Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нестабилни обороти Fiat Bravo 1.6 метални колектори

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нестабилни обороти Fiat Bravo 1.6 метални колектори

Здравйте колеги, две седмици ме мъчи един проблем, който все още немога да го открия, значи колата е Fiat Bravo 1.6 метални колектори. Проблема е следния: понякога като запаля сутрин колата започва да тресе мени обороти и в движение гасне, докато не покарам 10-15 мин дори и повече и се оправят нещата и колата започва да работи перфектно. Понякога ситрин си паля колата и си работи перфектно през целия ден. Искам да отбележа, когато тресе и мени оборотите като съм я паркирал някъде до 2-4 часа няма проблем, като не я карам повече от тези часове , пак понякога го прави този проблем с оборотите. Смених 2-та датчика , единия на входящия въздух, другия на термостата , който дава инфо на еку-то, чистих стъпков мотор (афтермаркет е преди 2 години съм го сменял) , рестартирах ЕКУ-ТО зарадвах се за два дена и айде пак същата работа.Мойте съмнения остават в бобината( има лека цептнатина) , свещи и евентуална смяна на стъпков мотор.Колеги какво може да ми препоръчате защото, ще откача адцки много ме дразни този проблем!Колата е с газ , прави го и на газ и на бензин!

Аз мисля, че съм със същия двигател. При мен оборотите се стабилизираха след смяна на индукционния датчик. При диагностика излизаше само датчик за детонации, но аз настоях за смяна и на индукционния датчик. За смяната на тези 2 датчика ми взеха 171 лева.
    Fiat Doblo 2006г. 1.6 16V Natural Power. 103 коня. Made in Turkey
    "Real eyes, realize, real lies"

Коментар

Първо трябва да разбереш дали прекъсва или просо са много ниски оборотите и затова тресе....

Коментар

А защо не започна от свещи, като най-елементарно, случвая се студена свещ да не работи добре и като затопли се оправя.
        FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
        Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Вчера прегледах свещите добре изглеждат, но свеща на първи цилиндър има малко пожълтяло върху керамиката, дали от тази свещ да прави проблема. Иначе си мисля,че оборотите и падат , а не прекъсва докато го прави тоя проблем като я изфорсирам много рязко и падат оборотите, това ми прави впечатление.

Коментар

NikMar написа:
            А защо не започна от свещи, като най-елементарно, случвая се студена свещ да не работи добре и като затопли се оправя.
            След рестарт на ЕКУ щом се оправя не е свещ.
            Fiat Doblo 2006г. 1.6 16V Natural Power. 103 коня. Made in Turkey
            "Real eyes, realize, real lies"

Коментар

Днеска сутринта беше доста студено като я запалих направо със самото запалване менеше оборотите, тръгнах и след 2-3 мин спрях да си купя кафе изгасих я , след като я запалих вече си работеше нормално колата.Дали може бобината да прави тея мизерий?

Коментар

Сменяй стъпковия или целия дросел, не мисля, че има начин бобината да ти прави подобни въртели.
                "Без сърца, сме просто машини"
                Toyota Prius 1.5 Hybrid
                EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

И моята работи така понякога. А е само на бензин. Прегледай си свещите дали са им добре разстоянията на електродите. Прегледай и кабелите.
                  FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
                  FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

Това по скоро говори за проблем с горивото. Възможно е да го прави заради мръсен форирен филтър или заради изрускане на газ в цилиндрите. Но проблема не в бобина.
                    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Мисля,че не е от горивен филтър ,защото пробвах да я прехвърля на газ и пак същата работа.Проблема е според мен в запалването на колата , тъй като забелязвам , че първия старт е се едно няма сила , пали от раз , но сякаш нещо не и достига до качествения старт на колата. След 5 мин , пали от раз без проблеми.

Коментар

Я следващата вечер пробвай да спреш газта от бутилката и остави колата да си изгори газта по тръбите и да изгасне. Възможно е да изруска газ и да я дави. Нямаш проблем с бобина. Те почват мизериите като загреят.
                        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                        X