Днес реших да изпробвам ел. шибидаха на моята Брав-а! Учудих се че кората под него не се прибира на ръка, а автоматично! Виждал съм на Рено 19 че кората първо се прибира ръчно и след това се отваря люка! Нормално ли е за Фиат-ите автоматичното отваряне или стъкото закача кората някъде? И другото което ми направи впечатление е, че при другото положение (когато люка се отваря на горе т.е. не влиза под кората на тавана) кората на шибидаха остава затворена!?! Това не ми се струва нормално! Давайте мнения по въпроса!Благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шибидах на Brava?
Collapse
X
-
Здравей,Причината да нямаш бърз отговор е, че не са много Фиатите с шибидах.Според мен капака на шибидаха някъде ти закача кората на тапицерята, затова я придвижва. Пробвай да мръднеш кората с ръка при затворен шибидах например - така сам ще разбереш какъв е принципа на действие.Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.
Коментар
-
Значи при отваряне на шибедах-а той автоматично прибира кората назад. При затваряне се затваря само стъклената част, кората остава в задно положение прибрана като леко се подава, колкото да се хване с ръка и да се придърпа напред и затвори. Друго което е хубаво да провериш, уплътнението на стъклената част (мястото където се допират началото и края), това място е отпред в средата на шибедаха. Там се събира вода и се процежда леко и съответно отдолу металната рамка на стъклената част трябва да се провери за ръжда. При отваряне в горно положение кората не се движи (освен на ръка напред-назад). Кората просто е сложена в едни улеи и се движи напред-назад, а стъклената част отпред има направени едни издатини да прибират назад кората. Това е.
Коментар
-
Ами има 2 положения при отваряне на люка. Едното е това, за което говорихме (когато стъклото се прибира под кората на тавана) и второто - когато стъклото излиза на горе, т. е. стърчи над тавана! не знам какда го обясня по друг начин! При втория вариант кората не се прибира и не мога да я помръдна, може би закача някъде?!?!!? Това положение на люка си губи смисъла ако кората е затворена, нали?Space Star 1.9 DID
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар