vnukata написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнение за Алфа Ромео 147
Collapse
X
-
Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v
-
Аз пък съм от хората, които за момента карат само газ-бензин, а дизел ще си купя когато горивото стане по евтино от газта, сиреч никогаКакво му е на мотора на газ, че не разбрах, моя кара вече 50-60К на газ и още не се е оплакал, а за тия километри като сметнеш разликата с бензина, газовия инжекцион, за който се изръсих 1200лв вече съм го избил сигурно 2-3 пъти
. Обслужването е 15-20лв за филтри на 10-15К километра, това е което съм сменял за момента, нито дюзи съм пипал, нито изпарител.Както и да го смяташ при мотори с горе долу еднаква кубатура и коне на газ пак ще излиза по евтино спрямо дизела.
punto HGT
Коментар
-
2 думи - въртящ момент100 коня атмосферен бензин не са равни на 100 коня турбодизел, усещането и вървежа са съвсем различни в полза на дизела.Изборът е между икономия (бензин) и кеф (дизел). Като добавим това, че говорим за Алфа, икономията някак отлита от уравнението
"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Абе и аз си карам на газ имал съм проблеми оправял съм ги и ми е кеф. Дизел никога не съм карал така да му се накефя. Май по мое мнение и на други хора, това с педала май е проблем... уплътнението на скоростния лост било евтино и поправимо явно. Но това с педала нов педал комплект с потенциометър 350левa :ОAlfa Romeo 147 1.9JTD 16v
Коментар
-
Пример,че обичаме сметките: 115 к.с JTD (Моя разход) и 1.6 Т.С (За 1.6 ползвам разхода даден от колегата trace)Дизел : Да го сложим 8/100 в града,може и по-долу,ама зимата е хладно,лятото пък сме гъзари и караме на климатик,та 8х1,87 = 14.96 лв. - Toва е цена на обикновен дизел от ОМВ в момента,с нормален разход,който нарочно леко завиших.Колкото и да го натискаш дизела повече от 10 няма да направи градско = 18,70 лв.Извънградско: скорост 100/110 разхода е 4,3х1.87=8,40 лв.,скорост 150-160-170 между 6 и 7,слагам го 6.5х1.87=12,10 лв.Обобщавам: 14,96 лв. - в града с нормално каране,18,70 лв. - градско,много,ама много натискане,8,40 лв. - кротко извънградско,12,10 лв. - не толкова кротко извънградскоПоследният ми среден разход на мен между извънградско и градско беше 6.7 т.е 12 лв.горе долу.Сметки на бензин няма да правя,но обръщам внимание,че при сметките на газ трябва да добавим и малко пари за бензин,щото ако ни е читав инжекциона,колата пали на бензин,та ще сипваме и от време на време бензин,ако пък не е читав и добре настроен,както се случва много често,бая ще караме на бензин:Газ:
trace написа:За разхода, ако си караш извънградско с около 90-100 ще си около 6,2/100км.По магистрала с 140 вече вдига доста, около 8.Градско - спокойно каране 9/100 , нормално около 10/100км.В момента съм на 10.3 по компютъра (който показва доста точно)Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic+ Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift.
- Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Ако е гарга да е рошава, ето това ми допада повече http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...3&slink=c9wyh8 , а и май понавървяваpunto HGT
Коментар
-
@автора на темата, да има предвид, че стилото, което ще кара е с 25Нм по-малко от 147цата, заводски !Да има предвид, че тия 3-4-5лв/100км разлика, лятото няма да му помогнат да сваля на 3та,да спира климатика и да се кръсти, докато изпреварва.Ако ще взимаш бензинка, взимай 2.0 че поне филма да е пълен :DF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
didich написа:Какво му е на мотора на газ, че не разбрах, моя кара вече 50-60К на газ и още не се е оплакал
Коментар
-
Е то общоизвестната "далавера" в България е да си купиш бендзихоф мутор, за да го караш на сметка, като го осакатиш с алтернативни горива. Чудно ми е защо примерно в Великобритания нямат LPG, CNG по бензиностанциите. Вероятно понеже не мислят за природата и чистия си въздух...Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
vnukata написа:... след поставяне на газова уредба(независимо АГУ или инжекцион) не е същата кола, няма да се обяснявам защо, всеки знае.punto HGT
Коментар
-
Понавървява само по права линия. В завоите с гоя голям мАтор и само с предно предаване на гумите жална им майкаdidich написа:Ако е гарга да е рошава, ето това ми допада повече http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...3&slink=c9wyh8 , а и май понавървяваFiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
didich написа:vnukata написа:... след поставяне на газова уредба(независимо АГУ или инжекцион) не е същата кола, няма да се обяснявам защо, всеки знае.
Коментар
-
Колата едва ли ще се кара повече от 10-15к км на година, ако намеря кола с газ още по-готино, хептен няма да ме бърка да си правя безцелни разходки както в момента. Иначе не знам наистина, не съм имал толкова много проблеми с газта, а съм с обикновена газова на кола с пълна инжекция... Дето в един сервиз ми казаха е това не може да върви така, след като колата е с монтирана газова от италия още и си е вървяла винаги на газ... Ще преценя за сега тази алфа не знам, чакам видео от колегата trace да ми покаже неговата и ще видя, дали ще смъкна още от цената и евентуално ремонтирам или ще се откажа от нея.По принцип не обичам високите скорости, най-много съм карал 160, харесва ми НМза това може доста да ме грабне дизела, ще видим, но пък друго си е с бензин да напълниш оборотомера и звука...
Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар