X