откраднаха ми регистрационните номера-и сега какво.колата не е на мое име и нз какво да правя.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
откраднаха ми регистрационните номера-и сега
Collapse
X
-
Да но като не е на негово име колата как се процедира. И аз например имам кола с пълномощно, но ако и свалят номерата по същия начин сигурно ще трябва да се търси собственика за да се регистрира отново.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Не става в КАТ. Първо в полицията.Това е кражба, прави се преписка, досъдебно....Поне пълномощното надявам се, пазиш. Отиваш и им казваш...искам да подам жалба, така и така, ползвах тука една кола, ето документите, пълномощно, свиха и номерата. Направи колия на всичко, да ги приложат направо към преписката. След 10-15 дена, ако не ги намерят, ти дават служебна бележка, с която вече може да идеш в КАТ. Ама в тоя КАТ, от където е колата. Няма проблем друг човек да я регистрира от името на собственика. Просто му трябва нотариално заверено пълномощно. С пълномощното, бележката от полицията, и валидна полица за ГО-в КАТ за нова регистрация.Мисля, че вече няма глоби заради това, че не си пазил номерата. Преди имаше. Формално, те са собственост на държавата, която ти ги предоставя за ползване и имаш задължението да ги пазиш. Но 10 дена си без кола, минимум...До КАТ има няколко варианта-ако е в друг град, да се разходиш за временни номера, слагаш си ги и после отиваш за постоянни. То и в същия град това е начина, ама зависи репатраците колко взимат. В София репатрака иска 70-80 лева да ти закара колата от едната част на града до другата...в Дупница ако си вземеш кола от автокъща, за 50 лева ще ти я закарат до София...Проблем ще е ако те вече са намерили собственика...щото на един комшия така...вечерта му свили номерата, той видял ама не се обадил и...сутринта в 6:30 патрулката го чакаше пред тях да го вози безплатно до районното...За три часа крадците успели да заредят бензин без да платят, откраднали някакво прасе, ударили две коли, после катастрофирали и зарязали колата-някакъв бус, също краден, в една нива. И това всичкото-с номерата на съседа.
Коментар
-
И двете табели ли са ти взели? Обикновено за кокошкарските кражби и зареждане с бензин,крадат само предната табела. Колегата по горе ти е описал процедурата. И аз минах през нея ,но ми бяха свалили само предната табела. Първо в районното,след седмица ми дадоха служебна бележка и със нея в КАТ за нова регистрация.Ако имаш късмет може да са ги захвърлили някъде и да са предадени в КАТ където е регистрирана. Намери вариант да попиташ там дали не са ги предали при тях.Колегата си беше загубил номера в един проливен дъжд в Бургас. След седмица като отиде в КАТ за смяна на регистрацията ,се оказа ,че някой го е намери на улицата и го е върнал при тях. Монтира го и се размина с регистрация.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар