За да сложат толкова гъсто масло за ежедневно каране, обикновено причината е ниско налягане при работна температура. На изправен мотор е оправдано, ако се кара на писта, или често на магистрала с висока скорост, когато маслото загрява порядъчно.Аз бих пропуснал тази кола.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнение за Алфа Ромео 147
Collapse
X
-
muns61 написа:За да сложат толкова гъсто масло за ежедневно каране, обикновено причината е ниско налягане при работна температура. На изправен мотор е оправдано, ако се кара на писта, или често на магистрала с висока скорост, когато маслото загрява порядъчно.Аз бих пропуснал тази кола.
Коментар
-
Бре, най-после някой да мисли!За този мотор препоръчвани масла са XW30 и XW40. Ако с такова масло свети лампата, занчи няма достатъчно налягане. Причините са много, ограмоти се сам.Предполагам, че това е основната причина за продажбата.Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
muns61 написа:Бре, най-после някой да мисли!За този мотор препоръчвани масла са XW30 и XW40. Ако с такова масло свети лампата, занчи няма достатъчно налягане. Причините са много, ограмоти се сам.Предполагам, че това е основната причина за продажбата.Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v
Коментар
-
Понеже си дървена глава/ казвам ти го за пореден път/ гато я вземеш задължително промии мотора и измери налягането на маслото. Ако помниш това с маслото ти го казах още като говорихме. Много ме съмнява че е затлачена или матлената помпа пее лебедова песен. И те моли да няма елипса в цилиндрите. Че миналата седмица гледах един мотор на 150 хил. уж с елипса и подобно твяткане на лампата. И пак ти казвам помисли дали ще се справяш с цените.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Мдам и аз както и другите колеги имам съмнение, че и е сложено по гъсто масло за да държи налягане, тоест ако я вземеш със сигурност най малкото трябва да свалиш катера и да видиш как са лагерите, но преди това трябва да се мерне какво налягане на маслото държи, може и маслена помпа да е тръгнала особенно ако е била "затлачена" от несмяна на масло от по-предния собственик.punto HGT
Коментар
-
Да се извиня първо на колегата, че ще му цапам темата, ама да не отварям нова. Колеги, някой мнения и впечатления от алфите 4х4?. Радвам се много на тия кросвагончета, едно в събота ми напълни душата по непочистените пътища... Са, ясно е, че е АР, цени на части, капризни окачвания...Нещо друго по тях като проблем?. Алфа фрума не е лош, ама още не мога да свикна с интерфейса, този тук си ми е по-френдли
Коментар
-
Нямаш си на идея, колко ще се ядосваш ако си вземеш точно тази кола. Или която да и бензинова алфа 147.Само като и видиш рейките, ти става ясно , за какъв ГИ иде реч.И после какво очакваш ? Нисък разход ? От бензинова италианка ? Да,да.Ще се почнат мъките с адаптации, няма да иска да пали, ще глъхне.То не са стъпкови мотори, то не са ламбда сонди, то не са простотии. Че и 8 свещи и сложили.И накрая едни пикливи атмосферни 120 коня. Я ги има, я ги няма.икономия 1,9 115 или 120вървеж 1,9 140за 1,9 150 си приготвяш пари за егр офф и дпф оффВ дизела имаш един маф и толкоз.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
emzo написа:Нямаш си на идея, колко ще се ядосваш ако си вземеш точно тази кола. Или която да и бензинова алфа 147.Само като и видиш рейките, ти става ясно , за какъв ГИ иде реч.И после какво очакваш ? Нисък разход ? От бензинова италианка ? Да,да.Ще се почнат мъките с адаптации, няма да иска да пали, ще глъхне.То не са стъпкови мотори, то не са ламбда сонди, то не са простотии. Че и 8 свещи и сложили.И накрая едни пикливи атмосферни 120 коня. Я ги има, я ги няма.икономия 1,9 115 или 120вървеж 1,9 140за 1,9 150 си приготвяш пари за егр офф и дпф оффВ дизела имаш един маф и толкоз.Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v
Коментар
-
emzo написа:Имам отговор:маховик от 2,0тссъед от гта 3,2турбо - нов кертридж е 280лв.дюзи се намират от 60 до 160лв.И то тия неща ако купиш някой курник на 500к+ км.По-добре си вземи стило 1,8 2006+г като искаш бензинка, не ти трябва 1,6тс.Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар