Привет, колеги преди две седмици смених картера на Пунтото и преди няколко дни забелязах, че има омасляване под колата. Теча е заради болт (шпилка), който превърта в копуса (блока). Омасляването е откъм скоростната кутия и маже по маховика.П.П. Тече масло само когато се кара във високите обороти-явно заради налягането...Шпилката е М6, пробвах да навия М7 но не се получи.Каква е процедурата??? Нарязване на нова резба може би?Допитах се до един майстор, каза че трябва да се свали кутията,маховика за да се види къде е отвора!!!???Заради една резба да свалям кутията, не ми се иска ,ама НИКАК.Не описах нещата по най-добрия начин. Весело посрещане на Новата Година!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с резба на картер- Пунто
Collapse
X
-
Ами аз съм се спрял на втория вариант - с лепенето, най-лесно ми изглежда.Също така искам да попитам, ако не успея да оправя колата до 5-6 дни ми предстой пътуване, какви може да са последтвията като омаслява по маховика, има ли начин да стигне до диска въртре?Прикачени файловеFiat Punto MK1 1.2 60 hp, 99`
Коментар
-
най-правилния избор е следния:разпробиваш с 6,5мм,след това навиваш с метчик резба8мм.трета стъпка-стругар ти прави втулка с вътрешна резба 6мм и външна8мм.четвърта стъпка-навиваш тази втулка на мястото и.пета стъпка-навиваш шпилката и стягаш с гайка.внимавай със силста на стягане.всичко друго е компромис
Коментар
-
Пробвай да купиш от дебелата тефлонова лента. Като я навиеш хубави и плътно много навивки (повече от колкото ти се струва, че са достатъчни) би трябвало диаметъра на шпилката да се увеличи да се уплътнява и затяга достатъчно здраво. Освен това тефлона много добре уплътнява и не би трябвало да имаш проблеми с течове. Пробвай това първо защото е , евтино, лесно, бързо и най-вече не ако не стане не се променя нищо в ситуацията. После вече може да залепиш шпилката плътно._/''''''''''''''''''''''''\_
//---------------\\
[( )== //// ==( )]
|_|'------------'|_| ....Punto
Коментар
-
ivel написа:телфлоновата лента е само за във вик-то.само болни и неграмотни мозъци може да си помислят ,че ще издържи на маслото.изводите са за теб_/''''''''''''''''''''''''\_
//---------------\\
[( )== //// ==( )]
|_|'------------'|_| ....Punto
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар