Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шум в купето

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Шум в купето

    Здравейте колеги, От близо месец съм собственик на Фиат Мареа 1.6 16V и определено съм доволен от колицата. Струва ми се обаче, че при скорости над 100км става шумен и то от двигателя(започва да реве). Проверих гърнетата и катализатора - всичко е нормално, нямат дупки, но не знам дали не е от някаква гарнитура на изпускателните тръби. Пък може и аз да си въобразявам че шума е доста силен, а това да си е нормално. Четох в някакъв руски сайт, че това са автомобили с доста обезшумено купе. Ако някой може да ми даде някаква полезна информация ще му бъда благодарен.Благодаря предварително !
    Fiat Marea 1.6 16v

    #2
    И аз съмн заинтересуван. Най-вече при скорости над 100 двигателя найстина ми реве. тоест при над 2600 оборота, преди това просто довлно си трае. но след това звука като че ли много бързо се променя и си седи до ограничител почти с еднаква сила.. Мсенял сум преди 3 годони гарнитурата на колекторите защото предишния собственик беше съкратил меката връзка,разбира се резултата ви е ясен скъсан болт на колеторните тръби и темп. та както и да е тогава пак бях като излиташ самолет само че зависеше само от натоварването на двигателя а сега не зависи... точно това ме навечжда на мисълта че не е от гарнитурата

    Коментар


      #3
      Ами при мене ги няма тия проблеми. Дори като съм на 5-та с 160 си е доста тихичко.
      FIAT MAREA - 1997г 1.6 16V elx

      Коментар


        #4
        Re: Шум в купето

        Vaskata, аз имам същата мареа, само че комби. При мен няма някакъв рев от двигателя. Преди няколко седмици се връщах от Асеновград и реших да я пробвам колко ще вдигне - 205 и наистина вътре в купето стана доста шумно, но при скорост над 180 . Иначе няма проблем.
        Fiat Marea Weekend 1.6 16v SX '98г.
        Lancia Dedra 1.6 91г.

        Коментар


          #5
          Valataat,явно трябва да си направим среща някъде в Пловдив и да обменим опит относно Мареите, защото в Асеновград засега май съм единственият собственик на Фиат Мареа. Ако желаеш можеш да ми пратиш телефонния си номер или email.Имам чувството, че при мен може да е от гарнитурата на изпускателните тръби, защото единият болт на тяхната предпазна ламарина е скъсан и явно е правен някакъв опит за подмяна от предишния собственик, но може и да съм в грешка. Определено при мен не е толкова тихо в купето както при вас.
          Fiat Marea 1.6 16v

          Коментар


            #6
            edna sedmica sled kato q kupihme zapochna da se chuwa nepriqtno "pyrdene" i se okaza che katalizatora e spukan. mahnahme go i sega wsicho e OK, no shtom kazvash che si go proveril ne znam e-mail-a mi e valataat@yahoo.com (SORRY CHE PISHA NA LATINICA NO SYM NA UPRAJNENIE PO LINUX V MOMENTA)
            Fiat Marea Weekend 1.6 16v SX '98г.
            Lancia Dedra 1.6 91г.

            Коментар

            Working...
            X