Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с резба на картер- Пунто

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с резба на картер- Пунто

Привет, колеги преди две седмици смених картера на Пунтото и преди няколко дни забелязах, че има омасляване под колата. Теча е заради болт (шпилка), който превърта в копуса (блока). Омасляването е откъм скоростната кутия и маже по маховика.П.П. Тече масло само когато се кара във високите обороти-явно заради налягането...Шпилката е М6, пробвах да навия М7 но не се получи.Каква е процедурата??? Нарязване на нова резба може би?Допитах се до един майстор, каза че трябва да се свали кутията,маховика за да се види къде е отвора!!!???Заради една резба да свалям кутията, не ми се иска ,ама НИКАК.Не описах нещата по най-добрия начин. Весело посрещане на Новата Година!
    Прикачени файлове
    Fiat Punto MK1 1.2 60 hp, 99`

Ето я и шпилката- на 4 места е хванат картера така. Явно тоя дето ми смени картера е направил белята
    Прикачени файлове

Коментар

Навий тефлонова лента по шпилката,би трябвало да спре теча.
      Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
      ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

Луфта на шпилката не е малък, даже не знам как се крепи.На мен ми трябва да стегне картера, не да оплътни

Коментар

Тогава имаш три варианта:1.Разширяване на отвора и нова резба с нови шпилки и гайки.2.Лепене на тези шпилки с осигурител на резби на ,,Локтайт".3.Медна тел около резбата и навиваш.
          Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
          ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

Ами аз съм се спрял на втория вариант - с лепенето, най-лесно ми изглежда.Също така искам да попитам, ако не успея да оправя колата до 5-6 дни ми предстой пътуване, какви може да са последтвията като омаслява по маховика, има ли начин да стигне до диска въртре?
            Прикачени файлове

Коментар

Посещаваш стругар и му казваш че искаш болт М6 с усилена резба(демек 6.5-6.7) и навиваш.Ако стругара е в час няма да имаш ядове.Резбата ще я направи с ножа,а не с метчик.
              Bravo 1.9d 97г

Коментар

най-правилния избор е следния:разпробиваш с 6,5мм,след това навиваш с метчик резба8мм.трета стъпка-стругар ти прави втулка с вътрешна резба 6мм и външна8мм.четвърта стъпка-навиваш тази втулка на мястото и.пета стъпка-навиваш шпилката и стягаш с гайка.внимавай със силста на стягане.всичко друго е компромис

Коментар

Пробвай да купиш от дебелата тефлонова лента. Като я навиеш хубави и плътно много навивки (повече от колкото ти се струва, че са достатъчни) би трябвало диаметъра на шпилката да се увеличи да се уплътнява и затяга достатъчно здраво. Освен това тефлона много добре уплътнява и не би трябвало да имаш проблеми с течове. Пробвай това първо защото е , евтино, лесно, бързо и най-вече не ако не стане не се променя нищо в ситуацията. После вече може да залепиш шпилката плътно.
                  _/''''''''''''''''''''''''\_
                  //---------------\\
                  [( )== //// ==( )]
                  |_|'------------'|_| ....Punto

Коментар

Тези дни ще пробвам с тефлоновата лента, и други ми казваха но не ми се вярваше. Дано се получи, че имам притеснения да не влезе масло в ск. кутия.

Коментар

телфлоновата лента е само за във вик-то.само болни и неграмотни мозъци може да си помислят ,че ще издържи на маслото.изводите са за теб

Коментар

Купуваш си метчик 7 мм, нататък е ясно.
                        Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

еххеее ,голям си специалист,метчик 7мм на резба 6мм няма как да се получи ,има много още да четеш и учиш .все пак весела нова година

Коментар

ivel написа:
                            телфлоновата лента е само за във вик-то.само болни и неграмотни мозъци може да си помислят ,че ще издържи на маслото.изводите са за теб
                            Тефлоновата лесна е маслоустойчиваhttp://www.thermoeconomic.com/teflon...-p273/Само ограничен мозък (и очевидно неграмотен технически) би написал "телфлоновата лента е само за във вик-то"
                            _/''''''''''''''''''''''''\_
                            //---------------\\
                            [( )== //// ==( )]
                            |_|'------------'|_| ....Punto

Коментар

Колега пробвай с калчища... Когато се закиснат стават бетон...
                              BMW 318is COUPE 140hp
                              FIAT BRAVA 1.6 16V 66kW

Коментар

Working...
                              X