wwalker написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнение за Алфа Ромео 147
Collapse
X
-
Купувай каквото си харесал.Щом искаш бензин, бензин купи.Аз също бих препоръчал дизел по две причини, които са лично мое мнение:1. Дизела за мен е някак по-спокойния мотор, не знам как да го опиша с думи (може би дефектирането на различните компоненти е по-малко).Това разбира се много зависи, на какъв екземпляр ще попаднеш.2. Разходите на гориво, които е описал Trace, аз не мога да постигна при далеч по-високи скорости, нито в града, нито на магистралите.(имам две Алфи 156 1.9 JTD, 110 коня с ремап 2001 година, седан и 1.9 JTD, 115 коня 2004 година сток, комби).Окачването е проблем и при двете (147 и 156), за мен има нещо сбъркано в това окачване.edit: Разхода ми на гориво София-Созопол с пуснат климатик през цялото време и скорост от 140-160 е 7/100в града над 7.5/100 не съм го качвал, без значение карането и сезона.Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic
Коментар
-
Здравейте хора, ходих да огледам колата. Много е запазена отвътре и отвън. Не тропа, не скърца. Имам въпроси, питания и притеснения. 1. Вярно ли е че климатроника не се пуска ако навън е под 3-4градуса? 2. Педала на газта с жило ли е или там какво беше... защото сякаш има едно като празен ход на педала натискам, а никаква реакция в началото и после плавно се подава... 3. Също скоростния лост, като го вкарам в която и дс е скорост ми се струва много хлабав все едно е на свободна, това нормално ли е?4. Брат ми провери маслото като колата беше загряла на работна темп, двигателя беше изкл 5-10мин и нивото беше на средата, а маслото уж е сменено преди 1500км по принцип по сервизите до максимума ли го наливат? 5. Като е загрял двигателя колко се вдига нивото д/г от макса до минимума колко е разликата? (Колата с 22 литра газ минава 160км във Варна не знам малко ли е много ли е.) 6. Според брат ми двигателя е мит, видял е че има омасляване, но дали е от капака на клапаните илиот другаде не знам, сменял е два пъти гарнитурата на капака, възможно ли е от другаде да е омаслено? 7. Колата има ASR мисля че беше като е включен от газ обръща на бензин към 6500-7000оборота, а като е изключен около 4500, дали е нагласено така или просто в единия случай съм подал по плавно, а другия повече газ и е обърнала на бензин? Защо изпарителя ли е слаб, дюзите ли кое?Блсгодаря на всеки, който прочете и се изкажеAlfa Romeo 147 1.9JTD 16v
Коментар
-
По т.1:Климатроника не се вкл. при температура по-ниска от 5 или 6 *С. т.2:Ако е с ел. педал го има този ,,празен" ход. т.4:Трябвало е да направите 3/4 измервания през 2-3 мин.От мин. до макс. обикновено е 1 л. т.7:Има газови уредби,които софтуерно се настройват,като достигне определени обороти двигателя,да прехвърлят на бензин.
Коментар
-
GaTio2 написа:Здравейте хора, ходих да огледам колата. Много е запазена отвътре и отвън. Не тропа, не скърца. Имам въпроси, питания и притеснения. 1. Вярно ли е че климатроника не се пуска ако навън е под 3-4градуса? 2. Педала на газта с жило ли е или там какво беше... защото сякаш има едно като празен ход на педала натискам, а никаква реакция в началото и после плавно се подава... 3. Също скоростния лост, като го вкарам в която и дс е скорост ми се струва много хлабав все едно е на свободна, това нормално ли е?4. Брат ми провери маслото като колата беше загряла на работна темп, двигателя беше изкл 5-10мин и нивото беше на средата, а маслото уж е сменено преди 1500км по принцип по сервизите до максимума ли го наливат? 5. Като е загрял двигателя колко се вдига нивото д/г от макса до минимума колко е разликата? (Колата с 22 литра газ минава 160км във Варна не знам малко ли е много ли е.) 6. Според брат ми двигателя е мит, видял е че има омасляване, но дали е от капака на клапаните илиот другаде не знам, сменял е два пъти гарнитурата на капака, възможно ли е от другаде да е омаслено? 7. Колата има ASR мисля че беше като е включен от газ обръща на бензин към 6500-7000оборота, а като е изключен около 4500, дали е нагласено така или просто в единия случай съм подал по плавно, а другия повече газ и е обърнала на бензин? Защо изпарителя ли е слаб, дюзите ли кое?Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Това с педала имам предвид че като го натисна до едно положение няма никаква реакция, а вече след някакво положение си реагира нормално. И не знам, но не ми се стори особено пъргава алфата... имам чувството, че бравата 1.8 върви повече. Някой да има някакво мнение относно това? А ако губи масло и проблема е в мотора евентуално какъв би могъл да е?Благодаря ви за отговорите!Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v
Коментар
-
Колега, до 6000 лв. има 10 обяви за Алфа ГТ. Все една ще е читава.Просто се откажи от тая 147ца... Със зор искаш да се заимаш с ядове."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Те поне десет човека му казаха, ако ще е Алфа да е JTD, ама той бензин та бензин... :DAlfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
GaTio2 написа:хаха :D затова тези дни ще покарам едно JTD 115 благодарение на tomsan-a и ще реша дизел ли ще е бензин ли ще е. Но ако ще е тази алфа, педалът на газта и скоростния лост ще са повод за 5000.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
В този ред на мисли, малко хора след дизел се качват на бензин, ама какво да правим като са ни такива цените на горивата, та с тея пусти газови е*аваме майките на автомобилите. Вземи си една печка пък пробвай, може и да ти хареса, ама там пък други главоболия... пълен кеф няма, освен ако не е нова.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар